Fra balkongen

Ole Giæver åpner ny filmfestival

8. – 13. juni er det duket for en helt ny filmfestival i Oslo. En film om å sitte på balkongen og filosofere åpner ballet.

Saga og Klingenberg i Oslo blir åstedet for den nye filmfestivalen, der filmer fra Nord-Amerika og Europa får vise seg frem. Det blir et særlig blikk på filmer fra Norden, og en helnorsk film, med tittelen "Fra balkongen" – sparker det hele i gang, fremgår det av pressemeldingen.

Ingen i Norge lager film som Ole Giæver. Ingen utenfor Norge heller. Det er grunn nok alene til å se "Fra balkongen", uttaler Cato Fossum, programansvarlig for Oslo Pix. Han legger til:

– I tillegg har filmen et filmatisk og filosofisk spenn som brer seg fra Bjølsen til universets fjerneste utpost. Hva mer kan man ønske seg av en åpningsfilm?

Les også: Sommerens storfilmer på kino

Ole Giæver i Fra balkongen
Ole Giæver i Fra balkongen

Fra Berlin til Oslo

"Fra balkongen", som hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Berlin i februar, får med dette norgespremiere. Filmskaperen sier følgende om åpningsæren:

Dette er en festival som jeg tror vil vokse og kunne bli en markant og viktig filmfestival, så jeg er veldig stolt og glad for å få lov til åpne den aller første Oslo Pix.

Festivalen gjør et aldri så lite stunt med filmen også, og setter opp en eksklusiv visning av filmen 9. juni. Da tar Giæver og Oslo Pix filmen med seg til en heldig person, eller til en utvalgt bakgård. Du nominerer din bakgård, stue eller ditt hjem via festivalens hjemmeside oslopix.no fremgår det av pressemeldingen.

"Fra balkongen" har odinær kinopremiere 30. juni.