Heavy Rain, Mass Effect, The Last of Us, Tomb Raider, God of War

35 kommende filmer basert på TV- og dataspill

Hollywood gir seg aldri. De SKAL få til denne sjangeren.

Her på berget krysser vi fingra for at norske Roar Uthaug revitaliserer en sjanger som har slitt, når han regisserer filmadapsjonen av spillheltinnen Lara Croft i "Tomb Raider". For det er ikke til å stikke under en stol at filmer basert på spill har slitt med lunkne anmeldelser og dårlig oppmøte.

LES OGSÅ: Fra dataspill til film - så langt

Men det skal Hollywood ha, de er fulle av pågangsmot. Og kanskje er det en av filmene nedenfor som klarer å snu den vonde trenden. Sjekk listen over 35 kommende filmer basert på spill:

God of war

GOD OF WAR

Ifølge Den of Geek ligger det per dags dato 150 millioner dollar øremerket "God of War"-filmatiseringen. Filmen ble først annonsert tilbake i 2005, men ble fire år senere droppet av "X-Men"-regissør Brett Ratner. Samtidig avslo Daniel Craig hovedrollen, og alle tenkte - dett var dett. Men siden den gang har prosjektet fått to nye manusforfattere i Marcus Dunstan og Patrick Melton, som har uttalt at de ønsker å gjøre for hovedkarakteren Kratos det Christopher Nolan gjorde for Batman. Meget ambisiøst med andre ord. "God of War" har foreløpig ingen regissør, og det siste året har man hørt svært lite. La oss håpe prosjektet blir gjennomført!


Deus Ex

DEUS EX

Filmatiseringen av dette Square Enix-spillet hadde opprinnelig lanseringsdato i 2006, men ble fullstendig kansellert i 2004. Stort mer er det ikke å melde, annet enn at filmen fortsatt lever og er i en prosess hvor manuset blir omskrevet. Etter planen skal filmen hete "Deus Ex: Human Revolution".


Detective Pikachu

DETECTIVE PIKACHU

Etter suksessen med "Pokemon GO" kommer det vel ikke som noen overraskelse at noen vil høste nedfallsfrukten. Legendary pictures var kjapt framme med lommeboka og kjøpte rettighetene til en film basert på det kommende oppfølgerspillet "Detective Pikachu". Ifølge Variety er manusforfatterne bak "Guardians of the Galaxy" og "Gravity", Nicole Perlman og Alex Hirschl, med på laget.


Devil May Cry

DEVIL MAY CRY

I 2011 annonserte selskapet bak "Resident Evil"-filmene, Screen Gems, at de hadde kjøpt rettighetene til "Devil May Cry" og planla en film. Det er fortsatt tanken, men rent bortsett fra at filmen blir en opprinnelseshistorie med de originale karakterene og den autentiske atmosfæren, vet vi lite. Ingen skribent eller regissør er tilknyttet prosjektet enn så lenge.


The Division

THE DIVISION

Ifølge Gamespot er superstjernene Jake Gyllenhaal og Jessica Chastain ombord på dette prosjektet. Ubisoft Motion Pictures annonserte i 2016 at dette online-skytespillet skulle filmatiseres. Variety melder at "Syriana"-regissør Stephen Gaghan er spikret som regissør. Spillets premiss hadde gjort seg på film, da settingen er et vinterkaldt Manhatten infisert av en dødelig epedemi. Vi følger en gruppe agenter som forsøker å finne årsaken til utbruddet.


Far Cry

FAR CRY

Denne spillserien er filmatisert før, tilbake i 2008. Men la oss være ærlige: Regissør Uwe Bolls forsøk var ikke spesielt vellykket. Men utviklet Ubisoft nekter å gi seg! De sitter med planer om å investere større summer i neste forsøk, samt beholde den kreative makten innenhus. Prosjektet er på et tidlig stadie. Lanseringsdato er ikke satt.


Firewatch

FIREWATCH

"Firewatch" er etter undertegnedes mening det beste spillet sluppet i 2016. Vær uenig den som vil. Derfor var det en gledens dag da The Hollywood Reporter meldte at spillet skal bli til film. "Firewatch" er faktisk første forsøk på et subsidieprosjekt ment å forsterke samarbeidet mellom spill- og filmskapere. Filmselskapet Good Universe og utvikler Campo Santo jobber i lag for å realisere prosjektet.


Five Nights a Freddy´s

FIVE NIGHTS AT FREDDY´S

Giganten Warner Bros har sikret seg rettighetene til dette horror-pek-og-klikk-spillet fra 2014. "Monster House"-regissør Gil Kenan leder oppdraget og ga fansen en liten smakebit på hva de har i vente tilbake i 2015. Kenan har lovet å bruke praktiske effekter, og ikke CGI, når han vekker de skumle robotbamsene til live.


Gears of war

GEARS OF WAR

"Rise of the Planet of the Apes"-produsent Dylan Clark leder dette prosjektet sammen med "Central Intelligence"-produsent Scott Stuber. Sistnevnte har arbeidet med "Gears of War"-filmatiseringen i over tre år. Deadline melder at filmen har kommet langt nok i prosessen til at manusforfatter Shane Salerno er med i skuta. Salerno, som også er opptatt med James Camerons fire "Avatar"-oppfølgere. Det er Universal Pictures og Microsoft Studios som står bak prosjektet, som foreløpg er regissørløst.


Ghost Recon

GHOST RECON

Det ryktes at pang-kræsj-boooom-regissør Michael Bay skal produsere eller regissere filmatiseringen av "Ghost Recon". Det eneste som er sikkert er at Warner Bros har ansatt TV-forfatterne Matthew Federman og Stephen Scaia til å skrive manus til filmatiseringen. Så akkurat nå er prosjektet litt all over the place, men WB har uttalt at de har et sterkt ønske om å komme i mål.


Half Life

HALF LIFE

Mens hele spillverdenen drømmer om et "Half Life 3" kan det altså være at vi får filmen først. Da J. J. Abrams promoterte "10 Cloverfield Lane", som han produserte, kom han med en liten oppdatering på "Half Life"-filmen. Han kunne fortelle at de har ansatt skribenter som jobber med å gi historien tyngden den fortjener, hvilket betyr at filmen som ble annonsert i 2013 IKKE har strandet i ingenmannsland.


HEavy Rain

HEAVY RAIN

Noir-spillet "Heavy Rain" var allerede som en liten film å regne da det kom i 2010, men nå skal det altså bli ekte film ut av det. Rettighetene ble først kjøpt av "Ringenes Herre"-produsent New Line Cinema, før de ble solgt videre på auksjon. Etter hva Filmweb forstår er det nå Warner Bros som ruger på "Heavy Rain". "Deadwood"-forfatter David Milch skal være tilknyttet prosjektet, men lite utover det er kjent.


Just Cause

JUST CAUSE

Ifølge Variety er "Justice League" og "Game of Thrones"-skuespiller Jason Momoa hanket inn som hovedrolleinnehaver i filmatiseringen av "Just Cause". "San Andreas"-regissør Brad Peyton skal regissere filmen. Det er ennå ukjent hvorvidt filmen vil inneholde spillets scene hvor karakteren Rico Rodriguez binder kuer til et helikopters rotorblad, før han binder sivile til kuene igjen... Dette kan bli galskap!


The last of us

THE LAST OF US

"Evil Dead" og "Spider-Man"-regissør Sam Raimi er produsent på filmatiseringen av det enkelte mener er et av tidenes beste spill - "The Last of Us". Samtidig er spillets egen manusforfatter Neil Druckman også forfatter på filmen. Han skal ha lovet å holde seg tro til spillets historie, men samtidig gjøre et par store forandringer. Dessverre melder Den of Geek at Raimi og Druckman er uenige om hvilken retning filmen skal ta, og dermed har det stoppet litt opp. Blant de bedre nyhetene har angivelig "Game of Thrones"-yndling Maisie Williams vært i møter om rollen som Ellie.


Mass Effect

MASS EFFECT

Et storslått sci-fi-univers som skapt for det store lerret. Warner Bros og Legendary kjente sin besøkelsestid da de snappet opp filmrettighetene. "I am legend" og "The Cell"-skribent Mark Protosevich står for manuset, men Legendarys direktør Thomas Tull sier til IGN at jobben er vanskelig. Ifølge Tull er historien kompleks og vanskelig, og de tar den tiden de trenger for å kunne lage en storslått film.


MEga Man

MEGA MAN

Ifølge The Hollywood Reporter skal "Nerve"-regissørene Henry Joost og Ariel Schulman regissere en film basert på "Mega Man"-universet. Ryktene vil ha det til at Twentieth Century Fox har forsøkt å skaffe seg rettighetene i årevis, men først lyktes tidligere i år. Mye tyder på at "Mega Man" nå har full gass framover.


Metal Gear Solid

METAL GEAR SOLID

Helt siden "Metal Gear Solid"-filmatiseringen ble satt i preproduksjon i 2013 har ryktebørsen gått spinnvill. Store navn som Christian Bale, Quentin Tarantino og Paul Thomas Anderson har alle blitt knyttet til filmen, uten noen bekreftelser. Det siste ryktet på regissørfronten er at "Kong: Skull Island"-regissør Jordan Vogt-Roberts skal gjøre jobben. Det eneste vi vet sikkert er at "Monsters: Dark Continent"-forfatter Jay Basu skal stå for manus. Utover det krysser vi fingra for mer framdrift snart.


Dead Island

DEAD ISLAND

Lionsgate sikret seg rettighetene til dette zombiespillet i 2011, men så ble det stille. Filmatiseringen var antatt død før det plutselig kom nyheter i 2014 da Occupant Entertainment og Deep Silver blåste liv i prosjektet. De uttalte til Deadline at spillet fortsatt var en fantastisk grunnmur å bygge en film på og at en filmatisering fortsatt var på agendaen. Tre år senere er vi fortsatt på stedet hvil, men det er lov å håpe.


Tetris

TETRIS

Lol. Hva annet kan man si? En film basert på Tetri høres jo litt...*kremt*... klossete ut. Men la gå, vi gir det en sjanse. Ifølge The Hollywood Reporter blir "Tetris" et amerikansk-kinesisk samarbeid med rundt 80 millioner dollar i budsjett. Og planen er at det skal bli en trilogi! Det har blitt meldt at filmen skulle starte innspillingen i 2017 med både amerikanske og kinesiske skuespillere, men ni måneder ut i året har man hørt lite. Den som venter får se.

Rampage Playstation

RAMPAGE

20. april 2018 kommer filmatiseringen av plattformspillet "Rampage" med Dwayne "The Rock" Johnsen med på laget. Spillet handlet om tre muterte gigantmonstre som ødelela byer og landemerker over hele USA. Johnsen har uttalt at fans av spillene vet hvor fett dette kan bli og at han skal gjøre sitt ytterste for å ikke ødelegge serien.


Super MArio Galaxy

NINTENDO-FILMER

Det har lenge vært kjent at Nintendo ønsker å lage nye filmer fra sine enorme spillunivers, men akkurat hvilke er ennå ukjent. The Verge spurte Nintendo-president Tatsumi Kimishima om Zelda eller Super Mario er aktuell for filmatisering, hvorpå han verken bekreftet eller avkreftet. Bibloteket deres er unektelig rikt, så det blir spennende å se hva som treffer det store lerret først.


missile command

MISSILE COMMAND

"Missile Command" var en superhit på 80-tallet hvor du skulle forsvare seks amerikanske byer fra et rakettangrep. Timingen ressonerte godt med den anspente situasjonen rundt den kalde krigen. Det er samme folk som står bak "Missile Command" som lager det kommende "Centipede"-spillet (se under). Filmen skal produseres av "Lone Survivor"-duoen Randall Emmett og George Furla.


Centipede

CENTIPEDE

Ifølge Deadline er Randall Emmet og George Furla også ombord på dette prosjektet. Det skal ha vært en del av avtalen at både "Centipede" og "Missile Command" skulle filmatiseres. De to spillene er to av Ataris største suksesser gjennom tidene og Atari-sjefen har uttalt at han er storfornøyd med at begge nå får en overhaling.


Metro 2033

METRO 2033

Dette førstepersons-skytespillet er basert på en bok med samme navn av Dmitry Glukhovsky. Han har uttalt til Cinemablend at han i sin tid valgte spill framfor film fordi han mente det ga mer kreativ frihet. I 2012 fikk MGM likevel kjøpe filmrettighetene og nå jobber Glukhovsky med to andre manusforfattere får å stable en film på beina. "Metro"-spillene foregår i Moskva etter en atomkrig.


Gran Turismo

GRAN TURISMO

Det skal visstnok ha vært et kappløp mellom EA og Sony for å få sitt bilspil filmatisert først. Som du vet vant EA med sitt "Need for Speed", mens Sonys "Gran Turismo" fortsatt lar vente på seg. Det betyr ikke at sitnevnte har gitt opp prosjektet, neida. "Oblivion"-regissør Joseph Kosinski er ombord og skal regissere filmen. Slippdato er ennå ukjent.


rollercoaster tycoon

ROLLERCOASTR TYCOON

Dette simulatorspillet, hvor du bygger og styrer en fornøyelsespark, ligger i Sonys hender. Dvs, filmadapsjonen gjør. Ifølge Heat Vision Blog er det faktisk norske Harald Zwart som har ansvaret for utviklingen her, da han skal produsere den. Han skal også ha fått med seg to manusforfattere så langt. Filmen skal angivelig bli en hybrid mellom live action og CGI.


Temple Run

TEMPLE RUN

Mobilspillene har allerede fått sin film i form av "Angry Birds", men det er flere på ventelisten. Warner Bros skal konvertere det populære "Temple run" til en overnaturlig eventyrfilm. Den skal visstnok ta for seg en eventyrer som stjeler noe, før han blir forfulgt av demoner. Det er ennå uvvist når den lanseres. Ifølge The Hollywood Reporter produseres den av "Harry Potter"-produsent David Hayer.


Mafia Wars

MAFIA WARS

Lite informasjon har kommet ut om adapsjonen av dette online-spillet. Vi må helt tilbake til 2010, da filmen ble annonsert. Ifølge Pajiba har filmen fått manusforfatter, samt at Radar Pictures har styringa. "Mafia Wars" har tidligere blitt saksøkt, anklaget for å være for likt spillet "Mob Wars". De inngikk et forlik på rundt 9 millioner dollar.


Asteroids

ASTEROIDS

Enda et Atari-spill som får filmoverhaling. Manuset blir i disse dager skrevet om for endte gang, etter at flere tidlige utkast ble droppet. Filmen har vært under utvikling siden Universal sikret seg rettighetene i 2009. Det har vært få oppdateringer underveis, som kanskje tyder på at det spøker litt.


Fruit Ninja

FRUIT NINJA

"Fruit Ninja" er det 2. bestselgende IOS-spillet noensinne. Og nå kan du snart se noen lage sinnsyke fruktsalater på det store lerret. Det er Vinson Films som har rettighetene, mens JP Lavin og Chad Damiani skriver manuset. Filmens skal bli en familiekomedie og skal vise oss hva en kan få til med sverd, bomber og appelsiner.

Borderlands

BORDERLANDS

Lionsgate står bak utviklingen av en filmatisering til det populære skytespillet "Borderlands". Det har fått med seg far-og-sønn-produsentene Avi Arad og Ari Arad på laget. Arad-duoen var begge involvert i å få "Iron Man", "Spider-Man" og "X-Men" filmatisert.


Call of Duty

CALL OF DUTY

Svært lite informasjon har lekket om dette prosjektet, men Activison har i en pressemelding avslørt at de har store filmplaner for "Call of Duty"-serien. Tanken er et kombinert univers a la Marvels filmer. I pressemeldingen bruker Activision "Advanced Warfare" og "Black Ops III" som eksempler på spill de vil filmatisere.


Contra

CONTRA

"Contra" er av mange spilt under navnet "Probotector" her i Norge. Det er i bunn og grunn samme spillet. Et kinesisk produksjonsselskap har annonsert at de skal lage film basert på spillet. Ifølge selskapet lover de å være tro mot opphavet, men forandre noen lokasjoner til kinesiske steder.


dantes inferno

DANTE´S INFERNO

I 2013 annonserte Fede Alvarez, mannen bak "Evil Dead"-nyinnspillingen, at han skulle hjelpe til med å gi EAs "Dante´s Inferno" en filmoverhaling. Siden da har det vært forholdsvis stille, men Alverez lover at prosjektet vil bli gjennomført og hevdet overfor IGN under Comic-Con at det fortsatt jobbes med filmen.


Sånn! Da har du litt å gape over. Hvilke har du mest trua på?