Your Name

Anime-suksessen Your Name til Norge

Den største anime-suksessen i Japan siden Studio Ghiblis mesterverk "Chihiro og heksene" får norsk kinodistribusjon.

Den japanske anime-filmen "Your Name" (Kimi no Na Wa) av Makoto Shinkai får norsk kinodistribusjon, skriver Arthaus i en pressemelding. Filmen er den største anime-suksessen i Japan siden Studio Ghiblis kultfilm "Chihiro og heksene" fra 2001, og Shinkai spås å bli selveste animasjonsmester Hayao Miyazakis arvtager.

– Vi har sjelden opplevd en større forhåndsinteresse for en film; vi er blitt kontaktet flere ganger i uka fra anime-fans fra hele landet som ønsker å få den til Norge. Da er det ekstra hyggelig at vi nå har sikret at den kommer på kino her hjemme, sier Arthaus-direktør Svend Bolstad Jensen.

Les også: Hayao Miyazaki avbryter pensjonstilværelsen for en aller siste film

Your Name

Scorer høyt

"Your Name" treffer verdens filmkritikere og publikum rett i hjertet og har i skrivende stund en score på hele 97 % på Rotten Tomatoes.

Amerikanske IndieWire får ikke rost filmen nok i sin anmeldelse, og skriver blant annet:

- This gorgeous Japanese import turned heads when it won a major film critics award for best animated film of the year — it's worth the hype.

Plottet går som følger:

Mitsucha og Taki har aldri møtt hverandre. Hun bor på landet og lengter etter storbylivet i Tokyo, han i Tokyo og ønsker seg et enkelt liv på landet. Deres liv skal endre seg fullstendig når de to en dag plutselig bytter identitet. Hennes sjel har tatt plass i hans kropp, og hans i hennes. – Er båndet mellom dem sterkt nok til å føre dem sammen?

"Your Name" har foreløpig ikke fått norsk premieredato, men vil lanseres på kino i april/mai med original japansk tale og norske undertekster.