Dodens triangel
Foto: NRK

Krimserien “Dødens triangel” er inspirert av Irlands største uløste mysterium

Filmweb
Publisert:

"Dødens triangel" er basert på grufulle virkelige hendelser, og kan strømmes på NRK nå.

Annonse

Er du svak for seriemordere og britisk krim, bør du pakke deg godt inn i ullpleddet, fylle smågodtskåla og gi serien "Dødens triangel" en sjanse. Serien er basert på Irlands kanskje største uløste mysterium, kjent som "The Vanishing Triangle".

Mellom slutten av 80- og 90-tallet forsvant ti kvinner sporløst innenfor et begrenset område utenfor Dublin i Irland. Tre kvinner ble også funnet drept, og sakene står fremdeles uløste i dag - 30 år senere. Alle kvinnene befant seg i alderen mellom slutten av tenårene og slutten av 30-årene, og ifølge Wikipedia ble det aldri avdekket noen spor eller bevis i sakene. Dette til tross for en massiv og langvarig politietterforskning, som blant annet utlovet en dusør på 10.000 euro til den som kunne føre etterforskerne til et lik.

Les også: "Society of the Snow er basert på en sann historie": - Vi gjorde intervjuer med alle de overlevende

Dødens triangel
India Mullen som Lisa Wallace i "Dødens triangel"., Foto: NRK

Til tross for at mysteriet aldri har involvert verken mistenkte eller siktede, har sakenes likhetstrekk resultert i en populær hypotese om at en seriemorder stod bak. Dette er altså bakgrunnsteppet for "Dødens triangel", eller "The Vanishing Triangle" på engelsk, serien som nå kan strømmes på NRK.

Her følger vi gravejournalisten Lisa Wallace, spilt av India Mullen, som publiserer en artikkel om drapet på sin egen mor. Kort tid etterpå forsvinner den unge kvinnen Amy Reynolds. I et forsøk på å finne Amy, teamer Wallace opp med etterforsker David Burke (Allan Leech), og jakten på gjerningsmannen bringer duoen rundt i Irland. Samtidig forsvinner stadig flere kvinner...

Serien, som hittil består av én sesong på seks 45 minutter lange episoder, er regissert av Imogen Murphy, og har i tillegg til Mullen og Leech skuespillere som Adam John Richardson, Laoise Sweeney, Sarah Carroll og Fionnuala Murphy på rollelista. Manuset er ført i pennen av Rachel Anthony og Sally Tatchell.

Se traileren for "Dødens triangel", som har fått aldersgrense 15 år, øverst i artikkelen.

Annonse