Gal Gadot i Wonder Woman

Wonder Woman hever lista

Filmkritikerne jubler over tidenes første superheltfilm med en kvinne i front både foran og bak kamera.

Utenlandske anmeldere har sett "Wonder Woman" og dommen er soleklar: superheltfilmen med Gal Gadot i tittelrollen er en av de beste i klassen. Her er noe av det kritikerne hadde å si om filmen:

I flommen av superheltfilmer - flere av de ganske gode - ranker "Wonder Woman" som en av de få virkelig storslåtte.

Alonso Duralde (The Wrap)

"Wonder Woman" er smart, stilig og gjør alt det en superheltfilm skal gjøre. Så deilig ironisk at en kvinnelig superhelt og kvinnelig regissør viser hvordan det skal gjøres i en sjanger hvor tilsynelatende gutta har all moroa.

Chris Nashawaty (Entertainment Weekly)

For en glede å bli motbevist. "Wonder Woman" står frem som ikke bare den sterkeste filmen i det nåværende DC-universet, men også den første superheltfilmen som er ektefølt og fengslende (...)

Justin Chang (LA Times)

Mer om filmen her

Gal Gadot i Wonder Woman

Endelig en kvinne i front

Det myldrer av superheltfilmer om dagen, men det er over tiår siden vi sist så en kvinnelig superhelt i hovedrollen. Og den totale listen over filmer anført av kvinnelige superhelter er sørgelig kort. Her møter vi Gal Gadot som Diana aka Wonder Woman, som vi først stiftet bekjentskap med "Batman vs Superman: Dawn of Justice". Nå spiller hun førstefiolin, og ser ut til å funke som bare det. Chris Hewitt fra Empire beskriver henne slik:

Som Diana er Gadot utmerket, som et rocka elektrisk celloriff i menneskelig form.

Regissør Patty Jenkins, som nå roses opp i skyene for sin vri på den klassiske superhelt-origins storyen, er også den første kvinnelige regissøren bak roret på en massiv superheltproduksjon med et stort studio i ryggen.

SE OGSÅ: Episk finaletrailer for Wonder Woman

Med den svake kvinneandelen som bakteppe er det mange som indirekte har tillagt Wonder Woman-prosjektet ekstra stor fallhøyde: feiler filmen kan det bli lenge til vi ser en kvinne i regien igjen, for ikke å snakke om en kvinnelig superhelt i hovedrollen. Alt tyder på at det motsatte vil skje. Som Washington Posts Ann Hornaday sier:

"Wonder Woman" har hevet lista. Nå gjenstår det å se om gutta kan følge etter.

Filmen kan sees på norske kinoer fra 16. juni, med enkelte førpremierer som allerede er i salg - billetter finner du her.