The Hunger Games The Ballad of Songbirds and Snakes

Filmtopplisten: De 10 mest strømmede filmene denne uka

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Filmtopplisten er en liste som gir deg oversikt over de mest populære filmene du kan kjøpe eller leie, hver uke!

Annonse

Filmtopplisten er den første offisielle, ukentlige topplisten for digital film i Norge.

Lista drar fram de mest populære filmene som nordmenn har kjøpt eller leid digitalt i løpet av den siste uka! Tallene er basert på kjøps- og leiedata fra de største digitale filmtjenestene i Norge.

Les mer på filmtopplisten.no.

Annonse
Filmtopplisten logo

Dette er Filmtopplisten for uke 9 2024

1. The Hunger Games: A Ballad of Songbirds and Snakes

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Francis Lawrence, som regisserte den andre, tredje, fjerde og femte Hunger Games-filmen, er tilbake i registolen for denne prequelfilmen. Vi følger Coriolanus Snow, rundt 64 år før han ender opp som Panems onde president. Snow må veilede ungjenta Lucy Gray Baird, som skal kjempe for Distrikt 12 i den tiende runden av "Dødslekene".

Tom Blyth spiller den unge Coriolanus Snow i filmen, og Rachel Zegler har rollen som Lucy Gray Baird. Peter Dinklage har den tredje hovedrollen som Casca Highbottom. Han var rektor ved akademiet og endte, noe motvillig, opp som Dødslekenes ansikt utad.

Annonse

2. Wonka

a person in a garment holding an umbrella
Foto: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved

Helt siden Roald Dahls barnebok "Charlie og sjokoladefabrikken" ble utgitt i 1964, har barn og voksne verden over latt seg fascinere av den stadig like aktuelle historien. Nå trer Timothée Chalamet inn i rollen som sjokolademagnaten Willy Wonka i en storslått, ny prequelfilm.

På rollelista står navn som Keegan-Michael Key, Rowan Atkinson, Sally Hawkins, Olivia Colman, Tom Davis, Simon Farnaby, Kobna Holdbrook-Smith, Mathew Baynton, Jim Carter og Rich Fulcher. Filmen er regissert av Paul King, mannen som imponerte både små og store kinogjengere - ja, selv de mest innbitte anmeldere med sine sjukt sjarmerende Paddington-filmer.

Annonse

3. Oppenheimer

Cillian Murphy i Oppenheimer

Den nyeste filmen fra The Dark Knight-regissør Christopher Nolan handler om andre verdenskrig. Filmen handler om J. Robert Oppenheimers rolle i utviklingen av atombomben, og blir beskrevet som en "episk thriller som skyver publikum inn i det pulserende paradokset til den gåtefulle mannen som må risikere å ødelegge verden, for å redde den."

Cillian Murphy spiller Oppenheimer, mens Emily Blunt har rollen som kona Katherine Oppenheimer. Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Dane DeHaan, Kenneth Branagh, Alden Ehrenreich og Josh Hartnett topper resten av rollelista, og norske Trond Fausa har en rolle.

Annonse

4. Aquaman and the Lost Kingdom

Jason Momoa in a garment
Foto: © 2023 Warner Bros. Ent. All Rights Reserved. TM & © DC

Aquaman-, Saw-, Insidious- og The Conjuring-regissøren James Wan er tilbake med sin andre film om kongen av Atlantis, DC-superhelten spilt av Jason Momoa. Han får nok en gang selskap av stjerner som Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman og Patrick Wilson, som alle er tilbake i sine respektive roller.

Etter å ha mislyktes i sitt første forsøk på å beseire Aquaman, drives Black Manta fortsatt av ønsket om å hevne sin fars død, og vil ikke la noe hindre ham i å knuse Aquaman en gang for alle. Til tross for sine ulikheter, ber Aquaman sin bror og erkefiende Orm om hjelp i håp om å redde kongeriket, familien og ikke minst verden fra fullstendig ødeleggelse.

Annonse

5. Trolls trommer sammen

Trolls trommer sammen - Plakat

Den tredje filmen om de fargerike lykketrollene byr på moro for hele familien, spenning, nittitallsnostalgi, og du får høre en lang rekke kjente og kjære poplåter, og nyskrevne favoritter!

Poppy og Kvist har endelig blitt kjærester. En dag Poppy oppdager at Kvist har en hemmelig fortid: Han pleide å være med i et boyband, BroZone, sammen med de fire brødrene hans! BroZone var Poppys soleklare favoritt-boyband i barndommen.

Annonse

6. Napoleon

a man kissing a woman
Foto: SF Studios

Joaquin Phoenix spiller den franske keiseren Napoleon Bonaparte i denne storfilmen signert regissør Ridley Scott (Gladiator). Filmen skal by på en "ekte og personlig vinkling" på den raske og hensynsløse veien til keiser-rollen, fortalt gjennom det turbulente forholdet til hans kone og store kjærlighet, Josephine, som blir spilt av Vanessa Kirby.

Filmen omfavner Napoleons berømte slag, nådeløse ambisjoner og hans overraskende strategiske tankegang som militær leder og krigsvisjonær.

Annonse

7. Dune

Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Oscar Isaac, Timothée Chalamet, Dave Bautista, Josh Brolin, Charlotte Rampling, Javier Bardem og Stellan Skarsgård topper rollelista i årets største sci-fi-film, basert på Frank Herberts bokserie med samme navn. Filmens regissør og medforfatter er Denis Villeneuve. Fransk-kanaderen har tidligere regissert filmer som Arrival og Blade Runner: 2049.

Paul Atreides (Timothée Chalamet) er arvingen til en mektig familie, med mystiske evner og profetiske visjoner. Han er forutbestemt til å bli leder for å gjenopprette freden blant de stridende adelsfamiliene som i generasjoner har kjempet om makten for å kontrollere verdens mest dyrebare ressurs - et verdifullt krydder som kan forlenge livet. Paul må overkomme farer og ondsinnede plane, for å sikre framtiden for familien og folket hans.

Oppfølgeren Dune: Part Two går på kino nå. Kjøp billetter til filmen her!

Annonse

8. The Equalizer 3: The Final Chapter

The Equalizer 3

Finalen på den populære filmserien er her, og Denzel Washington er tilbake i rollen som den tidligere CIA-leiemorderen Robert McCall.

Etter å ha lagt sitt tidligere yrke på hylla, kjemper McCall nå for å forsone seg med grusomhetene har har begått. Han føler seg hjemme i Sør-Italia, men oppdager at hans nye venner blir kontrollert av kriminelle ledere. Når følgene blir dødelige, vet McCall hva han må gjøre: Beskytte vennene ved å stå opp mot mafiaen.

Annonse

9. Thanksgiving

Thanksgiving

Etter at en Black Friday-demonstrasjon ender med tragedie, terroriserer en mystisk Thanksgiving-inspirert morder Plymouth, Massachusetts – selve opphavsstedet til den beryktede fridagen.

Denne splatterfilmen med Patrick Dempsey og Addison Rae bygger på en 16 år gammel køddetrailer!

Annonse

10. Ønske

a person sitting on a ledge next to a cartoon character
Foto: © 2023 Disney. All Rights Reserved.

Disney feirer 100-årsjubileum med denne helt nye animasjonsfilmen fra regissøren av Frost, der en av hovedpersonene er… stjerna i Disney-logoen? Jepp, Stjerne er en energisk og ønske-oppfyllende lyskule, og filmen er proppfull av referanser til Disney-klassikerne vi har vokst opp med!

17 år gamle Asha og geiten hennes Valentino lever i ønskenes rike, Rosas, der ønsker bokstavelig talt kan gå i oppfyllelse.

Annonse