Emma Stone i Cruella

14 Disney-klassikere som får nytt liv

Fra "Cruella" til "Tingeling" og "Lilo & Stitch"...

Flere adapsjoner og spinoffer er på vei, ta en titt på de klassiske Disney-animasjonene som får nytt liv i live-action!

PS! Husk å opprette en profil hos oss! Da vil du få mulighet til å lagre filmer i en egen watchlist, ved å klikke på watchlist-ikonet på filmene i programmet, i lista over kommende filmer og på filmplakatene i Streamingguiden.

Mulan

Mulan

Premiere: 25. mars 2020

Walt Disney Studios lanserte animasjonsfilmen "Mulan" i 1998, og historien spilte inn hele 304,3 millioner dollar på verdensbasis. Nå er et gjensyn med den kinesiske krigerprinsessen rett rundt hjørnet, for en live-action nyinnspilling av "Mulan" har norgespremiere allerede på nyåret. Filmens regissør er Niki Caro ("Whale Rider") og manuset er skrevet av blant annet Rick Jaffa og Amanda Silver ("Jurrasic World").

Les også: Praktfull ny trailer for Disneys Mulan

Emma Stone i Cruella

Cruella

Premiere: 28. mai 2021 (USA)

Emma Stone skal spille tittelrollen når denne ondskapsfulle og pelsgale dama får sin egen film i 2021. Vi ble først introdusert for Cruella de Vil i animasjonsfilmen "101 Dalmatinere" fra 1961, og senere ble hun gjort levende av Glenn Close i live-actionnyinnspillingenfra 1996. Handlingen vil ta utgangspunkt i en yngre versjon av Cruella, med hovedfokus på hvorfor hun ble ond.

Den vesle Havfruen

Den lille Havfruen

Premiere: ?

Lin-Manuel Miranda, skaperen av Broadway-suksessen "Hamilton", har ifølge ryktene blitt paret opp med Disneys faste låtskriver Alan Menken for å skape en live-action nyinnspilling av Hans Christian Andersens folkekjære eventyr "Den lille havfruen". Menken vant to Oscarstatuetter for sangene i den originale animasjonsfilmen fra 1989, og nyinnspillingen vil inneholde mye av den opprinnelige musikken. Ariel skal spilles av den unge sangeren Halle Bailey, og Melissa McCarthy står for havheksen Ursula.

Ringeren i Notre Dame

Ringeren i Notre Dame

Premiere: ?

Notre Dames ringer Quasimodo får en egen nyinnspilling, og produsent Josh Gad troner ryktebørsen når det gjelder tittelrollen. Filmens manus er ført i pennen av David Henry Hwang, og vil by på en blanding av både gamle og nye sanger.

Peter Pan

Peter Pan

Premiere: ?

Regissøren bak "Peter og Dragen", David Lowery, har fått det ærefulle oppdraget med å regissere en ny live-action-versjon av "Peter Pan" - gutten fra Neverland som aldri blir voksen. Til tross for en rekke live-action nyinnspillinger opp gjennom årene, er Disneys animasjonsklassiker fra 1953 fremdeles den mest suksessrike adapsjonen av J.M Barries novelle.

Oliver Twist

Oliver Twist

Premiere: ?

Denne er definitivt noe for seg selv! Rapperen Ice Cube skal produsere en splitter ny hiphop-versjon av Charles Dickens klassiker "Oliver Twist" OG spille rollen som Fagin. Disney slapp sin animerte tolkning "Oliver & Co" i 1988.

Pinocchio

Pinocchio

Premiere: ?

Disneys andre animasjonsfilm, "Pinocchio", ble lansert i 1940, og tredukken som drømmer om å bli en virkelig gutt ble straks en favoritt. Nå planlegger Disney å gi filmen samme behandling som titlene over, nemlig en live-action nyinnspilling. Jack Thorne skriver manuset, og ryktene vil ha det til at Tom Hanks skal spille rollen som dukkemakeren Gepetti.

James and the Giant Peach

James and the Giant Peach

Premiere: ?

De fleste nyinnspillingene på lista er basert på klassiske tegnefilmer, men enkelte skiller seg ut: "James and the Giant Peach" er stop-motion, og til tross for at originalen hadde beskjeden suksess i 1996, prøver Disney seg på ny med levende skuespillere. Den Oscar-nominerte forfatteren Nick Hornby står for manus.

Prince Charming

Prince Charming

Premiere: ?

Etter å ha lånt en rekke elementer fra Disneys animasjonsfilm "Cinderella" (1950), tok Lily James og "Eventyret om Askepott" verden med storm i 2015. Nå er tiden inne for å rette oppmerksomheten mot en annen karakter, nærmere bestemt den kjekke prinsen. Det er ikke snakk om en spesifikk karakter, men en nytolkningav hele ideen. Filmen skal regisseres av Stephen Chbosky, mannen bak "The Perks of Being a Wallflower".

Tingeling i Peter Pan

Tingeling

Premiere: ?

Reese Witherspoon både produsere og spille hovedrollen, når den vesle feen fra Peter Pan får sin egen spillefilm. Karakteren har tidligere vært tolket av Julia Roberts i Steven Spielbergs "Hook". Med på laget har Witherspoon manusforfatter Victoria Strouse, som tidligere har medvirket i Pixars "Finding Dory".

Jungelboken

Jungelboken 2

Premiere: ?

Regissør Jon Favreaus live-action-versjon avanimasjonsklassikerenfra 1967, "Jungelboken", ble en enorm suksess i 2016, og slikt blir det oppfølger av. Både Favreau, manusforfatter Justin Marks og den unge skuespilleren Neel Sethi vender tilbake for en andre film, og denne gangen skal det dykkes enda dypere i Rudyard Kiplings originale historie om den foreldreløse jungelgutten Mowgli.

Snehvit

Rose Red

Premiere: ?

Ingen annen tegnefilm har trollbundet så mange mennesker som Walt Disneys første mesterverk "Snehvit og de syv dvergene" (1937). Er du av dem som har sett filmen gjentatte ganger, kan du glede deg stort, for nå planlegger studioet en egen Snehvit-spin-off. Den kommende spillefilmen er døpt "Rose Red", og handlingen skal dreie seg om Snehvits søster, Rose Red, som først ble introdusert i brødrene Grimms eventyr på begynnelsen av 1800-tallet. Evan Daugherty ("Snow White and The Huntsman") og Justin Merz står for manuset, og Disney forhandler visstnok med Brie Larson om hovedrollen. Spennende!

Night On Bald Mountain

Night On Bald Mountain

Premiere: ?

Kanskje den største overraskelsene på lista? Den 11 minutter lange "Night On Bald Mountain"-sekvensen fra Disney's klassiske musikal "Fantasia" (1940) skal spinnes videre på og bli spillefilm. Den originale animasjonssekvensen fokuserer på en uhyggelig og bevinget skapning, som vekker dødes ånder til live og nyter en galskapens natt før sola står opp. Det hele utspiller seg til toner av den russiske komponisten Modest Mussorgsky, og er totalt blottet for dialog.

Ps! I 2010 lanserte Disney en film inspirert av en annen "Fantasia"-sekvens, nemlig "Trollmannens læregutt" med Nicolas Cage i hovedrollen.

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch

Premiere: ?

Jada, du leste riktig. Overnevnte duo får en egen live-action nyinnspilling. Hittil er det få detaljer å spore, men manuset skal visstnok skrives av grøssermannen Mike Van Waes, som tidligere har medvirket i The Conjuring-sponoffen "The Crooked Man".