Publikums favorittfilmer 2017

Publikums favorittfilmer fra 2017

Disse filmene likte Filmwebs lesere best.

Her har vi samlet de 10 filmene* publikum har stemt frem som de beste i år:

*Kun filmer med norsk kinopremiere i 2017 og mer enn 1000 stemmer er medregnet.

Publikums topp 10 fra 2017:

Trio - Jakten på Olavsskrinet

10: TRIO - JAKTEN PÅ OLAVSSKRINET: 6,97/10

I år tok TRIO-gjengen steget fra NRK Super til det store lerretet. I filmen blir vi med ungdommene Nora, Simen og Lars på leting etter det myteomspunne Olavsskrinet, som skattejegere har vært på utkikk etter i hundrevis av år. I en spektakulær jakt, med myten om Olav den hellige, Nidarosdomen og vill norsk natur som bakteppe, settes både vennskap og familiemedlemmers liv på spill.

Filmen ble sett av 134.975 på kino.

Brie Larsson og Tom Hiddleston og Thomas Mann i Kong: Skull Island

9: KONG: SKULL ISLAND: 6,98/10

Vi følger en gruppe forskere, soldater og eventyrere som drar for å utforske en mystisk øy i Stillehavet, som ikke tidligere er kartlagt. Like farlig som den er vakker. Uten kontakt med omverden, tar gruppen seg inn på ukjent grunn, i riket til den store KONG. Dermed er krigen mellom mann og natur i gang...

Filmen ble sett av 159.649 på kino.

Ryan Gosling og Emma Stone i La La Land

8: LA LA LAND: 7,00/10

I årets store Golden Globe- og Oscar-vinner møtes skuespillerspiren Mia (Emma Stone) og Jazz-musikeren Sebastian (Ryan Gosling) i en hissig trafikkork i LA. Ingen av dem kunne sett for seg at deres skjebnesvangre møte ville hjelpe dem til å ta sjanser de aldri kunne gjort på egenhånd.

176.428 publikummere så filmen på kino.

Johnny Depp i Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

7: PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZAR'S REVENGE: 7,03/10

I dette norskregisserte eventyret dukker den ikoniske antihelten, Kaptein Jack Sparrow, opp på ny- og denne gangen blåser virkelig ondskapsfulle vinder hans vei. En gruppe avdøde sjømenn, ledet av den fryktelige Salazar, er nemlig fast bestemte på å drepe hver eneste pirat ute på havet- og de har ingen planer om å la Jack slippe unna...

Totalt 316.113 så filmen på kino.

Mahershala Ali og Alex R. Hibbert i Moonlight

6: MOONLIGHT: 7,08/10

"Moonlight" stakk av med 3 Oscarstatuetter i år, deriblant utdelingens kanskje gjeveste pris- "Beste film". Filmen er et grensesprengende portrett av en ung, svart manns liv fra barndom til voksen alder, hvor vi følger hans kamp om å finne sin plass i en tøff verden.

60.818 nordmenn tok turen på kino for å se Moonlight i år.

Rooney Mara og Dev Patel i Lion

5: LION: 7,15/10

Vi befinner oss i gatene i Calcutta når en fem år gammel indisk gutt kommer bort fra storebroren sin. Han befinner seg langt hjemmefra, men mot alle odds overlever han- og blir senere adoptert av et par i Australia. 25 år senere vender den nå voksne mannen tilbake til India for å finne familien sin. "Lion" er basert på den sanne historien om Saroo Brierley, som fant igjen sin tapte familie ved hjelp av Google Earth.

Den dramatiske historien ble sett av 105.459 på kino.

Skjønnheten og Udyret

4: SKJØNNHETEN OG UDYRET: 7,21/10

I år fikk historien og karakterene vi alle er så glade i, nytt liv i Disneys spektakulær live-action-nyinnspilling av "Skjønnheten og Udyret". Historien går som før: Smarte og vakre Belle blir tatt til fange av Udyret i hans slott. Hun trosser sin frykt og blir venn med slottets magiske og fantastiske ansatte. Hun lærer seg fort å se forbi Udyrets truende ytre og oppdager det gode hjertet til den sanne prinsen han egentlig er.

Hele 349.392 eventyrglade fikk med seg "Skjønnheten og Udyret" på kino i år.

Guardians of the Galaxy Vol 2.

3: GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 2: 7,31/10

I denne kritikerroste oppfølgeren må galaksens voktere kjempe for å holde den nye familien samlet mens de nøster opp i mysteriet rundt Peter Quills sanne opphav. Gamle fiender blir nye allierte og klassiske favorittkarakterer fra Marvel-universet dukker opp for å bistå heltene. Alt skjer selvfølgelig til tonene av en splitter ny mikstape!

163. 866 så Guardians-oppfølgeren på kino.

Dafne Keen og Hugh Jackman i Logan

2: LOGAN: THE WOLVERINE: 7,41/10

I en nærliggende fremtid, i et skjulested ved den mexikanske grensen, har en sliten versjon av Logan påtatt seg omsorgen for en skrantende Professor X. Forsøket på å gjemme seg går derimot ikke som planlagt når Logan krysser vei med en ung mutant på flukt fra onde krefter. "Logan" er det avsluttende kapittelet i filmserien om en av historiens største tegneseriehelter, og mottok blant annet terningkast 6 av Aftenposten.

Hugh Jackman og hans unge sidekick Dafne Keen trakk 173.006 publikummere til kinosalene.

Fast and Furious 8 - Fast 8

1: FAST & FURIOUS 8: 7,45/10

På toppen av lista troner den åttende filmen i den populære Fast-serien. Dom Toretto og resten av crewet har trukket seg tilbake for å leve et normalt liv. Men en mystisk kvinne lokker Dom over på sin side og snart står tidligere venner mot hverandre.

285.088 kinogjengere så "Fast 8" på kino.

Ekstremt mye bra på kino i år, men 2018 ser ut til å bli ganske magisk det og! Full oversikt over filmene du har i vente det kommende året finner du her.