Mangler plakat

Hjem til jul

11 år
1 t. 25 min.
Drama / Sort komedie
Du må velge kinosted for å se visninger.
Annonse

Anmeldelser

Loading...

Foreløpig har ingen anmeldt Hjem til jul
Premiere: 12.11.2010
Sjanger: Drama / Sort komedie
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense med begrunnelse: 11 år
Enkelte truende scener gjør at denne filmen får 11-årsgrense.
Språk: Norsk
Produksjonsår: 2010

Mørket har senket seg og snøen har lagt et lunt teppe over over den vesle bygda Skogli. Det er julaften og menneskene forbereder seg til julefeiring, men i skinnet fra nordlyset er det fortsatt noen som strever med å finne veien hjem.

Pappaen som nektes å være sammen med barna sine, flykningene som ikke har noe sted å gjøre av seg, mannen som har lovet elskerinnen å forlate familien sin, legen som ikke har tid til å få barn. Noen har forsonet seg med sitt eget liv mens andre lever i dyp frustrasjon. Flyktige møter og overraskende løsninger blandes med tragedie og humor når enkelte av historiene krysser hverandre.


Hjem til jul er en moderne julefortelling om tilgivelse og håp, og om å finne veien hjem. Helt hjem.



Hjem til jul er spilt inn i Stjørdal, Östersund og Ruhrområdet i Tyskland.


Skuespillerensemblet omfatter både norske og internasjonale aktører, som Trond Fausa Aurvåg (Den brysomme mannen), Fridtjof Såheim (Kunsten å tenke negativt), Reidar Sørensen (Trigger), Ingunn Beate Øyen (En helt vanlig dag på jobben), Nina Andresen Borud (Vinterkyss), Tomas Norström (Salmer fra kjøkkenet), Joachim Calmeyer (Salmer fra Kjøkkenet), Kai Remlov (O'Horten), Cecilie Mosli (Den siste revejakta), Igor Necemer (Varg Veum - Din til døden), Nina Zanjani (Fatter'n), Henriette Steenstrup (Gymnaslærer Pedersen), Gard Eidsvold (Kvinnen i mitt liv), Robert Skjærstad (Hawaii, Oslo) og forfatter Levi Henriksen.



Levi Henriksen


(novellesamling)


"Hjem til jul" er basert på Levi Henriksens novellesamling "Bare mjuke pakker under treet" (2005). I sitt forfatterskap legger Henriksen ofte handlingen til det fiktive tettstedet Skogli, modellert etter det virkelige Granli, noen kilometer fra Henriksens hjemby, Kongsvinger. Levi Henriksen debuterte som skjønnlitterær forfatter i 2002 med novellesamlingen "Feber", og fulgte opp året etter med en ny samling fortellinger, "Ned, Ned, Ned". Det store gjennombruddet kom i 2004 med romanen "Snø vil falle over snø som har falt". Den ble tildelt Bokhandlerprisen og valgt som hovedbok i Bokklubben Nye Bøker. Henriksen er også journalist og musiker, ikke minst er han kjent som låtskriver og tekstforfatter. Ifølge Gyldendal Norsk Forlag er Henriksens forfatterskap preget av at han kombinerer maskulinitet og sårbarhet, urbanitet og følelsen av å befinne seg i alle tings utkant.



Bent Hamer


(regi, manuskript, produksjon)


Bent Hamer er en av Norges mest internasjonalt kjente og mest prisbelønte regissører. Hans debutfilm "Eggs" (1995) hadde premiere ved Cannesfestivalen og vant siden bl. a. Amandaprisen for årets norske kinofilm, prisen for beste debutfilm ved den internasjonale filmfestivalen i Moskva og FIPRESCI-prisen (Den internasjonale kritikerprisen) ved filmfestivalen i Toronto. Også "Salmer fra kjøkkenet" (2003) vant FIPRESCI-prisen og Amandaprisen for årets norske kinofilm, og var Norges kandidat til Oscar-prisen for beste utenlandske film. "Factotum" (2004) var basert på romanen av samme navn signert kultforfatteren Charles Bukowski, med Matt Dillon, Lili Taylor og Marisa Tomei i hovedrollene. Bent Hamer har vunnet Filmkritikerprisen hele tre ganger, senest for Amanda-nominerte "O'Horten" (2007), som også var Norges Oscar-kandidat. I alt har filmene hans, som også inkluderer "En dag til i solen" (1998), blitt distribuert i over 50 land, vist på over 100 filmfestivaler og innbrakt om lag 40 priser. De har også solgt over en million kinobilletter i Europa.



John Christian Rosenlund


(fotograf)


"Hjem til jul" er John Christian Rosenlunds tredje film sammen med Bent Hamer, etter "Factotum" og "O'Horten". Han er også kjent for blant annet "Den brysommen mannen", "Ikke naken", "Schpaa", "Øyenstikker", "De Usynlige" og TV-serier som "Honningfellen" og "Beck". Som første filmfotograf på 16 år vant Rosenlund den prestisjetunge Aamot-statuetten i 2006. Han har også filmet langt over 1.000 reklamefilmer over hele verden.