Juleblod

Åtte grusomme julenisser fra virkeligheten

I skrekkfilmen "Juleblod" er nissen en fæl morder, og det er ikke nødvendigvis helt urealistisk.

"Juleblod"-versjonen av den rødkledde reinsdyrelskeren er heldigvis unntaket, da de aller fleste av oss opplever julenissen som en hyggelig type. Han ler godt, digger grøt og gir bort masse gratis gaver. Men så er det de som alltid skal utmerke seg negativt da, for historien er full av nissekledde mennesker som går fullstendig av hektene. Se den grusomme listen nedenfor:

"Juleblod" har norgespremiere 3. november.
Du får kjøpt billetter til førpremierer og premiere HER.

First national Bank of Cisco i 1927

# JULENISSE-RAN FØRER TIL SEKS DØDSFALL

23. desember 1927 ble en bank i Cisco i Texas åstedet for en av de mest spektakulære ransforsøkene sørvest i USA. Tidligere fengselsinsatt Marshall Ratliff, sammen med flere andre eksfanger, kledde seg ut som en nisse og entret banken. Etter en omfattende skuddveksling med lokale myndigheter, som etterlater 200 kulehull i banken, kommer Ratliff seg unna med rundt 176.000 dollar. Ratliff og kompanjongene drar med seg to unge gisler fra banken, før de senere blir fanget. Ratfliff ble fengslet, men illsinte lokalbebyggere brøt han ut av fengselet og hengte ham bak et teater. Totalt seks mennesker døde i ranstumultene, inkludert tre av ranerne.


David Cotton raner en butikk utkledd som julenisse

# VELLYKKET JULENISSE-RAN FØRER TIL FATALT GNOM-RAN

23. desember 2009, klokken ti på fordmiddagen, var David Cotton på ranstokt. Tildekket i julenissedrakt gikk han inn i SunTrust-banken i Nashville i Tennessee og tvang til seg penger ved hjelp av en pistol. Ifølge Daily Mail skal han ha forklart med en jovial tone at han trengte valuta til å betale alvene sine med. Cotton kom seg unna med penger og helse. Påfølgende St. Patrick-dag prøvde han seg på bankran igjen, denne gangen utkledd som en gnom. Politiet dukket opp og det utviklet seg til en skuddveksling. Cotton rømte til et jorde i nærheten, hvorpå han skjøt seg selv til døde.


# JULENISSE-BANDITT RANER PANSRET KJØRETØY

Jeffrey L. Stenners resturant gikk ikke så bra tilbake i 1988. Derfor bestemter en julenisse-utkledd Stenner seg for å rane en pansret pengetransport. Ranet gikk skeis og Stenner fikk åtte år i fengsel. Året etter ble liket til en Robert Schmidt funnet på en parkeringsplass utenfor en kirke. Videre fant man ut at Schmidt hjalp Stenner med ransforsøket, og at Stenner hyret en bodybuilder til å drepe Schmidt da ranet gikk i vasken. Stenner ble i 2004 dømt til 60 år i fengsel.


Bruce Jeffrey Pardo

# EKSMANN i JULENISSEDRAKT DREPER EKSKONE OG ÅTTE SLEKTNINGER

24. desember 2008 ble ni mennesker drept da Bruce Jeffrey Pardo gikk amokk med håndpistoler og en hjemmelaget flammekaster. Utkledd som nisse entret Pardo en julefest i et privat hus, hvor blant annet ekskona hans og rundt 25 av hennes slektninger var tilstede, før han spredte dødelig kaos rundt seg. Pardos ekskone og åtte av hennes slektninger døde fra skudd og/eller flammer. Gjerningsmannen hadde på forhånd kjøpt flybilletter og planlagt sin flukt, men da brannen han forårsaket brant hull i nissedrakten hans bestemte han seg for å skyte seg selv før han ble tatt.


 Elkin Clarke

# KJØPESENTER-NISSE SLÅR I HJEL ELDRE KVINNE PGA. SJOKOLADE

En forferdelig desember-dag i 2004 skal bli 74 år gamle Annie Nelsons siste. Kjøpesenter-nissen Elkin Clarke beskyldte kristen evangelisten Nelson for å stjele sjokoladen hans. Clarke fant fram en tjukk trebit og slo henne bevisstløs med det. Seks uker senere døde Nelson på sykehuset som følge av skadene. I retten forklarte Clarke at hun stjal tingene mine. Jeg ba henne femten ganger om ikke å ta på tingene mine. Clarkes forsvar holdt ikke og han ble dømt skyldig i mord.


Ronald Papaleoni

# JULENISSE STJELER HUNDRETUSENER FRA VELDEDIGHETSFOND

75 år gamle Ronald Papaleoni virket i utgangspunket som en bra fyr. Med sitt hvite skjegg ligner han litt på julenissen uten å bære kostyme. Papaleoni grunnla veldedighetsorganisasjonen Joy Foundation, hvor søkte å hjelpe vanskeligstilte barn i Atlanta-området. Papaleoni opptrådte til og med som julenisse ved anledning. Men så viste det seg at Papaleoni forsynte seg grovt av veldedighetsfondet. Rundt 150.000 dollar gikk rett i lomma på grunnleggeren, hvorav veldig lite kom vanskeligstilte barn til gode.


Julenisse raner bank i Memphis

# NISSE DELTE UT GODTERI FØR HAN RANET BANKEN

Kl. 10 onsdag formiddag, 21. desember 2016 skjedde tidenes "hyggeligste" ran. En julenisse-maskert mann entret Memphis City Employee Credit Union og begynte å dele ut godteri til ventende kunder, samtidig som han ønsket alle en riktig god jul. Da det var vedkommendes tur til å bli ekspedert gir han den bankansatte en lapp med pengekravene sine på. Gjerningsmannen skal også ha ønsket ekspeditøren god jul, før vedkommende forlot åstedet til fots. Ingen har blitt arrestert i forbindelse med ranet.


Abdulkadir Masharipov

# JULENISSE-MASSAKRE PÅ NATTKLUBB

1. januar 2017 entret Abdulkadir Masharipov en nattklubb i Istanbul utkledd som julenissen. Etter å ha drept en politimann og en tilfeldig forbipasserende på utsiden har han tatt seg inn på klubben, bærende på en AK-47. Han skal ha fyrt av over 180 runder under det syv minutter lange angrepet. Etterpå gikk han til kjøkkenet, skiftet klær og forsvant inn i folkemengden. Tilbake lå 39 mennesker drept. 16. januar 2017 ble Masharipov arrestert av tyrkiske styrker.