Sofia Boutella in The Mummy

The Mummy er starten på Dark Universe - men hva er det?

Monstrenes tid er over oss!

Det har lenge vært kjent at Universal Pictures har hatt planer om å skape en ny franchise for filmhistoriens mest velkjente monstre. Men det var ikke før et par uker siden at planene vedkjente seg et navn, nemlig "Dark Universe". Samtidig ble det avslørt at kinoaktuelle "The Mummy" med Tom Cruise i hovedrollen er første installasjon i serien. Det er "The Mummy"-regissør Alex Kurtzman som er initiativtaker til prosjektet. Billetter til "The Mummy" kan du kjøpe her.

LES OGSÅ: Vampyr-skuespiller blir skurk i Deadpool 2

I videoen ovenfor kan du se smakebiter fra monsterklassikerne. På bunn av saken ffinner du fullstendig liste over filmene som er bekreftet at får en "Dark Universe"-nyinnspilling.

TOM CRUISE I KNIPE: "The Mummy" går på kino fra 9. juni.

Beholder klassisk design

I perioden 1920 til 1950 ramlet det inn monsterfilmer som maur rundt et fuktskadet treverk. Ikoniske figurer som Frankenstein og Dracula ble for alvor satt på kartet. Rundt 90 monsterfilmer ble produsert på disse fire tiårene. Nå er det altså klart at Universal Pictures lager nyinnspillinger av et knippe av dem, hvor samtlige skal foregå i ett og samme univers - slik vi blant annet kjenner til fra Marvel-franchisen.

LES OGSÅ: Skrekkfilmåret 2017

I et intervju med IGN lover Kurtzman at de ikke kommer til å tukle med monstrenes opprinnelige utseende. Kurtzman mener at et Frankenstein-monster uten nagle gjennom halsen ville vært et svik.

We started taking different designs and playing around with them, saying what if we remove this, what if we add that, and it became incredibly clear – almost instantaneously – that we must not touch these monsters. If you start messing those things up you are fundamentally betraying what everybody loves about them.
IKONISK: Frankensteins monster slik folk flest kjenner ham.
IKONISK: Frankensteins monster slik folk flest kjenner ham.

Slik knyttes de sammen

I "The Mummy" har Russel Crowe rollen som Dr. Henry Jekyll (ringer ei bjelle). Jekyll er lederen for den hemmelige organisasjonen Prodigium, som forsøker å holde oversikt over monstrene i verden og fange dem. En slags Nick Fury i monsteruniverset, om du vil. Agendaen er å beskytte verden fra uhyrligheter, men hvorvidt Prodigium snille eller slemme - sånn egentlig - er ukjent.

LES OGSÅ: Skarsgård fikk statist til å gråte under IT-innspilling

Kurtzman hinter litt overfor IGN om hvilke andre måter universet knyttes sammen ved å si at for å jakte monstre, trengs det monstre.

SJEFEN: Russel Crowe som Dr. Henry Jekyll i "The Mummy".
SJEFEN: Russel Crowe som Dr. Henry Jekyll i "The Mummy".

Flere superstjerner castet

Samtidig som "Dark Universe"-navnet ble annonsert slapp Universal Pictures også nyhetene om hvem som skal spille Frankensteins monster og The Invisible Man i kommende nyinnspillinger. Og det var slettes ikke småtteri. Javier Bardem ikler seg grønn hud og nagle, mens Johnny Depp fordufter i løse luften. Sistnevntes karakter har ikke fått bekreftet en stand-alone-film, og kan fort bli gjest i en annen remake. Det ryktes også at Angelina Jolie er tiltenkt rollen som Frankenstein-monsterets brud.

BEKREFTET TIL DARK UNIVERSE: Russel Crowe, Javier Bardem, Tom Cruise, Johnny Depp og Sofia Boutella.
BEKREFTET TIL DARK UNIVERSE: Russel Crowe, Javier Bardem, Tom Cruise, Johnny Depp og Sofia Boutella.

Åpner for spin-offs

Nå tenker du kanskje at Kurtzman & co har mer enn nok å henge fingra i? Tenk om igjen. Regissøren ser nemlig ingen begrensninger med "Dark Universe"-prosjektet og sier til IGN at spin-offs er en reel mulighet.

There are characters within those films that can grow and expand and maybe even spin off. I think that digging into deep mythologies about monsters around the world is fair game for us, as well and connecting the monsters that we know to some surprising monsters could also be really interesting.

Den som venter får se. Vi er hvertfall gira på hva enn som kommer vår vei! Filmene nedenfor er det bare å begynne glede seg til:

THE PHANTOM OF THE OPERA (1925)

The Phantom of the opera (1925)

FRANKENSTEIN (1931)

Boris Karloff i Frankenstein

DRACULA (1931)

Dracula (1931)

BRIDE OF FRANKENSTEIN (1935)

Boris Karloff i The Bride of Frankenstein

HUNCHBACK OF NOTRE DAME (1939)

The Hunchback of notre dame

CREATURE FROM THE BLUE LAGOON (1954)

Dracula (1931)