Oscar stautett

Slik dekker vi årets Oscar-utdeling

Filmweb goes to Hollywood.

Endelig er prissesongen her! Golden Globe-vinnerne er allerede kåret, mens sjefen på peishylla - Oscar-utdelingen - nærmer seg raskt. Tirsdag 24. januar blir det klart hvem som kan smykke seg med nominasjoner, og natt til mandag 27. februar deles statuettene ut.

Hvem vet, kanskje kommer Kongens Nei?

Kongens Nei er på kortlisten over 9 filmer som kan bli Oscar-nominert.
Kongens Nei er på kortlisten over 9 filmer som kan bli Oscar-nominert.

Du kan bidra

Filmweb har ikke tenkt å la filmbransjens største prisutdeling gå ubemerket hen. I år satser vi litt ekstra. Samtidig som portalen i Norge oppdaterer deg på Oscar-nytt, drar FilmwebTV likegodt over dammen for å lage innslag og sendinger fra filmbyen.

Vi inviterer deg til å komme med gode ideer til hva vi bør lage saker om. Hvem fortjener oppmerksomhet? Hvilke lister ønsker du deg? Hva er kuriøst? Send en e-post til FilwebTV på benjamin@filmweb.no!

Fra og med i dag, 20. januar, retter vi fokouset mot prisutdelingen og vil publisere Oscar-relatert stoff hver eneste uke helt til den store dagen. Fredag, lørdag og søndag i Oscar-uka publiserer vi tre sendinger med blant annet flere innslag fra Los Angeles.

Oscar-rettighetene

Foreløpig har ingen kjøpt rettighetene til å vise Oscar-utdelingen i Norge, men Filmweb vet at det jobbes med saken. Det er ingen garanti for at den kommer på norsk TV.

Alt om Oscar 2017 samles her

Filmwebs Oscar-dekning blir sponset av mobilbetalingsappen MobilePay.

Og vinneren er...

I 2016 vant Leonardo Dicaprio sin etterlengtede for innsatsen i "The Revenant".
I 2016 vant Leonardo Dicaprio sin etterlengtede for innsatsen i "The Revenant".