Shazam

Disse to er favoritter til å spille superhelten Shazam

Jake Gyllenhaal var favoritt, men er angivelig ute av racet.

Det har vært en rollercoaster å følge utviklingen til den kommende superheltfilmen "Shazam!". Først var det angivelig spikret i stein at Jake Gyllenhaal skulle ha hovedrollen og Peter Segal regissere, men nå ser det ut til å være urgammel fortid.

LES OGSÅ: Oversikt over aktuelle og kommende superheltfilmer

Natt til tirsdag meldte Cinemablend at "Annabelle: Creation"-regissør David F. Sandberg har fått regijobben, mens wrestlingstjerne John Cena og "Galavant"-skuespiller Joshua Sasse er pekt ut som favoritter til å bære kappe.

John Cena, best kjent fra WWE og filmer som "The Wall" og "Trainwreck".
John Cena, best kjent fra WWE og filmer som "The Wall" og "Trainwreck".
Joshua Sasse, best kjent fra TV-serien "Galavant".
Joshua Sasse, best kjent fra TV-serien "Galavant".

Navnkonflikt

DCs Shazam, også kjent som Captain Marvel, handler om en gutt som kan forvandle seg selv til en superhelt ved hjelp av det magiske ordet SHAZAM. Må ikke forveksles med Marvels Captain Marvel. Wait - what? Filmwebs superheltorakel Lars S. Gulliksen Solbakken forklarer den kuriøse navnkrøllen:

Fawcett Comics lagde i sin tid Captain Marvel (dvs. Shazam). DC Comics saksøkte Fawcett fordi de mente Captain Marvel var for lik Supermann. De ba Fawcett slutte. Så lagde Marvel Comics en Captain Marvel-karakter. Følgelig kjøpte DC hele Fawcett, og med det Shazam. Fordi Marvel da eide varemerket Captain Marvel, kunne ikke DC kalle det nye bladet sitt for det, og gikk dermed for Shazam (som egentlig var navnet på trollmannen som ga den opprinnelige Captain Marvel kreftene sine). Figuren het fortsatt Captain Marvel, men leserne trodde han het Shazam, så i 2011 skiftet DC rett og slett navnet hans for å gjøre det enkelt, forklarer Gulliksen Solbakken.
Shazam

Dette står SHAZAM for

En tvist første altså til at DC byttet navn på serien, ikke figuren. Gulliksen Solbakken fortsetter:

Vet du forresten hva SHAZAM står for?
S The wisdom of Solomon.
H for The strength of Hercules.
A for The stamina of Atlas.
Z for The power of Zeus.
A for The courage of Achilles.
M for The speed of Mercury.

Der har du det! "Shazam!" skal etter planen lanseres 5. april 2019.