Emma Watson skal spille Belle i Skjønnheten og udyret

Emma Watson vant første kjønnsnøytrale MTV-pris

I rollen som Belle i "Skjønnheten og udyret" er Emma Watson staset opp som alle små prinsessers drøm. Søndag vant hun den første kjønnsnøytrale MTV-prisen for innsatsen.

– Det føles svært meningsfylt, sier den tidligere Harry Potter-stjernen om å vinne MTVs skuespillerpris i konkurranse med blant andre James McAvoy og Hugh Jackman ifølge BBC.

– Den første skuespillerprisen som ikke skiller de nominerte basert på deres kjønn sier noe om hvordan vi oppfatter det å være menneske, het det fra Watson, som tror MTVs initiativ vil oppfattes forskjellig av alle.

– Men for meg indikerer det at skuespiller handler om evnen til å sette deg selv i noen andres sko og at det ikke behøver å deles inn i to ulike kategorier. Det bør ikke være noen grenser for empati og evnen til å bruke sin fantasi, het det videre fra Emma Watson, som nå hylles for takketalen sin i sosiale medier.

"Skjønnheten og udyret" innbrakte Disney også prisen for beste film.

Les også: 20 Disney-klassikere som får nytt liv

Emma Watson som Belle i "Skjønnheten og Udyret".
Emma Watson som Belle i "Skjønnheten og Udyret".

Unge prisvinnere

MTV Movie Awards heter nå MTV Movie & TV Awards og favner foruten film nå altså strømmetjenester og fjernsyn.

Andre prisvinnere under MTV-seremonien som foregikk i Los Angeles var 13 år gamle Millie Bobby Brown fra Netflix-serien "Stranger Things", som danket ut blant andre "dragedronningen" Emilia Clarke.

En annen ung prisvinner var 12 år gamle Dafne Keen, som sammen med Hugh Jackman tok prisen for beste duosamarbeid – som varulver i "Logan", mens "Moonlight"-gutta Jharrel Jerome og Ashton Sanders vant beste kyss-kategorien.

"Skjønnheten og Udyret går på kino nå - billetter og mer om filmen finner du her