Jamie Foxx og Ansel Elgort i Baby Driver

Norskættede Elgort gir gass

Han spiller, synger og herjer sosiale medier. "Norske" Ansel Elgort (23) fikk bruk for alle talentene sine i "Baby Driver".

Han platedebuterte i 2014, samme år som han fikk sitt store lerretsgjennombrudd med sci-fi-eventyret "Divergent" og krefttårepersen "The Fault in Our Stars".

I sommer følger Ansel Elgort opp med tittelrollen i Edgar Wrights "Baby Driver" – som har norgespremiere fredag – om en fartsgal fluktsjåfør med sans for rock’n’roll og R&B.

– Musikk har alltid vært en del av livet mitt. Jeg har alltid jobbet med det, forteller Elgort til NTB i London.

– Da jeg traff Edgar for første gang, snakket vi utelukkende om musikk. Han mente rollen var riktig for meg nettopp fordi den er så musikkforankret. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse idet jeg skjønte at jeg også skulle koreograferes og danse.

Les også: Slik begikk de det største kuppet i engelsk historie

Ansel Elgort
Ansel Elgort

Høyt og lavt

Elgort, hvis mormor var den norske motstandskvinnen Aase-Grethe Holby, er utdannet ved "Fame"-institusjonen LaGuardia High School i New York. For øvrig tilhører han generasjonen Hollywood-stjerner som promoterer prosjektene sine høyt og lavt i cyberrommet.

Ikke før har han benket seg til intervju, før han har foreviget møtet sosial-medialt.

– Jeg må gjøre det – det er veldig viktig, bedyrer han.

– Sånn skaper du oppmerksomheten du er helt avhengig av. Det finnes jo så mye innhold der ute nå, så du må forsikre deg om at folk husker: "Å ja, det er en ny film på gang. Den må jeg gå og se."

Regissør Edgar Wright og Ansel Elgort på settet til "Baby Driver".
Regissør Edgar Wright og Ansel Elgort på settet til "Baby Driver".

Stjernespekket

Desto vanskeligere synes Elgort det er å definere Wrights femte, som minner mer om "Scott Pilgrim vs. The World" (2010) enn "Hot Fuzz" (2007). Stikkord er bankran og ung kjærlighet, med ringrever som Kevin Spacey, Jon Hamm og Jamie Foxx på flankene.

– Jeg synes nesten den er sjangerløs. Vi snakker både action og musikal, romanse og komedie. Ja, den er enestående, skryter Elgort av regissørkompisen sin.

– Greia med Edgar er at han har mer enn ett triks i ermet. Han har en tydelig stil, uten å være for opphengt i den. Selv om "Baby" er svært forskjellig fra "Hot Fuzz", skjønner du at instruktøren er den samme. Begge har spenningen og tempoet.

Les også: Sommerens komedier 2017

Ansel Elgort, Jamie Foxx, Eliza Gonzalez og Jon Hamm i Baby Driver
Ansel Elgort, Jamie Foxx, Eliza Gonzalez og Jon Hamm i Baby Driver

Sinatra-fan

Tilsvarende holder vår mann en knapp på multitalentfulle typer foran kamera. Forbildet framfor noe er "Ol’ Blue Eyes".

– Jeg digger det Frank Sinatra gjorde, siden han kombinerte skuespill med sang. Dessuten digger jeg Marlon Brando, fordi han gikk fra førsteelsker til karakterskuespiller – og Christian Bale av samme grunn. Målet mitt er å få til noe lignende, i tillegg til musikken. Det blir tøft, men jeg skal prøve.

– Når kommer albumet ditt?

– Vel, i dag handler alt om enkeltspor. Et album må fortjenes – mange nok må etterspørre det. Som sagt finnes det distraksjoner i fleng, og da er det lettere å få folk til å lytte til en låt på to og et halvt minutt. Hvis mange nok konkluderer med at de "liker denne fyren", blir det nok en langspiller til slutt.

Les også: Lily James klar for Mamma Mia 2

Lily James og Ansel Elgort i Baby Driver
Lily James og Ansel Elgort i Baby Driver

Nyter samværet

– Hvordan finner du balansen mellom hva du deler på nettet, og ikke?

– Øyeblikket avgjør. Jeg er mer åpen når jeg jobber, gjør promo og presse. Da deler jeg så å si alt, erklærer Elgort overfor NTB.

– Når jeg er hjemme og for eksempel feirer jul, legger jeg ikke ut de samme historiene. Da nyter jeg heller samværet med familien. Du trekker dine egne grenser og deler det du har lyst til: noen ganger mer, andre ganger mindre.

"Baby Driver" har norsk kinopremiere fredag 4. august - billetter og mer om filmen finner du her