Charlie Hunnam

Hunnam truet seg til rollen

"Sons of Anarchy"-stjernen Charlie Hunnam (37) var så sulten på tittelrollen i "King Arthur" at han truet konkurrentene sine med juling.

Karakteristisk nok ønsket machoregissøren Guy Ritchie ("Sherlock Holmes") seg en tøffing i tet i kinoaktuelle "King Arthur: Legend of the Sword". Dermed gikk Hunnam, som var midt i finaleinnspillingen av motorsykkelserien "Sons of Anarchy", til drastiske grep for å overbevise på audition.

– Jeg hadde falt i vekt for å yte skikkelsen min rettferdighet i den traumatiske sistesesongen og var temmelig pinglete. Guy uttrykte bekymring for fysikken min gang på gang, røper han overfor NTB i London.

– Til slutt sa jeg: "Hvis du er så skeptisk, synes jeg vi skal skru av kamera her og nå. Hent inn de andre aktuelle kandidatene og la oss slåss på tørre never. Den som går seirende ut av rommet, eier oppdraget."

Beskjeden skal ha gjort susen, ifølge Hunnam.

– Det var der og da jeg fikk rollen. Jeg tror han tenkte: "Det er akkurat den innstillingen jeg er på jakt etter." Heldigvis testet han ikke trusselen min, for jeg slapp et oppgjør med noen relativt røslige karer.

Les også: Sons of Anarchy-stjerna: - Å være kjekk gir meg en fordel

KAPRET HOVEDROLLEN: Charlie Hunnam i King Arthur: Legend Of The Sword
KAPRET HOVEDROLLEN: Charlie Hunnam i King Arthur: Legend Of The Sword

Moderne klassiker

Ritchie har gitt sagnet om kong Arthur en moderne, effekttung tvist. Men fortsatt dreier det seg om den bortkomne tronarvingen som haler Excalibur-sverdet ut av steinen og beviser at han hører hjemme på slottet. Siden samler han ridderkompisene ved sitt runde bord og tar opp kampen mot onde krefter, representert ved Hollywood-veteranen Jude Law og – mer overraskende – fotballpensjonisten David Beckham.

– Det koker ned til en klassisk heltereise som egentlig handler om hvordan vi begrenser oss selv og nekter oss selv å bli det beste mennesket vi kan være, erklærer slips- og penskjortekledde Hunnam.

– Grunnen til det siste, tror jeg, er at vi prøver å beskytte oss selv mot smerte. Alle opplever vi nederlag, hvilket resulterer i en tendens til å bygge murer rundt oss selv. Bak dem utvikler vi typisk en følelse av utilstrekkelighet som selvfølgelig bare er innbilt og tullete. Faktum er at hvem som helst kan få til hva som helst såframt evnen til å reise seg igjen er til stede. Det har vært nøkkelen til karrieren min, fortsetter han filosofisk.

Les også: Kalle Hennie ble håndplukket av Guy Ritchie

HOOLIGAN: En ung Charlie Hunnam i Green Street
HOOLIGAN: En ung Charlie Hunnam i Green Street

Skarpslipt stipendiat

Det store vendepunktet i Hunnams profesjonelle liv kom med Kurt Sutters "Sons". Etter å ha skapt seg et navn utenfor fødebyen Newcastle med filmer som "Green Street" og "Children of Men", la vår mann ned sju år i California som MC-bandelederen Jackson "Jax" Teller i TV-serien "Sons of Anarchy".

– Det betydde alt for meg da jeg fikk den jobben, konstaterer han.

– Da jeg leste manuset til pilotepisoden, skjønte jeg umiddelbart at det var substans i materialet. Samtidig kjentes det som om jeg hadde fått stipend til å studere ved Oxford- eller Cambridge-universitetet, gitt arbeidsmengden det innebar. Hver bidige dag tok vi opp fem scener, hvis ikke flere. Jeg ble kastet ut på dypt vann og tvunget til å holde skuespillerverktøyene mine skarpe.

Les også: Sommerens storfilmer 2017

MC-leder: Charlie Hunnam i Sons Of Anarchy
MC-leder: Charlie Hunnam i Sons Of Anarchy

Fikk overtaket

– Stemmer det at produsentene tvilte på musklene din der i gården også?

– Ja – herregud – jeg måtte jo framstå som den barskeste av samtlige, bekrefter Hunnam overfor NTB.

– Da hadde jeg to alternativer: å bløffe – eller å trene. Altså pådro jeg meg snart 15 kilo mer enn kroppen min strengt tatt liker å bære – men lærte de nødvendige triksene en gang for alle. Og selv om resten av gjengen var atskillig grovere enn meg fra naturens side, hadde jeg skaffet meg overtaket innen vi satte strek.

"King Arthur: Legend of the Sword" hadde premiere 10. mai - billetter og mer om filmen finner du her