Kaptein Supertruse: Den Første Episke Filmen

Barnefilmer på kino 2017

Karsten og Petra, smurfer, Gråtass, bamser og storker. Dette er filmene for de minste på kino!

I det forrykende filmåret 2017 finner vi et spennende og variert tilbud for barne- og familiesegmentet. På menyen står alt fra Marcus & Martinus-dokumentar til live action adapsjon av "Skjønnheten og udyret" og en ny runde fra Pixars Biler-univers.

Oversikt over sommerens barnefilmer her

Denne siden oppdateres fortløpende, men vi tar likevel forbehold om endringer.

Disse barnefilmene ser vi på norske kinoer i 2017:

Marcus & Martinus - Sammen om drømmen

Marcus & Martinus - Sammen om drømmen

Premiere: 20. januar

Kinodokumentaren om vidunderduoen Marcus & Martinus følger idolene fra karrieren for alvor tok av i starten av 2015 og frem til konstertene i Oslo spektrum høsten 2016.

Vaiana

Vaiana

Premiere: 3. februar

Havet kaller! I den nye Disney-satsningen møter vi Vaiana, som legger ut på en eventyrlig reise sammen med halvguden Maui, på jakt etter en sagnomsust øy.

Lego Batman filmen

Lego®Batman filmen

Premiere: 10. februar

Superhelttrenden vi har sett på kino i det siste, gjør seg også gjeldene i Lego-universt. Vi møter selveste Bruce Wayne, som i tillegg til å hanskes med Gothams kriminelle får ansvar for å oppdra en gutt han har adoptert.

Eventyr i Arktis

Eventyr i Arktis

Premiere: 17. februar

I denne festivalfavoritten møter vi modige Sasha, som legger ut på en eventyrlig reise mot Nord, på leting etter bestefaren, den anerkjente forskeren og polfareren.

Trio - Jakten på Olavsskrinet

TRIO - jakten på Olavskrinet

Premiere: 17. februar

TRIO-gjengen fra barne-TV er klare for det store lerretet! Med myten om Olav den hellige, Nidarosdomen og vill norsk natur som bakteppe, settes både vennskap og familiemedlemmers liv på spill.

Karsten (Oliver Dahl) og Petra (Alba Ørbeck-Nilssen) og  under innspilling av filmen Karsten og Petra ut på tur

Karsten og Petra - ut på tur

Premiere: 10. mars

Det handler om familie, forelskelse og fjellvettregler, når Karsten og Petra får besøk at selveste Cecilie Skog i barnehagen og familiene gjør seg klar for fjelltur.

Skjønnheten og Udyret

Skjønnheten og udyret

Premiere: 17. mars

Forventnignene står i taket når Disneys kjente og kjære versjon av eventyret kommer på kino i ny live action-drakt. Emma Watson gjør rollen som Belle.

Jørgen Langhelle og Odin Eikre i Oskars Amerika

Oskars Amerika

Premiere: 24. mars

Noe motvillig tilbringer ti år gamle Oskar sommerferien på gården til bestefaren. Sommeren skal likevel vise seg å bli innholdsrik når han møter Levi som bor i skogen med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro til Amerika.

Smurfene: Den hemmelige landsbyen

Smurfene: Den hemmelige landsbyen

Premiere: 31. mars

Smurfeline lurer på hvorfor hun er den eneste jentesmurfen i landsbyen og begir seg ut på en oppdagelsesferd for å se om ryktene om en annen, mystisk landsby dypt inne i skogen er sanne.

Elias Søvold-Simonsen i Gråtass redder gården

Gråtass redder gården

Premiere: 7. april

Gården til Goggen står i fare for å jevnet med jorden til fordel for en motorvei, men den lille traktoren Gråtass har en plan! Dette er film nummer tre om Gråtass og vennene hans, og Elias Søvold-Simonsen er tilbake i rollen som bestevennen hans.

Løvetannbarn

Løvetannbarn

Premiere: 7. april

Prisbelønt fransk-sveitsisk animasjonsperle hvor vi følger en ni år gammel gutt som blir venn med politimannen Raymond etter at moren forsvinner. Raymond følger ham til et fosterhjem, hvor han strever litt med å finne sin plass. "Løvetannbarn" ble Oscarnominert i klassen Beste animasjonsfilm.

The Boss Baby

The Boss Baby

Premiere: 7. april

Møt den usedvanlige nye lillebroren til Tim: en baby med stresskoffert, dress og både stemmen og oppførselen til en voksen mann.

Bamse og heksens datter
Bamse og heksens datter

Bamse og heksens datter

Premiere: 21. april

Verdens sterkeste bjørn skal ut på nytt eventyr, og denne gangen møter han på heksens datter Lova som forsøker å trolle ham bort.

Richard Storken

Richard Storken

Premiere: 5. mai

Den lille spurven Richard vokser opp i en storkefamilie, og tror dermed at han er en stork. Når familien begynner å trekke til Afrika for vinteren må Richard bli igjen hjemme fordi han ikke kan fly så langt, men han gir seg ikke, og ved hjelp fra venner legger han etter.

Lærer Frosk

Lærer Frosk

Premiere: 26. mai

Lærer Frans er en populær lærer på Arken barneskole. Men han er uvanlig, han kan nemlig bli forvandlet til en frosk. Og det skaper jo litt problemer, både for ham og omgivelsene.

Milo - Månens vokter

Milo - Månens vokter

Premiere: 2. juni

Faunen Milo blir månens vokter, men havner i trøbbel når en ulykke truer både solens og månens eksistens. Sammen med en venn og solens vokter legger han ut på en spennende reise for å få både solen og månen tilbake.

Kaptein Supertruse

Kaptein Supertruse

Premiere: 9. juni

De to femteklassingene George og Harold forvandler den slemme rektoren på skolen til den oppdiktede superhelten Kaptein Supertruse. Filmen er basert på den populære bokserien skrevet av Dav Pilkey.

Despicable Me 3

Grusomme meg 3

Premiere: 30. juni

Det blir søskenrivaliseringen på høyt nivå år Grus bortkomne tvilling plutselig dukker opp.

Brannmann Sam- Besøk fra verdensrommet

Brannmann Sam - Besøk fra verdensrommet

Premiere: 14. juli

Den store helten Brannmann Sam ordner opp, men hvordan takler han UFOer?

Son of Bigfoot

Bigfoot Junior

Premiere: 28. juli

Adam drar ut på en utfordrende reise for å finne ut av mysteriet med sin savnede pappa, hvor det snart blir klart at han er ingen ringere enn den legendariske "Bigfoot"!

Jason Drucker i En pingles dagbok: Ut på tur aldri sur

En pingles dagbok: Ut på tur aldri sur

Premiere: 4. august

Basert på den niende boka i den bestselgende bokserien om Greg Heffley. Denne gangen legger familien ut på en roadtrip, som ikke går helt etter planen.

Emoji-filmen

Emoji-filmen

Premiere: 25. august

I en emojiverden der alle tegn symboliserer én bestemt ting, har Gene et problem. Han har nemlig evnen til å uttryke mange ulike følelser. I et forsøk på å passe mer inn, legger Gene ut på en reise for å bli en normal emoji.

Se trailer her

Filmhøsten for barne- og familiesegmentet ser også meget lovende ut, med blant annet en etterlengtet oppfølger i "Biler 3" (1. september), mer moro fra Lego-universet i "Lego@Ninjago" og gjensyn med den populære redningsskøyta i "Elias og Storegaps hemmelighet".

Full oversikt over alle norske premierer får du i kommerlista vår!