Elias Holmen Sørenden, John Carew og Anders Baasmo i Olsenbanden – Siste skrik!

Nå vet vi hvem som skal spille trioen i Olsenbanden – Siste skrik!

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Anders Baasmo skal spille Egon, John Carew skal spille Benny og Elias Holmen Sørensen skal spille Kjell i Olsenbanden - siste skrik!, som er under innspilling i Oslo nå.

Annonse

På mandag fikk vi høre at en ny film i den norske Olsenbanden-serien er på vei – og den er allerede under innspilling. Filmen kommer fra manusforfatter Karsten Fullu og Børning-regissør Hallvard Bræin, og alt tyder på at gjengen skal bryte seg inn på den nye Munchmuseet i Oslo.

Det første bildet vi fikk fra produksjonen viste de kjente silhuettene av Egon, Benny og Kjell, men vi så ingen ansikter. Allerede på mandag spekulerte internett i at Anders Baasmo og John Carew spilte to av rollene, men nå har vi endelig en offisiell bekreftelse!

Anders Baasmo skal spille Egon Olsen i Olsenbanden - siste skrik!. Han er en av Norges mest populære skuespillere, kjent blant annet for hovedrollen i Børning-filmene og Norske byggeklosser.

Les også: EKSKLUSIVT: Hele historien bak Børning-comebacket

Annonse

John Carew skal spille Benny Fransen. Siden han la opp som profesjonell fotballspiller i 2012, har han forsøkt å sparke i gang en skuespillerkarriere, noe han endelig fikk til med braksuksessen Heimebane. Dette blir første gang han spiller en komisk rolle, og det blir spennende å se om han kan måle seg med Sverre Holm.

Elias Holmen Sørensen er vår nye Kjell Jensen. Han er skuespiller ved Nationaltheatret, og han står for flere av høydepunktene i Askeladden-filmene, i rollen som Pål.

Annonse
Elias Holmen Sørenden, John Carew og Anders Baasmo i Olsenbanden – Siste skrik!

Hvem skal spille Valborg og Dynamitt-Harry?

Vi må si vi blir skuffet dersom Dynamitt-Harry ikke dukker opp i den nye versjonen av Olsenbanden. Til tross for at Harry bare figurerer i to av de originale danske filmene, er han mer eller mindre fast inventar i de svenske og norske utgavene.

Harald Heide Steen jr. er død og begravet, så hvem kan ta over den sprengladde rollen? Hvis filmskaperne har lyst til å dra inn enda en avdanka fotballspiller, vil jeg foreslår Bernt Hulsker. Eventuelt har Jacob Schøyen Andersen, som spilte Harry i de første Olsenbanden jr.-filmene, blitt gammel nok for rollen!

Det tryggeste er kanskje å gi rollen til Atle Antonsen, som er fast inventar i norske komedier, men vi får vente og se!

Vi er også spent på hvem som skal spille Kjells kone Valborg! Det er veldig mange morsomme norske skuespillere som kunne gjort seg i rollen, men min brannfakkel er at Aud Schønemanns arvtaker burde være Ina Svenningdal (SKAM).

Annonse

Svenningdal er riktig nok ti år yngre enn Elias Holmen Sørensen, så det er kanskje mer nærliggende å gjette at rollen går til Marie Blokhus, Henriette Steenstrup eller Kathrine Thorborg Johansen.

Hopper etter svenskene

De norske Olsenbanden-filmene kom ut mellom 1969 og 1999, var basert på en nesten identisk dansk serie med samme navn. Dessuten ble det laget en svensk versjon, Jönssonligan, som ikke var like tett basert på de danske originalfilmene.

På 90- og 2000-tallet introduserte de tre nabolandene hver sin barnefilm-serie om banden – her var Norge de mest utholdne, med hele seks filmer og en TV-serie.

Det siste tiåret har det vært stille fra banden i Norge, med unntak av noen reklamefilmer for Gjensidige. Danskene har laget to lekne animasjonsfilmer om banden, mens svenskene har produsert to forskjellige påkostede reboots – en ren actionthriller, og en bombastisk actionkomedie.

Det virker som den nye filmen lar seg inspirere av sistnevnte svenske film, Se upp för Jönssonligan.

Annonse

Olsenbanden - siste skrik! har Norgespremiere 26. august 2022. Watchlist filmen her!

Annonse