Edward Bluemel og Emily Bader i My Lady Jane
Foto: Amazon MGM Studios

My Lady Jane: "Bridgerton" møter "The Boys" i ny serie – vi møtte stjernene

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Det er ikke lett å gå i ballkjole i sju måneder – Filmweb møtte skuespillerne fra den "sassy" nye Prime Video-serien My Lady Jane.

Annonse

My Lady Jane er en ny strømmeserie som gjenskaper den tragiske historien om lady Jane Grey, og blander romantikk, komedie og fantasy underveis. Serieskaperen beskriver tonen i showet som "hvis The Boys and Bridgerton hadde en baby".

Som tenåring var Jane dronning av England i ni dager før hun ble henrettet i 1553. Den nye serien på Prime Video gjenforteller imidlertid historien sånn den burde ha gått: Jomfruen i nød redder seg selv, og legger ut på et episk eventyr!

Stillbilde fra My Lady Jane
Foto: Amazon MGM Studios

Alle de 8 episodene i første sesong er tilgjengelige nå. Prime Video har gitt serien aldersgrensen 16 år, på grunn av nakenhet, vold, alkoholbruk, upassende språk og seksuelt innhold.

Serien er basert på romanen "My Lady Jane" av Brodi Ashton, Jodi Meadows og Cynthia Hand. Serieskaper Gemma Burgess forteller til Filmweb at hun oppdaget boka på t-banen:

– Jeg så en jente som leste boka på t-banen, tett inntil ansiktet sitt sånn her. Og jeg kjøpte boka bare fordi jeg er nysgjerrig og liker å se hva folk leser.

Emily Bader i My Lady Jane
Foto: Amazon MGM Studios

Den første støttespilleren Gemma fikk var den legendariske filmprodusenten Laurie MacDonald, som pitchet serien sammen med henne. "Den aller første filmen jeg lagde var Men in Black," sier hun, "og den var basert på en tegneserieroman."

– På en måte høres det så annerledes ut enn dette, men de har mye til felles. Men in Black var en politifilm med romvesener, og alt annet i verden er ekte. Det var ikke en helt fantastisk verden. Og Jane er det samme.

Laurie og Gemma presenterte serien som en gjenfortelling av Lady Janes historie, med en liten vri på slutten: "Ja, og så er det noen mennesker som blir til dyr."

Fra innspillingen av My Lady Jane
Foto: Amazon MGM Studios

Tidlig under produksjonen slet Edward Bluemel (Killing Eve, Sex Education), som spiller den angstfylte og mystiske Guilford Dudley, med å treffe den rette tonen, og spurte Gemma "hvem er publikum for dette?" Svaret hennes var at "Det er for alle. Det er alt."

"Jeg tror at når man først ble med på det, så gikk alt veldig greit," sier stjerna i serien, Emily Bader. Hun er en amerikansk skuespiller som til nå var best kjent for sin hovedrolle i Paranormal Activity: Next of Kin, men hennes britiske aksent var overbevisende nok til at crewet ble forvirret da dialektlæreren hennes dukket opp på settet.

- Dialektlæreren min snakket med crewet og de sa: "Hvem?" "Hvorfor er du her?" Hun var sånn, "Jeg er dialektlæreren". "Til hvem?" "Til Emily." Så det er bra. Det betyr at vi gjorde jobben vår.

"Det er en slags skuespillerdrøm, dette prosjektet," forteller Bader. I skrivende stund har serien 91% positive anmeldelser på Rotten Tomatoes og Marte Hedenstad fra NRK Filmpolitiet konkluderte sin anmeldelse med at hun storkoste seg med første sesong, og håper på mer.

Jordan Peters i My Lady Jane
Foto: Amazon MGM Studios

Kostymene i serien har også fått mye oppmerksomhet. De vekket begeistring fra flere av skuespillerne, og irritasjon fra komiker Rob Brydon, som synes det var tungt å gå med kappe og flate sko i et halvår.

"Jeg ville elsket å se Rob i korsett og se hvordan han takler vekten av en kjole hvis han ikke takler en kappe," klappet Kate O'Flynn som spiller prinsesse Mary tilbake. "Herregud!"

Serieskaperen var spesielt henrykt over en overraskelse fra kostymedesigner Stephanie Collie i episode 5, når Jane skal på ball.

Vi sa at vi ville at hun skulle ha den looken som Gwyneth Paltrow har i Shakespeare in Love med den vakre kragen. Stephanie designet en utrolig kjole og så kom hun tilbake noen uker senere og sa, "Jeg fant kragen fra Shakespeare in Love". Og vi var sånn, "Å, lagde du den?" Og hun sa, "Nei, jeg har den faktiske kragen"​​.

Enten du elsker punkrock, kostymedrama, Tudor-politikk eller lettbeint fantasy har My Lady Jane noe for deg. Hele den første sesongen er tilgjengelig nå, på Prime Video!

Annonse