Løvenes konge

20 Disney-klassikere som får nytt liv

En rekke adapsjoner og spin-offer på vei!

Fra "Løvenes konge" til "Cruella", ta en titt på de klassiske Disney-animasjonene som får nytt liv i live-action:

Aladdin

Premiere: ?

"Aladdin" ble årets mest sette film i 1992, og spilte inn over fire milliarder kroner. Tegnefilmsuksessen ble hele fem ganger Oscar-nominert, og vant to av dem: For beste originalsang ("A Whole New World"), og for beste filmmusikk. Ifølge amerikanske medier skal Guy Ritchie nå være i forhandlinger med Disney om å lage en live-action nyinnspilling av "Aladdin", som visstnok skal inneholde mange av de musikalske elementene fra originalen. Det ryktes også at Will Smith skal spille Genie i filmen som foreløpig ikke har fått premieredato.

Mufasa i Løvenes konge

Løvenes konge

Premiere: 19. juli 2019 (amerikansk)

"Løvens konge" ble utgitt i 1994, og er en av de mest suksessfulle og innbringende animasjonsfilmene som er produsert. Filmens sanger er skrevet av Elton John og Tim Rice, og filmmusikken av ikoniske Hans Zimmer. Både filmmusikken og den velkjente sangen "Can you feel the love tonight" vant Oscarstatuetter i 1995, og filmens soundtrack solgte over 14 millioner eksemplarer. Disney bekreftet nylig at de skal lage spillefilm av "Løvens konge", og at Jon Favreau, som for tiden arbeider med Jungelbokens oppfølger, skal regissere.

Mulan

Mulan

Premiere: 2. november 2018 (amerikansk)

Walt Disney Studios lanserte animasjonsfilmen "Mulan" i 1998 og historien spilte inn hele 304,3 millioner dollar på verdensbasis. Nå er et gjensyn med den kinesiske krigerprinsessen rett rundt hjørnet, for en live-action nyinnspilling av "Mulan" har fått amerikansk premieredato allerede 2. november 2018. Filmens regissør er Niki Caro ("Whale Rider") og manuset er skrevet av Rick Jaffa og Amanda Silver ("Jurrasic World").

Ursula i Den lille havfruen

Den lille havfruen

Premiere: ?

Lin-Manuel Miranda, skaperen av Broadway-suksessen "Hamilton", har ifølge ryktene blitt paret opp med Disneys faste låtskriver Alan Menken for å skape en live-action nyinnspilling av Hans Christian Andersens folkekjære eventyr "Den lille havfruen". Menken vant to Oscarstatuetter for sangene i den originale animasjonsfilmen fra 1989, og nyinnspillingen vil inneholde mye av den opprinnelige musikken. Prosjektet har foreløpig ingen premieredato.

Cruella de vil - 101 dalmatinere

Cruella

Premiere: ?

Emma Stone skal spille tittelrollen når denne ondskapsfulle og pelsgale dama får sin egen film i 2018. Vi ble først introdusert for Cruella i animasjonsfilmen "101 Dalmatinere" fra 1961, og senere ble hun gjort levende av Glenn Close i live-action nyinnspillingen fra 1996.

Dumbo

Dumbo

Premiere: 29. mars 2019

Tim Burton har tidligere forvandlet tegnefilmen "Alice i Eventyrland" (1951) til live-action, og nå skal han også regissere nyinnspillingen av "Dumbo"(1941)- elefanten som ertes for sine gigantiske ører. Manuset skal føres i pennen av Ehren Kruger, forfatteren bak blant annet "The Ring" og tre "Transformers"-oppfølgere.

Peter Pan

Peter Pan

Premiere: 2018 (amerikansk)

Regissøren bak kinoaktuelle "Peter og Dragen", David Lowery, har fått det ærefulle oppdraget med å regissere en ny live-action-versjon av "Peter Pan". Animasjonsklassikeren fra 1953 er fremdeles den mest suksessrike adapsjonen av J.M Barries novelle om gutten fra Neverland som aldri blir eldre. Den kommende filmen har forventet premiere i 2018.

Tingeling i Peter Pan

Tingeling

Premiere: ?

Rese Witherspoon skal spille hovedrollen når den vesle feen fra Peter Pan får sin egen spillefilm. Karakteren har tidligere vært tolket av Julia Roberts i Steven Spielbergs "Hook". "Tingeling" har foreløpig ikke fått premieredato.

Sverdet i stenen

Sverdet i stenen

Premiere: ?

"Game of Thrones" manusforfatter, Bryan Cogman, skriver for øyeblikket på manuset til en live-action adapsjon av animasjonsfilmen "Sverdet i stenen" (1963). Handlingen følger unge Kong Arthur og den gamle trollmannen Merlins eventyr. Filmen har foreløpig ikke fått premieredato.

Pinocchio

Pinocchio

Premiere: ?

Disneys andre animasjonsfilm, "Pinocchio", ble lansert i 1940, og tredukken som drømmer om å bli en virkelig gutt ble straks en favoritt. Nå planlegger Disney å gi filmen samme behandling som titlene over, nemlig en live-action nyinnspilling. Også Guillermo del Toro og Robert Downey Jr. har vist sin interesse for karakteren, så det er mulig at historien vil filmatiseres av flere studioer. Premieredatoen er ikke fastsatt.

Ole Brumm

Ole Brumm/Christopher Robin

Premiere: ?

Den vesle honning-elskende bjørnen ble først animert av Disney i 1966, og snart får vi møte ham igjen i live-action. Alex Ross Perry har allerede manuset klart, og den nye filmen skal hovedsakelig fokusere på en voksen versjon av Ole Brumms gode venn Christoper Robin. Filmens premieredato er ikke bestemt.

Ps! "Goodbye Christopher Robin", en film om Ole Brumm-forfatteren A.A.Milnes liv er også på planen med amerikansk premieredato 10. november 2017. Hovedrollene spilles av Domhall Gleeson og Margot Robbie.

Night On Bald Mountain

Night On Bald Mountain

Premiere: ?

Kanskje den største overraskelsene på lista? "Night On Bald Mountain"-sekvensen fra Disney's klassiske musikal "Fantasia" (1940) skal spinnes videre på og bli spillefilm. Den originale animasjonssekvensen fokuserer på en mørk og bevinget skapning som vekker dødes ånder til live, og nyter en galskapens natt før sola står opp. Det hele utspiller seg til toner av den russiske komponisten Modest Mussorgsky, og er totalt blottet for dialog. Den kommende spin-offen har foreløpig ikke fastsatt premieredato.

Ps! I 2010 lanserte Disney en film inspirert av en annen "Fantasia"-sekvens, nemlig "Trollmannens læregutt" med Nicolas Cage i hovedrollen.

Jungelboken

Jungelboken 2

Premiere: 2019 (amerikansk)

Regissør Jon Favreaus live-action-versjon av animasjonsklassikeren fra 1967, "Jungelboken", har spilt inn svimlende 966 millioner(!) dollar fra lanseringen i april 2016. Slik suksess blir det oppfølgere av, og både Favreau, manusforfatter Justin Marks og den unge skuespilleren Neel Sethi vender tilbake for en andre film om foreldreløse Mowgli som oppdras av jungeldyr. Foreløpig ser det ut til at filmen vil lanseres i løpet av 2019.

Malificent

Malificent 2

Premiere: ?

Den onde feen Maleficent dukket først opp i Disneys folkekjære animasjonsfilm "Tornerose" (1959). I 2014 fikk Maleficent en egen spillefilm med selveste Angelina Jolie i tittelrollen, og før året var omme hadde historien spilt inn hele 758 millioner dollar. Både Jolie og manusforfatter Linda Woolverton returnerer når produksjonen av oppfølgeren, som hittil ikke har fått lanseringsdato, skal i gang.

Prince Charming

Prince Charming

Premiere: ?

Etter å ha lånt en rekke elementer fra Disneys animasjonsfilm "Cinderella" (1950), tok Lily James og "Eventyret om Askepott" verden med storm i 2015. Nå er tiden inne for å rette oppmerksomheten mot en annen karakter, nærmere bestemt den kjekke prinsen. Det er enda uklart hvem av Disney-universets sjarmerende prinser som har fått tittelrollen. Kanskje blir det ham fra fra "Askepott"? Eller ham fra "Snehvit og de syv dvergene"? Eller blir det en helt ukjent, glitrende prins tro?

Snehvit

Rose Red

Premiere: ?

Ingen annen tegnefilm har trollbundet så mange mennesker som Walt Disneys første mesterverk "Snehvit og de syv dvergene" (1937). Er du av dem som har sett filmen gjentatte ganger, kan du glede deg stort, for nå planlegger studioet en egen Snehvit-spin-off. Den kommende spillefilmen er døpt "Rose Red", og handlingen skal dreie seg om Snehvits søster, Rose Red, som først ble introdusert i brødrene Grimms eventyr på begynnelsen av 1800-tallet.

James and the Giant Peach

James and the Giant Peach

Premiere: ?

De fleste nyinnspillingene på lista er basert på klassiske tegnefilmer, men enkelte skiller seg ut: "James and the Giant Peach" er stop-motion, og til tross for at originalen hadde beskjeden suksess i 1996, prøver Disney seg på ny med levende skuespillere. Ifølge ryktene skal forfatter Nick Hornby stå for manus og Bond-regissør Sam Mendes styre regiskuta.

Mary Poppins

Mary Poppins

Premiere: 19. juli 2019 (amerikansk)

Emily Blunt skal spille hovedrollen i Disneys kommende "Mary Poppins Returns", oppfølgeren til klassikeren fra 1964. Vi befinner oss 25 år etter handlingen i originalen, hvor Mary Poppins, den tidligere barnepiken til Jane og Michael Banks, oppsøker dem på ny etter en familietragedie. Filmen regisseres av Rob Marshall ("Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides", "Memoirs of a Geisha").

Oliver & Co

Oliver Twist

Premiere: ?

Denne er definitivt noe for seg selv! Rapperen Ice Cube skal produsere en splitter ny hiphop-versjon av Charles Dickens klassiker "Oliver Twist" OG spille rollen som Fagin. Disney slapp sin animerte tolkning "Oliver & Co" i 1988.