Kraken

Ny norsk monsterfilm på vei

Publisert:

En kommende norsk spillefilm om fjordmonsteret Kraken har fått produksjonstilskudd på 8.000.000 kroner fra Norsk filminstitutt.

Annonse

"Kraken" regisseres av Pål Øie, som tidligere har levert kritiker- og publikumssuksesser som "Tunnelen" (2019), "Villmark" (2003) og "Villmark 2" (2015). Til tross for erfaring med ulykker og creepy stemning, blir "Kraken" regissørens første monsterfilm.

Så langt er ingen av skuespillerne i prosjektet annonsert, og vi har svært begrenset informasjon om den eksakte handlingen. I en pressemelding, beskriver NFI filmen slik:

Når et oppdrettsanlegg i Sognefjorden tester eksperimentell sonarteknologi for å avluse oppdrettslaks, vekkes også et mystisk havmonster til live og truer hele samfunnet.

Også filmene "Vikingjentene" (regi av Harald Zwart) og "Statens pensjonsfond i utland - The Movie" (regi av Line Fougner Christensen) har får produksjonstilskudd på henholdsvis 12.000.000 og 8.000.000 kroner.

Annonse

– Filmene som får tilskudd fra markedsordningen er viktige for kinobesøket i Norge, sier Kjersti Mo, direktør for Norsk filminstitutt.

– Gjennom denne rundens tildelinger blir det realisert filmprosjekter med appell i ulike målgrupper, både barn, ungdom og voksne. Vikingjentene, Kraken og Statens pensjonsfond utland - The Movie er alle særpreget norske varianter av populær sjangerfilm, sier Mo.

Vi oppdaterer dere så fort vi vet noe mer om "Kraken".

Annonse