Mangler plakat

Moon

11 år
1 t. 37 min.
Sci-Fi
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Moon'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Moon
Premiere: 12.02.2010
Sjanger: Sci-Fi
Nasjonalitet: England
Aldersgrense med begrunnelse: 11 år
Mørk og urovekkende stemning, samt enkelte dramatiske scener, gjør at filmen får 11-årsgrense.
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2009

Sam har bodd og jobbet alene på månestasjonen i tre år. Hans tjeneste er snart slutt og han skal hjem til kone og barn. Hans eneste selskap i disse tre årene har vært datamaskinen GERTY, men så oppdager han en livsform rett utenfor basen.

Lunar Industries forsyner jorden med Helium 3 et stoff som gir livsviktig radioaktivfri energi. Sam (Sam Rockwell) jobber for Lunar Industries og i tre år har han vært eneste arbeider i gruveoperasjonen på månen. Sam arbeider ikke fysisk i gruven, alt er helautomatisk, men hans menneskelige hjerne og hender er viktige ved reperasjoner og generelt vedlikehold av basen. Sam Rockwell imponerer stort i rollen som Sam Bell, han holder på å gå fra forstanden på grunn av ensomhet og hans eneste kamerat er den snakkende datamaskinen GERTY (Kevin Spacey). Av og til får han videobrev fra jorden fra sin kone og datter samt fra hovedkvarteret til Lunar Industries. Sam gleder seg som et barn til å reise hjem, han har to uker igjen av tjenesten da det begynner å skje merkelige ting på og rundt basen.

Moon er debutfilmen til den britiske regissøren Duncan Jones. Han er sønn av David Bowie og det er tydelig at han har arvet farens fascinasjon for det ytre rom. Filmen er blitt en såkalt hard science fiction der en form for realisme blir fortrukket i så vel handling som visuelt framfor action og spektakulære effekter. Likheten med Stanley Kubricks 2001 en romodysse (1968) er slående, men dette er ingen remake! Kritikere over hele verden har hyllet Moon som en av årets aller beste filmer. Sam Rockwell briljerer i rollen som Sam og bærer hele filmen stort sett alene. Dette er dog en sannhet med modifikasjoner. Musikken på Moon er perfekt for å sette tilskueren i den rette stemningen. Clint Mansell er en av vår tids mest spennende filmkomponister. Hans samarbeid med Darren Aronofsky på filmene Pi, Requiem for a dream, og Fontenen har skapt han et navn vi må regne med i lang tid framover. Foto på Moon er det Gary Shaw som står for, og sammen med Nicolas Gasters klipp skaper de alle sammen en komplett science fiction filmopplevelse.
Moon har allerede vunnet flere priser blant annet i Edinbourg og i Seattle.