Will Smith i I, robot

Hollywood skal starte opp igjen ved hjelp av anti-virus-roboter

Drapsroboter er godt kjent fra film og TV, men nå skal virusdrepende roboter hjelpe til for å få Hollywood-produksjoner på beina igjen!

Hollywood planlegger å bruke "mikrobe-zappende roboter" mot COVID-19-viruset. I følge The Hollywood Reporter vil noen produsenter gå til innkjøp av lab-sertifiserte desinfiseringsroboter for film- og TV-produksjoner etter hvert som de begynner å gjenoppta opptak. De "mikrobe-zappende roboter", som pulserer UV-lys for å drepe SARS-CoV-2, brukes allerede på sykehus over hele verden.

Flere produsenter og studioer er interessert i å kjøpe "Xenex Germ-Zapping Robot," en desinfiseringsrobot laget av San Antonio-baserte Xenex Desinfection Services. Tester fra Texas Biomedical Research Institute viser at roboten kan deaktivere 99,99% av det nye koronaviruset på to minutter.

Xenexs roboter kan leies for en månedlig sum, eller kjøpes for omtrent 1 250 000 kroner. Det er uklart hvor mange roboter de mange Hollywood-produksjonene kommer til å ta i bruk. Minst en produksjon, politiserien Blue Bloods, har allerede vist interesse og reservert én av robotene, mens selskapet som produserer roboten har tatt kontakt med selskaper som Netflix, Amazon og Sony.

Vi har sett denne filmen før, og regner med at de bakteriedrepende robotene straks kommer til å utvikle bevissthet, og gå tl angrep på mennesker så vel som virus. Men hvis Hollywood-produsentene klarer å holde både maskinene og viruset i sjakk, kan dette være en trygg måte å gjenoppta innspillingene av filmer og serier!