The Talisman og Stephen King

Stephen King-bølgen fortsetter - ny skremmende film på vei

Horrorforfatteren har virkelig fått vind i seilene.

Det blir kanskje i overkant historieløst å hevde at det er først i 2017 at Stephen King-adapsjoner har fått bein å fly på, da forfatteren har fått over 60 filmer basert på sine romaner, samt over 20 TV-serier. Kvaliteten på produksjonene derimot, den har variert fra det Oscar-nominerte til det ytterst begredelige. Men en film som ikke havnet i den siste kategorien er storsuksessen "IT", med svenske Bill Skarsgård i rollen som demonklovnen Pennywise. Filmen har slått de horrorrekorder som var mulig å slå.

LES OGSÅ: IT: Kapittel 2 har fått premieredato

The Talisman bokforsider

Fantasygrøsser til filmen

Med en slik suksess er det ikke overraskende at andre vil smi mens jernet er varmt. I kjølvannet av "IT" har Netflix sluppet King-filmen "Gerald´s Game", Amazon TV-serien "Mr. Mercedes" og Hulu lanserer snart "Castle Rock". Natt til torsdag ble det også klart at "The Fault in Our Stars"-regissør Josh Boone jobber med en filmversjon av King og Peter Straub-boka "The Talisman".

LES OGSÅ: IT-regissøren vil lage Pet Semetary-remake

Det blir ikke første gang Boone er involvert i et King-prosjekt. 38-åringen skulle i sin tid regissere adapsjonen av "The Stand", men den ser ut til å ha forsvunnet i det store intet. Han står også oppført med en versjon av romanen "Revival". Med "The Talisman" er Boone først og fremst hyret inn som skribent, men ifølge Empire er det sannsynlig at Boone har muligheten til å regissere om han ønsker.

Skremmende reise

"The Talisman", eller "Talismanen" som den heter på norsk, handler om 12 år gamle Jack Sawyer som reiser Amerika rundt for å finne talismanen som kan redde moren hans fra å dø. Han må kjempe seg gjennom truede territorier i en paralell verden hvor det pågår en kamp mellom godt og ondt. Sawyer møter onde refleksjoner av mennesker han allerede kjenner. I kjent King-stil er det et univers fullt av herlige absurditeter.

"IT" går fortsatt på kino. Kjøp billetter her.