Konvoi
Foto: Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon, Fantefilm/Nordisk Film Distribusjon

Filmtopplisten: De 10 mest strømmede filmene denne uka

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Filmtopplisten er en liste som gir deg oversikt over de mest populære filmene du kan kjøpe eller leie, hver uke!

Annonse

Filmtopplisten er den første offisielle, ukentlige topplisten for digital film i Norge.

Lista drar fram de mest populære filmene som nordmenn har kjøpt eller leid digitalt i løpet av den siste uka! Tallene er basert på kjøps- og leiedata fra de største digitale filmtjenestene i Norge.

Les mer på filmtopplisten.no.

Annonse
Filmtopplisten logo

Dette er Filmtopplisten for uke 15 2024

1. Konvoi

Anders Baasmo i Konvoi

Denne norske storfilmen dreier rundt et av de største dramaene som utspant seg til havs under andre verdenskrig. I hovedrollene møter vi blant andre Anders Baasmo, Tobias Santelmann, Heidi Ruud Ellingsen og Jon Ranes.

Vi følger et norsk lasteskip på den dramatiske reisen fra Island mot Murmansk, under stadige angrep fra tyskerne. Historien er basert på virkelighetens konvoier, som bragte krigsmateriell fra de allierte til et Sovjetunionen under tysk angrep.

Annonse

2. Bukkene Bruse på badeland

Bukkene Bruse på Badeland

Du har sikkert hørt eventyret om de tre Bukkene Bruse som skulle til seters for å gjøre seg fete? I denne helsprø versjonen av eventyret gidder ikke de tre Bukkene å dra til setra nok en gang. Det blir alt for mye styr med trollet. I år skal de på Badeland!

Samtidig legger det skrubbsultne Trollet en plan, sammen med sine utspekulerte kråkevenner vil han forsøke å overraske Bukkene med alskens skitne triks. Vil de tre Bukkene til å klare å komme seg til badeland uten å bli spist?

Annonse

3. Anyone But You

a man and a woman standing on a trailer with a large body of water in the background
Foto: Anyone But You

Vinterens store rom-com-snakkis har vekket oppmerksomhet lenge før premieredagen, for kjemien mellom hovedrolleinnehaverne Sydney Sweeney (Euphoria) og Glen Powell (Top Gun: Maverick).

Handlingen er enkel: En gang datet de, så ble de fiender, og nå skal de late som at de er kjærester igjen. Helt normalt.

Annonse

4. Madame Web

Dakota Johnson i Madame Web

Madame Web forteller historien om opprinnelsen til en av Marvels mest gåtefulle heltinner. Den ikoniske replikken "He was in the Amazon with my mom when she was researching spiders right before she died" er ikke med, men det er mye annet å kose seg med i filmen.

I denne spenningsfylte thrilleren spiller Dakota Johnson Cassandra Web, en ambulansearbeider på Manhattan som trolig har klarsynte evner. Hun tvinges til å konfrontere avsløringer om fortiden sin, og knytter bånd til tre unge kvinner på deres vei til en mektig fremtid… hvis de kan overleve den livsfarlige nåtiden.

Annonse

5. Oppenheimer

Cillian Murphy i Oppenheimer

Årets Oscar-vinner for Beste film kommer fra The Dark Knight-regissør Christopher Nolan, og handler om J. Robert Oppenheimers rolle i utviklingen av atombomben. Filmen er en episk thriller som skyver publikum inn i det pulserende paradokset til den gåtefulle mannen som må risikere å ødelegge verden, for å redde den.

Cillian Murphy spiller Oppenheimer, mens Emily Blunt har rollen som kona Katherine Oppenheimer. Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Dane DeHaan, Kenneth Branagh, Alden Ehrenreich og Josh Hartnett topper resten av rollelista, og norske Trond Fausa har en rolle.

Annonse

6. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Francis Lawrence, som regisserte den andre, tredje, fjerde og femte Hunger Games-filmen, er tilbake i registolen for denne prequelfilmen. Vi følger Coriolanus Snow, rundt 64 år før han ender opp som Panems onde president. Snow må veilede ungjenta Lucy Gray Baird, som skal kjempe for Distrikt 12 i den tiende runden av "Dødslekene".

Tom Blyth spiller den unge Coriolanus Snow i filmen, og Rachel Zegler har rollen som Lucy Gray Baird. Peter Dinklage har den tredje hovedrollen som Casca Highbottom. Han var rektor ved akademiet og endte, noe motvillig, opp som Dødslekenes ansikt utad.

Annonse

7. Wonka

a person in a garment holding an umbrella
Foto: Photo Credit: Jaap Buittendijk TIMOTHÉE CHALAMET as Willy Wonka

Helt siden Roald Dahls barnebok "Charlie og sjokoladefabrikken" ble utgitt i 1964, har barn og voksne verden over latt seg fascinere av den stadig like aktuelle historien. Nå trer Timothée Chalamet inn i rollen som sjokolademagnaten Willy Wonka i en storslått, ny prequelfilm.

På rollelista står navn som Keegan-Michael Key, Rowan Atkinson, Sally Hawkins, Olivia Colman, Tom Davis, Simon Farnaby, Kobna Holdbrook-Smith, Mathew Baynton, Jim Carter og Rich Fulcher. Filmen er regissert av Paul King, mannen som imponerte både små og store kinogjengere - ja, selv de mest innbitte anmeldere med sine sjukt sjarmerende Paddington-filmer.

Annonse

8. No Way Up

Utsnitt fra plakaten til No Way Up
Foto: Altitude Films

Flere mennesker med helt ulike bakgrunner må jobbe sammen når flyet de har reist med styrter ned i Stillehavet.

Når flyet til slutt stanser farlig nær kanten av en kløft og de overlevende passasjerene og besetningen er fanget i en luftlomme, begynner en marerittaktig kamp for å overleve etter hvert som lufttilførselen tar slutt og farer sniker seg inn fra alle kanter i denne thrilleren.

Annonse

9. The Equalizer 3: The Final Chapter

The Equalizer 3

Finalen på den populære filmserien er her, og Denzel Washington er tilbake i rollen som den tidligere CIA-leiemorderen Robert McCall.

Etter å ha lagt sitt tidligere yrke på hylla, kjemper McCall nå for å forsone seg med grusomhetene har har begått. Han føler seg hjemme i Sør-Italia, men oppdager at hans nye venner blir kontrollert av kriminelle ledere. Når følgene blir dødelige, vet McCall hva han må gjøre: Beskytte vennene ved å stå opp mot mafiaen.

Annonse

10. Dune

Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Oscar Isaac, Timothée Chalamet, Dave Bautista, Josh Brolin, Charlotte Rampling, Javier Bardem og Stellan Skarsgård topper rollelista i årets største sci-fi-film, basert på Frank Herberts bokserie med samme navn. Filmens regissør og medforfatter er Denis Villeneuve. Fransk-kanaderen har tidligere regissert filmer som Arrival og Blade Runner: 2049.

Paul Atreides (Timothée Chalamet) er arvingen til en mektig familie, med mystiske evner og profetiske visjoner. Han er forutbestemt til å bli leder for å gjenopprette freden blant de stridende adelsfamiliene som i generasjoner har kjempet om makten for å kontrollere verdens mest dyrebare ressurs - et verdifullt krydder som kan forlenge livet. Paul må overkomme farer og ondsinnede plane, for å sikre framtiden for familien og folket hans.

Oppfølgeren Dune: Part Two går på kino nå. Kjøp billetter til filmen her!

Annonse