Ei lita jente i rød kåpe står sammen med flere jøder i filmen Schindlers liste.

Steven Spielberg: - Det er den beste filmen jeg noensinne har laget

Filmweb
Publisert:

Den legendariske regissøren har levert en rekke filmklassikere. En av dem skiller seg ut, sier han.

Annonse

Steven Spielberg har laget én film som overgår alt han har satt navnet sitt på, skal vi tro regissøren selv.

77-åringen har en haug av ikoniske filmer, som "E.T.", "Jurassic Park" og "Redd menig Ryan", på CV'n, men selv mener han 2. verdenskrig-filmen "Schindlers liste" fra 1993 topper alle.

- Det er den beste filmen jeg noensinne har laget, avslørte Spielberg i et nylig intervju med THR, via Total Film.

- Jeg skal ikke si at det er den beste filmen jeg noensinne kommer til �� lage. Men hittil er det den jeg er mest stolt av.

STOLT AV "SCHINDLERS LISTE": Regissør Steven Spielberg., Foto: Jordan Strauss/NTB

"Schindlers liste" er basert på den sanne historien om Oskar Schindler, en tysk forretningsmann som reddet over 1.200 jøder fra Holocaust ved å ansette dem i fabrikkene sine under andre verdenskrig.

Hovedrollen som Oskar Schindler spilles av Liam Neeson, mens andre fremtredende skuespillere inkluderer Ben Kingsley og Ralph Fiennes. Filmen vant totalt syv Oscar-priser, inkludert beste film og beste regissør for Spielberg.

Liam Neeson i Schindlers liste
KLASSIKER: Liam Neeson i "Schindlers liste" fra 1993.

Til tross for at "Schindlers liste" ble sluppet for mer enn 30 år siden, har ikke er Spielbergs produktivitet avtatt.

For øyeblikket er amerikaneren aktuell som en av tre ansvarlige produsenter for storserien "Masters of the Air", som nå kan strømmes på Apple TV+. Serien er en oppfølger til de kritikerroste seriene "Band of Brothers" og "The Pacific", som totalt fikk 43 Emmy-nominasjoner og 14 Emmy-priser.

Den nye serien baserer seg på 2007-boka "Masters of the Air: America's Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany", skrevet av Donald L. Miller, og dreier rundt de amerikanske bombegutta i The Eight Force under andre verdenskrig. I rollene ser vi stjerner som Austin Butler ("Elvis"), Barry Keoghan ("Dunkirk"), Callum Turner ("Fantastic Beasts"), Sawyer Spielberg (Spielbergs sønn), Lauren MqQueen, Anthony Boyle ("Tolkien") og Ben Radcliffe.

Annonse