Jonah Hill

Topp 5: Jonah Hill

Fra komisk sidekick til Oscar-nominert Hollywoodskuespiller- her er Jonah Hills fem beste rolleprestasjoner.

Amerikanske Jonah Hill er kjent for sine mange roller i såkalte "bromance"-komedier, og startet med en liten rolle i "40 Year Old Virgin" i 2005. I 2007 slo han for alvor igjennom med kultfilmen "Superbad", hvor han spilte mot blant annet Seth Rogen, Emma Stone og Michael Cera. I 2012 ble han Oscar-nominert for birollen i "Moneyball", og i 2014 fikk han en ny nominasjon for birollen i "The Wolf of Wall Street".

Hill har definitivt hatt en variert karriere så langt, så la oss ta en nærmere titt på hans fem beste rolleprestasjoner hittil:

Leonardo DiCaprio og Jonah Hill i Wolf of Wall Street

1. The Wolf of Wall Street (2013)

I Martin Scorseses film om det utrolige jappelivet til børshaien Jordan Belfort, spiller Hill Leonardo DiCaprios sleske sidekick- Donnie Azoff. Hill har aldri spilt bedre, og både bukseselene og de overdimensjonerte løstennene er uforglemmelige. Hill skal visstnok ha vært så interessert i å arbeide med regiikonet, at var villig til å gjøre "hva som helst" for rollen. Blant annet skal han ha godtatt både "luselønn" (i Hollywood-sammenheng) og et brutalt slag i tryne, bokstavelig talt, under innspillingen. Vil Scorsese har slag, ja- da får han slag. En takker nødig nei til en legende. Til tross for tomme lommer og et hovent ansikt, leverte Hill et pent stykke uforglemmelig galskap- som sikret ham både heder, ære og en Oscar-nominasjon.

Se trailer her

Brad Pitt og Jonah Hill i Moneyball

2. Moneyball (2011)

Bennett Millers sportsdrama er basert på den sanne historien om baseball-klubblederen Billy Beane (Brad Pitt), og handler om noe så sært som baseballøkonomi og spillerstatestikk. Hill spiller Peter Brand, en økominerd som introduserer Beane for "Moneyball"- et radikalt sannsynlighetsbergeningssystem som ser potensiale i spillere andre har avskrevet. For Hill innebar rollen et steg inn i den "seriøse filmverdenen", som han lett beviste at han høre hjemme i. Selv Oscar-komitéen lot seg imponere av Hills uanstrengte hopp fra vulgær rumpehumor til biografisk drama, og belønnet ham med en Oscar-nomasjon for rollen. Vel fortjent!

Se trailer her

Michael Cera og Jonah Hill i Superbad

3. Superbad (2007)

I 2007 tok fenomenet "Superbad" verden med storm, og plutselig var Jonah Hill på alles lepper. Filmen følger to bestekompisers siste halvår på High School, samt deres plan for hvordan de skal nedlegge damer og gjøre seg "klare" for college. Hill spiller den lettere ustabile Seth- en fyr som er imponerende stor i kjeften og besatt av sex og porno. Rollen (som forøvrig må være en av filmhistoriens drøyeste) er som skapt for Hill, og i samarbeid med skuespillerkollega Michael Cera leverer han deg en hysterisk, forferdelig og ydmykende kveld du garantert vil huske resten av livet! I motsetning til filmer i samme sjanger, er "Superbad" faktisk morsom. Og smart.

Se trailer her

21 Jump Street

4. 21 Jump Street (2012)

Nok en gang er Jonah Hill den perfekte partneren til en hunk- denne gangen Channing Tatum. Sammen går de inn i politiets hemmelige Jump Street-enhet, og infiltrerer den lokale videregående skolen for å avsløre hvem som langer et nytt og livsfarlig narkotisk stoff. Til deres store overraskelse har skolemiljøet endret seg siden sist, og de sliter (til de grader) med å tilpasse seg. Bromance-kjemien mellom Hill og Tatum er latterlig perfekt, og førstnevnte befinner seg i sitt rette element. Her spys det ene vulgære gullkornet ut etter det andre, og du kommer til å le enten du vil eller ei. Filmens kritikerroste oppfølger "22 Jump Street" er forøvrig også verdt å få med seg!

Se trailer her

Jonah Hill og Jason Segel i Dumpet av Sarah Marshall

5. Dumpet av Sarah Marshall (2008)

Jonah Hills rolle i filmen er kanskje ikke så stor, men den er definitivt festlig nok til plass på lista. Når Peter Bretter (Jason Segel) blir dumpet av kjæresten Sarah Marshall, rømmer han til Hawaii hvor han tilfeldigvis også møter Sarah og hennes nye rockekjæreste Aldous Snow på hotellet. På hotellet jobber også den småstusselige og innpåslitne servitøren Matthew (Hill), Aldous Snows største fan. Det er en fryd å se hvordan Hill "tilfeldigvis" dukker opp i nærheten av sitt rockeforbilde til enhver tid, smisker og forsøker å prakke på ham den hjemmebrente demoen sin. Hill er i selskap med skuespillere han kler meget godt, og er en brikke filmen ikke kunne vært foruten.

Se trailer her