Vebjørn Enger i Askeladden - I Dovregubbens hall

Ringenes herre-feeling i Askeladden-trailer

Første teasertrailer fra storsatsnigen "Askeladden - I Dovregubbens hall" lover bra.

Det er ikke bare Disney-eventyrene som kommer i live-action versjon om dagen, også det klassiske norske eventyret "Askeladden - I Dovregubbens hall" nærmer seg kinolerretene.

Den første teaseren (over) fra filmen byr på vakker norsk natur, flotte bilder og en meget lovende portrettering av Espen Askeladd, i Vebjørn Engers skikkelse (du så han som en ung Jarle Klepp i "Kompani Orheim"), akkompangnert av Edvard Griegs vidunderlige musikk. Det er faktisk litt Ringenes Herre-sus over det hele!

Det blir spektakulære scener, spenning og humor for både barn og voksne,

lover produsent Åshild Ramborg, som også kan fortelle at filmen er basert på Asbjørnsen og Moes samling, en av Norges nasjonalskatter.

Se også: Disney-klassikerne vi vil ha nyinnspillinger av

Eili Harboe og Vebjørn Enger skal spille prinsesse og Espen Askeladd i "Askeladden - I Dovregubbens hall"
Eili Harboe og Vebjørn Enger skal spille prinsesse og Espen Askeladd i "Askeladden - I Dovregubbens hall"

Regien er ved Mikkel Brænne Sandemose ("Gåten Ragnarok", "Fritt Vilt III") og i øvrige roller møter vi blant andre Thorbjørn Harr, Allan Hyde, Synnøve Macody Lund, Mads Sjøgård Pettersen og Eili Harboe.

- Underveis i opptak har det vært fantastisk å oppleve at dette eventyruniverset, som jeg alltid har hatt et så sterkt forhold til, blir levende foran kamera. Det er på mange måter en eventyrlig opplevelse. Jeg har hatt med meg et knippe svært gode skuespillere, og sammen har vi skapt det jeg opplever er en fin balanse mellom eventyr, humor og spenning, sier regissør Mikkel Brænne Sandemose.

Oppfølger allerede bestemt

Allerede før den første filmen har fått premiere er det bestemt at blir mer Askeladden på film. Regissør Sandemose og Maipo Film ble tidligere i år tildelt produksjonstilskudd til av Norsk Filminstitutt (NFI) til å lage film nummer to om den kjente eventyrfiguren, med tittel "Askeladden - I Soria Moria Slott".

- Espen Askeladd er en utrolig spennende karakter, derfor er det så morsomt at jeg får anledning til å videreføre dette eventyrlige universet i en ny film. En film som skal belyse flere sider av Askeladden, og ikke minst gir ham nye prøvelser og utfordringer som bare hans nysgjerrighet og oppfinnsomhet kan få ham helskinnet gjennom, sier Brænne Sandemose.

"Askeladden - I Dovregubbens hall" har kinopremiere 29. september.