Prison Break season 5

Serievåren 2017

Her er høydepunktene vi gleder oss til!

Serievåren 2017 er i gang for fullt, og de første episodene av travere som Sherlock, "Arrow" og "Homeland" er allerede servert. Startskuddet har også gått for nykommere som NRKs seersuksess "Valkyrien", Netflix "A Series of Unfortunate Events" og HBOs "Taboo", og i ukene fremover står flere nye og spennende premierer for tur.

Tiden har også kommet for å ta farvel. "Black Sails" siste sjørøverreise aka sesong 4 starter 30. januar på HBO, og 13. februar trer Lena Dunham og resten av jentene i "Girls" inn i sin sjette og avsluttende(!) sesong på HBO. Snufs...

Med forbehold om endring av premieredato.

Six

Six

Premiere: 19. januar, HBO Nordic

Miniserien "Six" består av åtte episoder hvor vi følger en gruppe amerikanske marinejegere som under et oppdrag i Afghanistan avslører at en amerikansk stasborger samarbeider med fienden, Taliban. Serien er skrevet av William Broyles Jr. og sønnen David. Førstnevnte har tidligere skrevet manus til blant annet "Cast Away", "Apollo 13", "Jarhead" og "Planet of the Apes".

Unge lovende

Unge lovende sesong 2

Premiere: 20. januar, NRK TV og lineært uken etter

Første sesong av Siri Seljeseths norske dramaserie fikk stor oppmerksomhet da den kom i slutten av 2015. Vi har lenge lengtet etter en andre sesong, og nå er jentene endelig tilbake med seks nye episoder (alle slippes samtidig)! I serien følger vi Elise, Alex og Nenne, tre ambisiøse jenter i 20-årene som forsøker å følge drømmene sine, men som streber med å takle overgangen til voksenlivet.

The Path

The Path sesong 2

Premiere: 26. januar, HBO Nordic

I dramaserien "The Path" møter vi Eddie, en familiemann som koverterer til en kontroversiell religiøs sekt, kalt Meyerist-bevegelsen. Også Eddies kone Sarah, samt barna Hawk og Summer er medlemmer, og vi følger deres liv i og rundt det hippieorienterte og nøye utvalgte lille samfunnet. Men hva skjer når fristelser og tvil begynner å krype på Eddie? Eddie spilles av Aaron Paul, best kjent som den håpløse dopmisbrukeren Jessie Pinkman i "Breaking Bad".

The Flash

The Flash sesong 3

Premiere: 27. januar, MAX

Serien er basert på DC Comics supersoniske karakter The Flash og produseres av teamet bak "Arrow". Vi følger den sjarmerende, beleste og litt klønete SCI-etterforskeren Barry Allen, som etter et feilslått vitenskapelig eksperiment er den raskeste mannen i live. Med superhastighet fyker han gjennom Central City og beskytter uskyldige mot byens resterende metamennesker og kjeltringer. "The Flash" har rullet siden 2014 og byr nå norske seere på sin tredje sesong.

Riverdale

Riverdale

Premiere: 27. januar, Netflix

Det rykende ferske tenåringsdramaet "Riverdale" er basert på "Archie Comics", en tegneserie som hadde sin glanstid i Norge på 90-tallet. Bak serien står "The CW", kanalen som tidligere har levert oss titler som "Supernatural", "Gossip Girl", "The Vampire Diaries", samt en rekke superheltserier.

MacGyver

MacGyver

Premiere: 29. januar, TV2 Sumo

Du så neppe denne komme i 2017, men joda- MacGyver får en ny vår! I nyinnspillingen av 80-tallets kultserie "MacGyver" følger vi multitalentet Angus MacGyver som 20-åring. Lucas Till har overtatt tittelrollen som Dean Anderson en gang gjorde berømt, og CIA-agenten Jack Dalton spilles av George Eads. Vi har foreløpig ikke sett serien, men det ser i det minste ut til at vår helts hårmanke er på plass...

Black Sails

Black Sails sesong 4

Premiere: 30. januar, HBO

Eventyrserien fra produsent Michael Bay og manusforfatterne Robert Levine og Jonathan E. Steinberg er snart tilbake i sin fjerde og avsluttende sesong. Historien er inspirert av det fantastiske eventyret "Skatten på sjørøverøya" (1883), og vi følger de fryktede piratene Kaptein Flint, Billy Bones og John Silver i 1700- tallets Karibia.

This is Us

This is Us

Premiere: 31. januar, TV3

"This is Us" har siden i fjor høst rukket å bli en stor snakkis i USA, og nå skal også norske TV-tittere få bli med på moroa! Serien introduserer oss for en rekke ulike mennesker som er født på samme dag. Etter hvert som veiene deres krysses, flettes også livshistoriene deres sammen- og det viser seg at de har mer til felles enn noen av dem kunne forestilt seg.

Lena Dunham i Girls sesong 6

Girls sesong 6

Premiere: 13. februar, HBO, C More 14. feb

Tiden har kommet for å ta farvel med med Hannah og resten av jentene i det Emmy-vinnende komidramaet "Girls". Inspirert av regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver Lena Dunhams egne opplevelser og erfaringer, følger vi en venninnegjeng i 20-årene og deres liv i New York.

Se traileren her

Billions

Billions sesong 2

Premiere: 20. februar, HBO

Emmy- og Golden Globe-vinnerne Paul Giamatti og Damian Lewis spiller hovedrollene i den politiske dramaserien "Billions". Handlingen utspiller seg i New Yorks finansmiljø, der det dreier seg om rikdom, makt og korrupsjon - og om å jage eller bli jaget. I sentrum av det hele står står to ambisiøse, og mildt sagt uenige maktpersoner overfor hverandre; statsadvokaten Chuck Rhoades og aksjekongen, Bobby "Axe" Axelrod.

Big Little Lies

Big Little Lies

Premiere: 20. februar, HBO

I denne miniserien på syv episoder møter vi de tre mødrene Madeline (Reese Witherspoon), Jane (Shailene Woodley og Celeste (Nicole Kidman) som har barn på samme barneskole, og lever et tilsynelatende problemfritt og harmonisk liv. Det hele tar derimot en vending når en i utgangspunktet harmløs hendelse sklir ut av kontroll og ender i en rystende drapssak. Serien er basert på boka ved samme navn av Liane Moriarty og er regissert av Oscar-nominerte Jean-Marc Mallée.

Kevin Spacey i House of Cards

House of Cards sesong 5

Premiere: 24. februar, Netflix

Dramaet fortsetter når Netflix flaggskip, populære "House of Cards", vender tilbake for en femte sesong i februar. Den prisvinnende serien følger den ultrakyniske politikeren Frank Underwood (Kevin Spacey) og hans manipulerende, strategiske og hevngjerrige politiske spill for å få det som han vil.

Bob Odenkirk i Better Call Saul - Sesong 1

Better Call Saul sesong 3

Premiere: 11. april, Netflix

I april er det klart for tredje sesong av serien som tar for seg forhistorien til "Breaking Bads" velkjente advokat Saul Goodman (Bob Odenkirk). Har du sett "Breaking Bad" kjenner du avslutningen på hans historie, men hvordan han endte opp som Alberqueques mest tvilsomme advokat er du kanskje nysgjerrig på? Ps! Det sies at selveste Gus Fring fra Breaking Bads Los Pollos Hermanos vil dukke opp i løpet av denne sesongen. Bare å glede seg!

Jessica Lange og Susan Sarandon i Feud

FEUD

Premiere: Mars, HBO

"American Horror Story"-skaperen Ryan Murphys nye antologi-serie "Feud" skildrer en av Hollywoods mest ikoniske krangler gjennom tidene. Vi snakker selvsagt om den mellom Joan Crawford (Jessica Lange) og Bette Davis (Susan Sarandon) under produksjonen av "What Ever Happened to Baby Jane?" fra 1962. Første sesong fortelles over åtte episoder og byr på en rekke kjente skuespillerfjes som Sarah Paulson, Stanley Tucci og Catherine Zeta-Jones.

Prison Break season 5

Prison Break sesong 5

Premiere: April, TV3

Den kritikerroste publikumssuksessen "Prison Break" hadde premiere i august 2005 og gikk i fire sesonger før avslutningen i 2009. Nå er serien tilbake med en oppfølgersesong, og til vår store overraskelse røper trailerne vi har sett så langt at Michael Scofield fortsatt lever. Han er fengslet et sted i Midtøsten, og nå er det opp til broren Lincoln og resten av det gamle teamet å få ham ut...

Skam sesong 1

SKAM sesong 4

Premiere: Ukjent dato/våren, NRK

Til vår store lettelse bringer serieskaper Julie Andem oss mer drama fra ungdomslivet på Hartvig Nissen videregående skole. I de foregående sesongene har vi latt oss underholde av både Eva og Jonas, Noorhelm og Evak, men nå er det store spørsmålet; HVEM skal det handle om i sesong 4? Vi vet ingen ting og det driver oss til vanvidd...

Flere serier som vender tilbake...

"Hotel Cæsar" sesong 34 (Premiere 2. januar, TV 2 Sumo)

"Sherlock Holmes" sesong 4 (Premiere 2. januar, Netflix)

"Grey’s Anatomy" sesong 13 (Premiere 3. januar, TV 2)

"Madame Secretary" sesong 3 (Premiere 3. januar, TV 2)

"Code Black" sesong 2 (Premiere 4. januar, FEM)

"Blindspot" sesong 2, (Premiere 5. januar, TV 2)

"Major Crimes" sesong 5 (Premiere 8. januar, TVNorge)

"Quantico" sesong 2 (Premiere 8. januar, TVNorge)

"Arrow" sesong 5 (Premiere 13. januar, TV 2)

"Homeland" sesong 6 (Premiere 16. januar, TV 2 Zebra/Sumo og Altibox 17. januar)

"The Magicians" sesong 2 (Premiere 26. januar, HBO)

"Bones" sesong 12 (Premiere januar, TV3)

Les også: Golden Globe-vinnerne 2017: TV-serier

Game of Thrones

Game of Thrones sesong 7

Premiere: Juni, HBO Nordic, C More Series

I Westeros fortsetter kampen om jerntronen, men før vi får vite hvem som blir sittende der til slutt, må vi smøre oss med tålmodighet. Seriens sjette sesong bar preg av noe treg fremdrift, men avsluttet med et brak og ga oss forhåpninger om en sesong 7 fullspekket av hemmeligheter, avsløringer og spennende møter. Til tross for at sesong 7 hører sommeren til, er det er ingen tvil om at serien er verdt månedene på pinebenken; GOT tok nylig steget opp på pallen som den mestvinnende serien gjennom tidene, med hele 38 Emmy-priser totalt.