Westworld

Anmelderne bøyer seg for Westworld

Norske anmeldere gir tommel opp for "Westworld", en fornøyelsespark som byr på både voldtekt og drap.

Premieren på HBOs kommende storserie "Westworld" er rett rundt hjørnet, og anmelderne har allerede fått et prøvedykk i det sci-fi-inspirerte westernuniverset. Til vår store glede er samtlige fornøyde, nei vent- overbegeistret over det de hittil har fått se, og nå lengter vi søren i meg etter noen timer i "Westworld" vi også.

Handlingen er lagt til Westworld (Surprise!), en enorm og grenseløs fornøyelsespark med westerntema. Her er gjestene velkomne til å både ligge med og plaffe ned attraksjonene- menneskeliknende roboter som er programmert til å tilfredsstille alle fantasier mellom himmel og jord. Serien byr på et velskrudd skuespillerlag, med blant annet Anthony Hopkins, Ed Harris og Evan Rachel Wood i hovedrollene. I tillegg må det nevnes at vår egen Ingrid Bolsø Berdal dukker opp i rollen som den skarpskytende roboten Armistice, som forøvrig ser ut til å være blant seriens tøffeste roller. Jiiiha!

Se traileren her

Ingrid Bolsø Berdal som roboten Armistice i Westworld
Ingrid Bolsø Berdal som roboten Armistice i Westworld

Dette sier norske anmeldere om Westworld:

Bedre enn "Game of Thrones"? Ikke etter fire episoder, men er resten like bra som de fire første episodene så vil det bli det.

- Terningkast 6, Side3

Med den underliggende spenningen om «hva kan gå galt?» i en fornøyelsespark befolket av androider, klarer serieskaperne Jonathan Nolan og Lisa Joy å bygge en fullblods dramaserie med flere potente sidehistorier og et nydelig sammensatt rollegalleri.

- Terningkast 5, NRK P3

Sjelden har sjuskete bordeller og fordrukne banditter virket mer tiltalende, og perlerekka bestående av Jonathan Nolan og Lisa Joy bak rattet med blant andre Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood og norske Ingrid Bolsø Berdal foran, reduserer ikke akkurat appellen.

- Terningkast 6, Natt&Dag

Halvveis ut i første episode, da Ingrid Bolsø Berdal kommer ridende inn i byen akkompagnert av en stadig eskalerende instrumentalversjon av Rolling Stones' «Paint It, Black», innså jeg én ting: selv ikke ti ville hester kan dra meg ut av «Westworld» før dette er over.

- Terningkast 6, Dagbladet

Årets nye storsatsing fra HBO, «Westworld» er en spektakulær, smart blanding av western og sci-fi som vil bli årets store seriesnakkis- med Ingrid Bolsø Berdal i brutal birolle.

- Adressa