Harry Potter og halvblodsprinsen

HBO avslører store nyheter om "Harry Potter"-serien

Filmweb
Publisert:

Den magiske storserien er i ferd med å ta form - og det ser lovende ut, folkens!

Annonse

HBO og Warner Bros. Television har avslørt navnene på to av skaperne som skal dra den kommende "Harry Potter"-serien i land.

Franceca Gardiner, som tidligere har produsert storseriene "Succession", "Killing Eve" og "His Dark Materials" for HBO, tar på seg ansvaret som serieskaper, manusforfatter og ansvarlig produsent. Sistnevnte stilling deler hun med Mark Mylod, som også skal regissere flere av episodene i serien om trollmannen.

Mylod har tidligere levert flere episoder av "Game of Thrones", og står også bak episoder i den etterlengtede andre sesongen av "The Last of Us". Som om ikke prestisjebarometeret var varmt nok med det, kan vi nevne at han også var en av produsentene bak "Succession".

Les også: Filmstjerna: - Jeg tjente aldri "Harry Potter"-millioner

Francesca Gardiner og Mark Mylod
SKAL LAGE MAGI: Francesca Gardiner og Mark Mylod er to av skaperne bak den kommende "Harry Potter"-serien., Foto: Warner Bros. Discovery Norge

Den kommende "Harry Potter"-serien skal bevege seg over et tiår, der hver sesong baseres på en av bøkene i den populære J.K. Rowling-franchisen. Produksjonen vil by på et helt nytt lag skuespillere, men så langt er det ikke avslørt hvem disse er - eller om castingprosessen i det hele tatt er i gang.

- Vi er glade for å gi publikum mulighet til å oppdage Hogwarts på en helt ny måte. Harry Potter er et kulturelt fenomen og det er tydelig at det eksisterer en varig kjærlighet og tørst etter trollmannsverdenen, sa HBO- og Max-sjefen Casey Bloys tilbake i april 2023.

Rowling, som bidrar som en av seriens produsenter, har tidligere uttalt at den nye adaptasjonen "vil gi rom for en grad av dybde og detaljer som bare kan tilbys via en lang TV-serie".

"Harry Potter"-serien lanseres under merkelappen HBO Original, og slippes på strømmetjenesten Max i løpet av 2026. Seriens offisielle tittel er hittil ikke avslørt.

Annonse