Mangler plakat

Monstertorsdag

7 år
1 t. 43 min.
Drama
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse
Plakat for 'Monstertorsdag'

Gi din vurdering:

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Monstertorsdag
Premiere: 15.10.2004
Sjanger: Drama
Manus: Gro Elin Hjelle, Arild Østin Ommundsen
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 7 år
Denne filmens skildring av de utfordringene en ung mann står overfor, har enkelte mørke scener som kan være urovekkende for de aller yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2004

Karen skal gifte seg med Tord som hun venter barn med. Even er Tords forlover. Det er bare så synd at Even elsker Karen. Så må Tord på forretningsreise til Singapore. I mellomtiden lærer Even å surfe. Og han kommer tett på Karen. Litt for tett

Even lever et retningsløst liv og har aldri fullført noe som koster ham litt innsats. Bestekameraten Tord er motstykket. Han er svigermors drøm, med god jobb, stort surfetalent og vakre Karen som kommende brud. Særlig det siste er plagsomt for Even, som har vært hemmelig forelsket i henne så lenge han kan huske. Som forlover blir han bitter, pinlig og fullere enn vanlig.

En dag må Tord reise til Singapore. Han ber Even hjelpe Karen med å pusse opp kjøkkenet imens. Da våkner den øltørste dagdriveren. Even velger vannvogna og kjøper surfebrett for å mestre bølgene like godt som Tord. I starten er han en drukningskandidat, men surfelegenden Skip får ham på rett kjøl.

Tord blir borte lenger enn han forutsa. Karen er sårbar og redd etter som fødselen nærmer seg. Even blir en god støtte når Karens følelser er kaotiske som bølgene utenfor Jærkysten. Naturkreftene samler seg. Monstertorsdagen kommer nærmere.


Reisen fra "Mongoland"
Ensembelet fra "Mongoland" er tilbake med store ambisjoner. Regissør Arild Østin Ommundsen, manusforfatter Gro Elin Hjelle og produsent Ingrid Festøy Ottesen har også denne gangen satset på mange gamle kjenninger og sørvestlige talenter. Sentrale roller i "Monstertorsdag" fylles av Vegar Hoel, Silje Salomonsen, Andreas Cappelen, Christian Skolmen og Marko Kanic. Muz Film AS produserer filmen, og opptakene ble gjort i Stavanger og på Jæren høsten 2003.

Dansk dragning
Fra sørsiden av Skagerrak har staben bak "Monstertorsdag" fått lyskraftig stjernestøtte. Den lille produksjonen fra Stavangermiljøet fikk andre dimensjoner da Kim Bodnia og Iben Hjejle meldte seg til tjeneste foran kameraet.

Kim Bodnia er en av Danmarks største film- og teaterpersonligheter. Han ble kjent langt utover Danmark i Ole Bornedals "Nattevakten" (1994), en suksess som fikk en amerikansk avlegger. Kim Bodnia understreket styrken på det store lerretet i Nicolas Winding Refns debutfilm "Pusher" (1996). Siden har Bodnia medvirket i blant annet "Bleeder" (1999), "I Kina spiser de hunder" (1999) og oppfølgeren "Gamle menn i nye biler" (2002). Han er også blitt mer kjent i Norge gjennom Marius Holsts "Øyenstikker" (2001) og Gunnar Vikenes "Himmelfall" (2002).

Iben Hjejle slo gjennom som den eiegode prostituerte Liva Psilander i dogmefilmen "Mifunes siste sang" (1999). Siden har hun oppnådd internasjonal oppmerksomhet med Stephen Frears' "High Fidelity" (2000), basert på Nick Hornbys roman, med John Cusack i den mannlige hovedrollen. Hun spilte mot Kim Bodnia i "Gamle menn i nye biler".


Arild Østin Ommundsen
(regi, manus)
Arild Østin Ommundsen nådde et stort norsk publikum med sin første langfilm, lavbudsjettskomedien "Mongoland" (2001). På grunn av manglende offentlig støtte sto den lenge i fare for aldri å bli vist på kino. Til slutt åpnet Audiovisuelt produksjonsfond pengesekken etter at filmsjefene i de største norske byene garanterte visning og Film &sKino ga en distribusjonsgaranti. Filmen ble en publikumssuksess.
Ommundsen er utdannet ved regilinjen på Høgskolen i Stavanger. I 1999 vant han Gullstolen ved Kortfilmfestivalen i Grimstad med "Før solen står opp". Han har tidligere laget kortfilmene "Hatari: Ufo!" (1995) og "Hevnens demon" (1997).

Vegar Hoel
(Even)
Vegar Hoel har spilt i en rekke kortfilmer, blant annet Pål Jackmans "Benny" og Arild Østin Ommundsens "Før solen står opp". Hoel er kanskje mest kjent fra Østin Ommundsens langfilm "Mongoland" og Magnus Martens' "United" (2003).

Silje Salomonsen
(Karen)
I likhet med Vegar Hoel har Silje Salomonsen spilt i kortfilmen "Benny" og langfilmen "Mongoland". Hun var også med i Jens Liens bygdekomedie "Jonny Vang" (2003).

Christian Skolmen
(Tord)
Christian Skolmen er kanskje mest kjent som Jacob Skarre i Sejer-seriene på NRK TV. Som filmskuespiller har han vært å se i Erik Gustavsons "Sofies verden" (1999), Ole Bornedals "Jeg er Dina" (2002) og Morten Tyldums "Buddy" (2003).