Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa

Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa

11 år
1 t. 22 min.
Mockumentary
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa
Premiere: 05.03.2010
Originaltittel: Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa
Sjanger: Mockumentary
Manus: Stig Frode Henriksen, Tommy Wirkola
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 11 år
Enkelte dramatiske scener deriblant skildringer av den truende fjordheksa, gjør at denne filmen får 11-årsgrense.
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2010

Er fjordheksa bare bygdeovertro eller kan det stemme at Satans brud bor et stykke inn i skogen ved Grytefjord? Har Tordenskjold funnet seg selv eller noen helt andre? Hvem ville vunnet i en tryllekamp mellom Jesus og Harry Potter? Disse og flere andre spørsmål blir besvart av videoopptakene til Kurt Josef Wagles leteaksjon.

Tordenskjold Wagle har gått seg vill i skogen, og hans bekymrede far Kurt Josef frykter at han har forvillet seg inn på fjordheksas territorium. Ingen vil se sin sønn miste sjela til Satans egen brud, så Kurt samler bygdas beste menn til en leiteaksjon ...

Bygdas beste menn vil si Rock Fjellstad, entertainer, Burt Erik Johansen, lensmann (eller sheriff, om du vil) og Gregor Hykkerud, lærer og skeptiker. Teamet blir komplettert av Lillian Mulder, medium og kameramannen Pablo.

Letemannskapene blir fort rammet av skader, og letinga blir ikke lettere av seksuelle spenninger og forskjellig innstilling til det overnaturlige. Stemningen blir mer og mer desperat etter som deltagerne blir mindre og mindre sikre på å komme hjem i live ...

Om filmen
Morsommere enn Blair Witch Project og skumlere enn Kill Buljo! Regissør Tommy Wirkola og teamet hans følger opp Død snø med liksomdokumentaren Kurt Josef Wagle og legenden om Fjordheksa.

Fiskeren Kurt Josef Wagle ble først kjent gjennom i en serie på VGTV. Nå får han endelig utfolde seg i en hel spillefilm! Kurt Josef er en klassisk komedietype, en mann med litt for stor tro på seg selv og litt for dumme kompanjonger til at det kan gå hans veg.

Det er lett å tro at Fjordheksa er en real tøysefilm. Og det stemmer, sånne tøysefilmer som dette har vi ikke sett siden Kill Buljo. Men det er en tøysefilm som er laget av filmskapere som vet hva de holder på med og som brenner etter å lage historier. Bløte vitser og smittende humør pleier å være en god kombinasjon! Og resultatet kunne ikke blitt bedre. Dette er en film som kommer til å overraske deg - og ikke minst more deg!