Deadpool 2

Det storslåtte filmåret 2018

Hollywoodglam, eksplosjoner og superhelter. Her er årets storfilmer!

Nok et spennende kinoår er i gang, med blant annet Lara Croft, Sonia Henie, mutanter, superhelter, en syngende Meryl Streep og katastrofefilm fra Oslo på plakaten.

Med forbehold om endring av premieredatoer:

Isle of Dogs

Isle of Dogs

Premiere 23. mars
(USA-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

Wes Anderson er også tilbake med ny film i 2018, denne gang en animasjonsfilm. Handlingen utspiller seg i Japan, hvor vi følger en gutt på jakt etter hunden sin. Som alltid med Andersons filmer er det spekket med store navn på rollelista, og stemmene fylles blant andre av Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Frances McDormand og Harvey Keitel.

Tye Sheridan i Ready Player One

Ready Player One

Premiere: 30. mars

Det knyttes store forventninger til Steven Spielbergs filmatisering av Ernest Clines populære roman med samme navn. Vi møter Wade Watts, spilt av stortalentet Tye Sheridan, som får livet snudd på hodet når han en dag logger inn på MMO-spillet The Oasis. Når spillets grunnlegger dør, tilbyr han formuen sin til spillerne, tilgjengeliggjort gjennom en såkalt easter egg-jakt inne i spillet.

SE OGSÅ: Ready Player One-trailer: Velkommen til Oasis

Josh Brolin som Thanos i Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War

Premiere: 25. april

Historien om kampen med Thanos (Josh Brolin) er så stor at den fordeles over Avengers 3 & 4, nærmere bestemt "Avengers: Infinity War Part 1" og "Avengers: Infinity War Part 1". Her får vi både gjensyn med gamle Marvel-helter og stifter bekjenskap med nye.

SE OGSÅ: Alt vi vet om Infinity War

Madagaskar

Madagaskar 4

Premiere: Ubestemt

Gjengen fra Madagaskar er klar for runde fire, og nok en gang forventes det store publikumstall for Alex, Marty, Melman, Gloria, Kong Julien og co. Den første filmen dro 600 000 besøkende her til lands, mens de to neste fikk henholdsvis 390 000 og 330 000 besøkdende.

Woody Harrelson, Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Joonas Suotamo, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge og Donald Glover på settet til Han Solo-filmen.

Solo: A Star Wars Story

Premiere: 25. mai
(USA-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

Filmen skal følge den ikoniske Star Wars-karakteren, som ble udødeligjort i Harrison Fords skikkelse, fra alderen 18-24 år, og vi får se hvordan han fant Millennium Falcon, hvordan han Chewbacca ble hans følgevenn og hvordan han fikk sitt velkjente navn. Alden Ehrenreich skal spillle den unge Han Solo, og i øvrige roller møter vi Emilia Clarke, Thandie Newton, Donald Glover og Woody Harrelson.

LES OGSÅ: Han Solo-innspillingen er i gang

Deadpool 2

Deadpool 2

Premiere: 18. mai
(USA-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

Ingen superheltsuksess uten en oppfølger! Sommeren 2018 blir det gjensyn med Ryan Reynolds som den ukonvensjonelle rappkjefta superhelten Deadpool, aka Wade, som underholdt og gledet både superheltfans og filmkritkerne i 2016. Josh Brolin gjør rollen som Cable, aka Nathan Summers, og Brianna Hildebrand er tilbake som Negasonic Teenage Warhead.

SE OGSÅ: Første titt på Deadpool 2

Untitled Jurassic World Sequel

Jurassic World: Fallen Kingdom

Premiere: 8. juni

Oppfølgeren til suksessfulle "Jurassic World" fra 2015, med Chris Pratt og Bryce Dallas Howard i rollene. Filmen, som så langt ikke har fått tittel, er femte saga ut om vitenskapelig gjenoppliving av urtidsskapninger, denne gangen i regi av J.A. Bayona.

LES OGSÅ: Jeff Goldblum med i ny Jurassic Park-film

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway og Sarah Poulsen i Ocean's Eight

Ocean's Eight

Premiere: 8. juni
(USA-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

Ocean's-serien får en ny twist i 2018 når teamet fylles av kvinnelige rollefigurer. Dannys (George Clooney) søster Debbie (Sandra Bullock) går løs på New York Citys stjernespekkede Met-galla sammen med et nøye utvalgt team. På rollelisten står også Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Sarah Poulsen, Rihanna, Anna Hathaway, Dakota Fanning, Olivia Munn, Katie Holmes, Kim Kardashian West og Kylie Jenner, i tillegg til Matt Damon som vi kjenner fra de forrige filmene.

LES OGSÅ: Rihanna for rolle i Ocean's Eight

Ant-Man and the Wasp

Ant-Man and the Wasp

Premiere: 6. juli
(UK-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

Paul Rudd returlerer til det store lerretet iført rød drakt og i mikroskopisk størrelse, tre år etter "Ant-Man". Denne gangen får mauren selvskap av en veps, nærmere bestemt The Wasp i Evangeline Lillys skikkelse, og karakteren tar dermed steget fra å bare være Hope van Dyne, til å bli en bitteliten superhelt i tillegg.

LES OGSÅ: Ant-Man and the Wasp castet Game of Thrones-skuespiller

Amanda Seyfried og Meryl Streep i Mamma Mia: Here We Go Again

Mamma Mia: Here We Go Again!

Premiere: 20. juli

Flere av skuespillerne fra supersuksessen fra 2008, basert på den ditta suksessfulle musikalen, er ventet å vende tilbake for å synge ABBA-sanger, deriblant Meryl Streep, Pierce Brosnan og Colin Firth. Med et budsjett på "beskjedne" 52 millioner dollar gjorde den forrige filmen en pen innspilling på 609.8 millioner kroner på verdensbasis og i Norge hadde den svimlende 1,1 millioner besøkende.

LES OGSÅ: Mamma Mia-oppfølger varslet

Tom Cruise, Ving Rhames, Rebecca Ferguson og Simon Pegg in Mission: Impossible 6

Mission: Impossible 6

Premiere: 3. august

Tom Cruise er tilbake for sjette runde med umulige oppdrag, og ryktet skal ha det til at et av filmens mest vanvittige stunts muligens skal utføres på Preikestolen i Norge. Manus og regi er ved Christopher McQuarrie og på rollelisten står blant andre Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan, Henry Cavill, Alec Baldwin og Simon Pegg.

LES OGSÅ: Cruise har trent i et år for én spesiell stuntscene i Mission: Impossible 6

The Predator

The Predator

Premiere: 3. august

I 2018 kommer også oppfølgeren til "Predator", sci fi-thrilleren fra 1987. På rollelista står blant andre Keegan-Michael Key, Sterling K. Brown, Olivia Munn, Boyd Holbrook og Jacob Tremblay. Regien er ved Shane Black.

De utrolige

Premiere: 31. august

Den Utrolige familien fra Pixar er tilbake, 14 år etter den første filmen. Brad Bird, som skrev manus til originalfilmen, står denne gang for både manus og regi, så historien er i trygge hender. Ellers vet vi lite om plottet, men Samuel L. Jackson er tilbake som stemmen til Frozone og Holly Hunter returnerer som stemmet til Helen Parr aka Elastigirl.

SE OGSÅ: De beste Pixar-filmene


Skjelvet

Skjelvet

Premiere: 31. august

Gjengen bak storsuksessen "Bølgen" (2015), som dro over 830 000 besøkende, er tilbake med en ny katastrofefilm. Filmen blir en oppfølger til "Bølgen", og Ane Dahl Torp og Kristoffer Joners rollefigurer får nok en gang gjennomgå. Det loves heftige scener vi aldri har sett før, som blant annet når Postgirobygget og Oslo Plaza kollapser.

 Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa

Solan og Ludvig - Månelyst i Flåklypa

Premiere: 21. september

Solan og Ludvig-triologien, regissert av Regissør Rasmus A. Sivertsen, avsluttes med en spektakulær måneferd som tar Flåklypa-universet til nye høyder. De to foregående filmene, "Jul i Flåklypa" (2013) og "Herfra til Flåklypa" (2015) har gått sin seiersgang på norske kinoer, og hatt henholdsvis 895 198 og 439 885 besøkende.

Tom Hardy blir Venom

Venom

Premiere: 5. oktober
(USA-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

Tom Hardy skal spille tittelkarakteren Eddie Brocks aka alien-symbioten Venom i denne kommende Spider-Man-spinoffen. Regi er ved Ruben Fleischer ("Zombieland", "Gangster Squad") og Scott Rosenberg (Jumanji) og Jeff Pinker (The Dark Tower) står for manuset. Detaljer omkring plottet er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: Første sniktitt på Venom

Andy Serkis på premieren til Dawn of the Planet of the Apes

The Jungle Book: Mowgli

Premiere: 19. oktober
(USA-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

Andy Serkis har lovet at hans adapsjon av Jungelboken blir mørkere enn Disneys-versjon fra 2016. Med seg på laget har han et kobbel av stjerner, blant andre Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Naomie Harris og Freida Pinto.

LES OGSÅ: Stjernespekket Jungelbok

Liu Yifei skal spille Mulan

Mulan

Premiere: 2. november
(USA-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

Neste film ut i Disneys storstilte live action-satsning er Mulan, basert på animasjonsfilmen fra 1998. Kinesiske Yifei Liu skal bekle hovedrollen, mens regien er ved Niki Caro.

LES OGSÅ: 20 Disney-klassikere får nytt liv

X-Men: Dark Phoenix

X-Men: Dark Phoenix

Premiere: 2. november 2018
(USA-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

Simon Kinberg, som har skrevet manus og jobbet med X-Men-universet i årevis, gjør i følge ryktene sin regidebut med "Dark Phoenix" og det blir gjensyn med blant andre Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender og Nicholas Hoult i sine respektive mutantroller, i tillegg til Sophie Turner som Jean Grey, som slik vi forstår det vil få hovedfokus i filmen. Jessica Chastain skal spille rollen som antagonisten Lilandra Neamani

Martin Lawrence og Will Smith i Bad Boys

Bad Boys for Life

Premiere: Ubestemt

Detective Mike Lowrey og Marcus Burnett (Will Smith og Martin Lawrence) er tilbake for tredje gang. Foreløpig vet vi lite om plottet og hvem som skal ha regien, men det kan virke som dette blir den avsluttende filmen i serien, og at den tidligere annonserte fjerde filmen ikke blir noe av (med mindre det blir knallsuksess for "Bad Boys for Life"??). Denne filmen har vært på blokka leeenge, så vi håper 2018 blir året det endelig skjer.

Johnny Depp, Jude Law, Dan Fogler, Alison Sudol, Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Claudia Kim, Zoë Kravitz, Ezra Miller og Callum Turner i Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Premiere: 16. november
(USA-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

David Yates har regien og J.K. Rowling har skrevet manus, når de fabeldyrene returnerer til kinolerretene i 2018. På rollelisten står fortsatt Eddie Redmayne som Newt Scamander, i tillegg til blant andre Johnny Depp (Gellert Grindelwald), Zoë Kravitz (Leta Lestrange), Ezra Miller (Credence Barebone) og Jude Law (Albus Dumbledore).

LES OGSÅ: Fantastic Beasts-skaperne er på jakt etter unge skuespillere

Rive-Rolf

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2

Premiere: 21. november
(USA-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

Rive-Rolf er tilbake, og denne gangen er det internett det går hardt utover. John C. Reilly gjør stadig tittel-rollens stemme, mens komikeren Sarah Silverman er tilbake som originalstemmen til Vanellope.

Hailee Steinfeld i Bumblebee

Bumblebee

Premiere 21. desember

Her kommer den sjette filmen fra Transformers-universet. Denne gangen er det forhistorien til Bumblebee som står i fokus og handlingen utspiller seg på 1980-tallet. Regien er ved Travis Knight, kjent for animasjonsfilmer som "Paranorman", "Coraline" og "Kubo og det magiske intstrumentet", og på rollelisten står Hailee Steinfeld, som foreløpig den eneste annonserte skuespilleren.


Jason Momoa er Aquaman

Aquaman

Premiere: 25. desember

Jason Mamoa gjør tittelrollen som Aquaman, aka Arthur Curry. I filmen får Arthur vite at han er arvtager det undersjøiske riket Atlantis, og må stå frem for å lede sitt folk. Vi møter også Amber Heard som Mera, Nicole Kidman som Queen Atlanna, Dolph Lundgren som King Nereus, Willem Dafoe som Nuidis Vulko og Patrick Wilson som Orm/Ocean Master. James Wan har regien.

SE OGSÅ: Første bildet fra settet til Aquaman

Ine Marie Wilmann i Sonja

Sonja

Premiere: 25. desember

Ine Marie Wilmann gjør tittelrollen i filmen om den norske skjøytelegenden Sonja Henie, som vant OL tre ganger og etablerte seg i Hollywood på siste halvdel av 1930-tallet. Vi følger henne fra starten av karrieren frem til rundt 40-årsalderen, hvor det går nedover med Henie. Regien er ved prisbelønte Anne Sewitsky.

Mary Poppins Returns

Mary Poppins Returns

Premiere: 25. desember
(USA-premiere, norsk foreløpig ikke registrert)

Emily Blunt skal fylle Julie Andrews sine eminente sko i rollen som det høyt elskede Mary Poppins. Vi befinner oss i Londen under depresjonstiden, hvor Jane og Michael nå har blitt voksne og opplever en stor tragedie. Mary Poppis dukker opp for å hjelpe dem til å gjenoppdagen gleden og undringen som nå mangler i livene deres. På rollelista står også Meryl Streep, Colin Firth, Ben Whishaw og Emily Mortimer.

Andre spennende titler på blokka

Ellers kan vi nevne at Terry Gilliams bisarre epos "The Man Who Killed Don Quixote" er planlagt for 2018, med Adam Driver, Olga Kurylenko og Stellan Skarsgård på rollelista, det samme er Paul Thomas Andersons nye film som foreløpig er uten tittel, Grinchen skal returnere i animert utgave stemmegitt av Benedict Cumberbatch ("How the Grinch Stole Christmas") og Diego Luna spiller hovedrollen i en ny versjon av "Scarface", med planlagt premiere i august 2018. Det blir også gjensyn med Nottinghams store helt Robin Hood, spilt av Taron Egerton og med Ben Mendelsohn som sheriffen, Marilyn Manson blir å se i skrekkfilmen "The Nun" og det klassiske videospillet Rampage fra 1980-tallet får sin film, anført av Dwayne Johnson som Davis Okoye.

Full oversikt over kommende kinofilmer får du i kommerlista vår