The Nightingale

Sniktitt på den brutale hevnthrilleren The Nightingale

"The Babadook"-regissøren skremmer publikum ut av salen med ny, bekmørk film.

29. november inntar den australske regissøren Jennifer Kent på ny norske kinosaler, denne gangen med den historiske hevnthrilleren "The Nightingale".

Kents debut, "The Babadook" (2014), endte opp som en av de mest kritikerroste skrekkfilmene de siste 20 årene - og vi tipper det er flere enn oss som har ventet på fortsettelsen.

Les også: Bli med bak kamera på It: Chapter Two

Aisling Fanciosi som Clare i "The Nightingale".
Aisling Fanciosi som Clare i "The Nightingale".

Publikummere forlot salen

Kents andrefilm "The Nightingale" beveger seg i en helt ny retning, sånn sjangermessig, men er både mørkere og jævligere - skal vi tro festivalanmeldelsene. Under både Venezia og Sundance ble filmen en stor snakkis grunnet sine svært grafiske voldsskildringer, og News.com.au skriver at flere publikummere skal ha forlatt salen i protest (er dette en festivalgreie foresten?). De som derimot valgte å bli igjen, applauderte det de hadde sett- og i Venezia hentet Kent hjem juryens spesialpris for filmen.

Filmens historie er lagt til 1825, hvor vi følger den 21 år gamle irske straffangen Clare (Aisling Fanciosi). Etter å ha blitt utsatt for utenkelige grusomheter av en britisk offiser (Sam Claflin) og hans soldater, teamer hun opp med en aboriginer ved navn Billy, og legger ut i den tasmanske villmarka for å få sin hevn.

Se traileren øverst i artikkelen.

"The Nightingale" har norgespremiere 29. november 2019.