Henrik Rafaelsen i Thelma

Den norske thrilleren Thelma gir anmelderne hakeslepp

- Trier triumferer!

I helgen åpnet Joachim Triers overnaturlige thriller "Thelma" filmfestivalen i Haugesund, og heldige filmkritikere og festivalgjengere fikk overvære filmen en liten måned før resten av verden.

De første reaksjonene har naturligvis ikke latt vente på seg- og samtlige anmeldere er i EKSTASE! Her meldes det om storartet filmkunst- og en opplevelse helt utenom det vanlige. Vi tvinner tommeltotter frem til norgespremieren 15. september -en fredag som føles usigelig langt unna.

Dette sier norske anmeldere sier om "Thelma":

Aldri før har jeg sett en varere, vakrere og vondere skildring av en forelskelse på norsk film. Ikke ett sekund er overflødig, vi vil være med Thelma (og Anja) hele tiden, selv om det gjør vondt.

- Terningkast 6, VG

Et unikt tilskudd til norsk film. Thelma gjør at seeren både ønsker og frykter at begjæret skal få fritt utløp.

- Terningkast 6, Dagbladet

Joachim Trier setter himmel og jord i bevegelse som ingen annen norsk filmskaper før ham.

- Terningkast 5, Aftenposten

Tittelfiguren spilles av Eili Harboe, som nå virkelig trer frem som en av våre aller mest spennende skuespillere. Hun er en av de viktigste grunnene til at Thelma innfrir forventningene. Dette er stor filmkunst kledd i sjangerkappe.

- Terningkast 5, NRK P3

Trier triumferer med Thelma

- Terningkast 5, Dagsavisen

Tidenes beste norske studentfilm fra Trier

- Terningkast 5, Adressa

Thelma er en maktfull prestasjon som viser at mannen (Trier) behersker sjangerfilmen vel så bra. Her utvises stødig regi og utpreget god smak både på scenekonstruksjon, bildekomponering og stemningsskapning.

- Terningkast 5, Filmmagasinet

Før den norske premieren går av stabelen, legger "Thelma" ut på en lengre festivalturne- som blant annet inkluderer den internasjonale filmfestivalen i Toronto og anerkjente New York Film Festival.

Les mer om "Thelma" og se trailere her