Mangler plakat

Himmelfall

1 t. 23 min.
Komedie / Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Filmen er tilgjengelig på streaming. Klikk her for å se hvor den kan streames.
Annonse
Plakat for 'Himmelfall'

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Himmelfall
Premiere: 18.10.2002
Sjanger: Komedie / Drama
Nasjonalitet: Norge
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2002

En taxi vipper på kanten av stupet. I og rundt bilen er åtte mennesker med hver sin drøm. De har virret rundt i førjulstiden og endt på helt andre steder enn de tenkte seg. Nå som desperasjonen setter inn, former de en allianse. Kanskje kan julen bli bra likevel?

Det er bitte lille julaften på Sollihøgda psykiatriske. Reidar venter på å få en meteor i hodet. Han vil redde hele verden fra katastrofen, men mest av alt vil han redde Juni. Juni er ikke så sikker på om hun vil bli reddet, og slår om noen kommer for nær. Reidar gir ikke helt opp håpet; kanskje kan en knyttneve på nesen også være et kjærtegn?
Rundt seg har de en impotent psykiater med gråten i halsen, en viril taxisjåfør med slett moral, en senil mor på leit etter seg selv, en desperat burmeser på jakt etter oppholdstillatelse, en bensinstasjon uten forsikring, en kåt sosialarbeider med hjemlengsel - og verdens beste fyrverkeri!

Endelig en spillefilm fra Bergen!
"Himmelfall" er noe så sjeldent som et spillefilmprosjekt fra Bergen. Hos co-produsent Alligator AS er det meste av filmkunnskap på Vestlandet samlet. Norsk Filminstitutt har støttet Himmelfall med ti millioner kroner, først og fremst fordi det i bunn for produksjonen ligger "et uhyre godt manus", som spillefilmkonsulent Harry Guttormsen sier. Han mener Gunnar Vikene med rette er utropt til en av landets mest interessante regissører. Hovedprodusent for "Himmelfall" er Motlys, et selskap som dermed har stått bak tre kinofilmer i 2002. De to andre er "Folk flest bor i Kina" og "Vektløs".

Kristoffer Joner
Reidar (pasient)
Kristoffer Joner høstet glimrende kritikker for sin rolle som forstyrret satanist med tvilsomme venner i "Detektor" (2000) av Pål Jackman. Kritikerne var også rause med rosen da Joner balet med kjærligheten i Arild Østin Ommundsens "Mongoland" (2001), en lavbudsjettsfilm som etter mye frem og tilbake fikk et godt liv på norske kinoer. Joner er også kjent fra serien "Offshore".

Maria Bonnevie
Juni (pasient)
Maria Bonnevie har vært høyprofilert de siste årene med tittelrollen i storproduksjonen "Jeg er Dina" (2002) og Marius Holsts "Øyenstikker" (2001), et lavbudsjetts trekantdrama der også Kim Bodnia og kjæresten Mikael Persbrandt bidro til konfliktene. Bonnevie debuterte i Ola Solums "Kvitebjørn Kong Valemon" (1991), og hadde flere solide småroller før det internasjonale gjennombruddet i Bille Augusts "Jerusalem" (1996). Hun var også med i et kostymedrama av det råere slaget, John McTiernans vikingfilm "Den trettende krigeren" (1999). Bonnevie er fast engasjert ved Dramaten i Stockholm.

Kim Bodnia
Johannes (psykiater)
Kim Bodnia er, i likhet med Maria Bonnevie, en av Nordens mest markerte skuespillere. De delte lerret nylig i Marius Holst "Øyenstikker". Bodnia har medvirket i flere danske suksesser på 90-tallet: "Nattevakten", "Pusher", "Bleeder" og "I Kina spiser de hunder". Bodnia har fått flere nominasjoner og priser for sine profilerte roller. Parallelt har han hatt større teaterroller.

Hildegun Riise
Vigdis (hjemmehjelpen)
Hildegun Riise ble kjent som Agnes i TV-serien "Vestavind" i 1994. Etter at hun gikk ut av Teaterhøgskolen i 1986 har hun medvirket i både teater, film, kabaret og kirkespill. For sin rolle i "Søndagsengler", Berit Nesheims Oscar-nominerte film, ble hun kåret til beste kvinnelige skuespiller ved Den internasjonale filmfestivalen i Tokyo i 1996. Hildegun Riise har de siste årene vært med i Pål Jackmans "Detektor" og Thomas Robsahms "Det største i verden", basert på Bjørnstjerne Bjørnsons bok "Fiskerjenten"

Gitte Rio Jørgensen
Fru Ruud (Reidars mor)
Gitte Rio Jørgensen debuterer på lerretet, men har en lang karriere bak seg som blant annet billedkunstner, konkurransedanser, danseterapeut, språkstenograf og faglærer i datakunnskap. Hun er født og oppvokst i København, og har blant annet danset på Tivoli-Garden. Gitte Rio Jørgensen er fortsatt i full vigør, noe hennes to siste utstillinger viser.

Endre Hellestveit
Thomas (taxisjåføren)
Endre Hellestveit hører til kategorien "ung og lovende", da han fortsatt har et snaut år igjen på Teaterhøgskolen. Han debuterte på lerretet i Thomas Robsahms spillefilm "Det største i verden", hvor han spilte mot blant andre Hildegun Riise.

Min Min Tun
Wong (pasient)
Min Min Tun hadde ikke tidligere erfaring fra film og scene da han ble tipset om å prøvespille for rollen som Wong. Min Min Tun er født og oppvokst i Burma og kom til Bergen for to år siden, hvor han nå er student.

Gunnar Vikene
(regi)
I filmbransjen er forventningene store til Gunnar Vikenes første spillefilm. Han er kjent for frodig varme og gode fortellinger i sine tidligere filmer, som omfatter dokumentarfilmer, kortfilmer og over 100 reklamefilmer siden 1993. Han har vunnet priser ved internasjonale festivaler og i Gullblyanten, Clio og Promax Europa. Vikene ble også nominert til SKUP-prisen for dokumentarfilmen "Boomerang", som han var med og skrev manus til og co-produserte, og to ganger til Gullruten. Nå skal han innfri forventningene til blant annet Dagbladet, som har kalt ham det kommende stjerneskuddet i Film-Norge.

Alligator
Alligator AS har samlet mye av den vestlandske filmkunnskapen. Selskapet ble dannet i 1998 for å dekke behovet for en rendyrket kulturfilmprodusent i Bergen og på Vestlandet for øvrig.
Alligator skal produsere og utvikle kort- og dokumentarfilm, samt være bidragsyter til å utvikle lengre dramaproduksjoner for TV og kino.
I sin korte levetid har Alligator oppnådd mye heder. Førstepris i Gullruten 1999 og flere internasjonale priser for kortfilmer er bare noen av bevisene på at også Vestlandet har filmtalenter å satse på.

Motlys
Motlys ble etablert av Sigve Endresen i 1983, og er nå et av landets ledende produksjonsselskap. Motlys produserer fiksjons- og dokumentarfilm, først og fremst for kino.
Motlys har som mål å fremme den gode historien, og har gjennom årene blitt anerkjent for å produsere filmer med høy kvalitet og engasjerende innhold. De siste årene har selskapet stått bak blant annet: "Øyenstikker" (regi: Marius Holst), "Misery Harbour" (regi: Nils Gaup), "Folk flest bor i Kina" (produsent: Ørjan Karlsen) og "Leve blant løver", "Store gutter gråter ikke", "Vektløs" (regi og produsent: Sigve Endresen).
Motlys har mottatt en rekke priser, blant annet fem Amandapriser og to Gullstoler.