Aksel Hennie i Sisu

"Den villeste filmtraileren jeg har sett" – Aksel Hennie spiller nazist i ny actionfilm

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Vi gleder oss til å se Aksel Hennie lide en smertefull død i filmen Sisu. Se den blodige, amerikanske traileren over!

Annonse

Den finske andre verdenskrig-filmen Sisu minner ikke om særlig mange andre verdenskrig-filmer vi har sett f��r!

Filmen handler om en tidligere soldat som graver seg fram til gull, midt i Lappland i Finland. Når han skal ta det med seg til nærmeste by, blir det stjålet av en gruppe nazister, med Aksel Hennie i spissen. Da bestemmer han seg for å gjøre alt han kan for å få tilbake gullet sitt – og ta livet av alle nazistene han møter underveis.

"Sisu" er et finsk uttrykk som beskriver utholdenhet, stoisk besluttsomhet, målbevissthet, kamplyst, motstandskraft og hardførhet. Det virker utvilsomt som en god beskrivelse av vår gullgravende nazidrapsmaskin, spilt av 63 år gamle Jorma Tommila.

Jorma Tommila i Sisu

Den blodige actionfilmen kommer fra Jalmari Helander, regissøren av kultfilmen Rare Exports, der en arkeologisk utgraving finner den onde julenissen – som dreper alle barn og reinsdyr han kommer over.

Den amerikanske distributøren til Sisu har lansert en såkalt "red band-trailer" til filmen, altså en trailer som ikke er godkjent for visninger på kino i USA foran familievennlige filmer – for her mangler det ikke på blod, gørr og alt annet som ikke er for barn!

Forfatteren Don Winslow kom over traileren, og delte den på Twitter med en heftig anbefaling:

Annonse

- Dette er den villeste filmtraileren jeg noen gang har sett. Vet ikke noe om den bortsett fra at den ser KJEMPEBRA ut!

Aksel Hennie i Sisu

Sisu har hatt visninger på flere filmfestivaler, og kom på kino i Finland i januar. Både i hjemlandet og på festivaler har filmen fått fantastisk respons. Amerikanske Film School Rejects forteller at Sisu er "tut, kjør og så moro det kan være å se nazister bli ødelagt av en gullgravende eks-millitær bestefar."

Finske Iltalehti beskriver Sisu som "beste finske actionfilmen som noen gang har gått på kino", Episodi kaller den "en actionfilmelskers våte drøm" og magasinet Seiska skriver at "Jorma Tommila gjør sitt livs rolle".

Sisu kommer på kino i Norge 28. april. Filmens distributør Nordisk Film har foreløpig ikke lansert en norsk versjon av traileren til filmen.

Annonse