Lurer du på noe?

Svar på vanlige spørsmål:

Hvordan endrer jeg eller avbestiller billettkjøpet mitt?

Har du spørsmål knyttet til billettkjøp, billettbytte eller avbestilling av billetter MÅ du kontakte din lokale kino for hjelp.

Kontaktinformasjon til de største kinoene i Norge:

Oslo kino: 99 43 20 00 / post@nfkino.no
Bergen kino: 55 56 90 50 / bergenkino@bergenkino.no
Trondheim kino: 73 80 88 00 / kino@trondheimkino.no
Stavanger kino: 51 51 07 06 / post@sfkino-stavanger.no
Kristiansand kino: 38 10 42 00 / post@kinosor.no
Drammen kino: 820 50 080 / hsa@kinocity.no
Sandnes kino: 51 51 07 06 / post@sfkino-sandnes.no
Sandvika kino: 04312 / sandvika@sfkino.no
Lillestrøm kino: 04312 / lillestrom@sfkino.no
Tromsø kino: 820 01 330 / billett@aurorakino.no
Fredrikstad kino: 69 30 60 90 / post@ebillett.no
Tønsberg kino: 04312 / tonsberg@sfkino.no
Haugesund kino: 52 719 007 / edda@haugesund.kommune.no


Hvorfor mangler det forestillinger i kinoprogrammet?

Kinoene legger ut program for kun én uke av gangen, og dette oppdateres vanligvis på nett en gang mellom mandag ettermiddag og onsdag morgen. Kommende helgs forestillinger er dermed ikke tilgjengelige på nett før få dager i forveien.

Store filmtitler kan ha forsalg noen uker i forveien. Dette informerer vi om på www.filmweb.no og facebook-siden vår så fort vi vet noe.

Hvor lenge vises filmen/når går siste forestilling?

Kinoene legger ut nytt kinoprogram hver uke, og det er besøkstallene fra uken før som bestemmer hvor lenge, når og i hvilken sal en film vises. Dette gjør at vi ikke vet når filmene ruller for siste gang.

Forhør deg gjerne med din aktuelle kino dersom du er usikker på hvor lenge en film går, eller om du planlegger å gå på kino en konkret dato litt frem i tid.

For oppdatert kinoprogram, følg med HER

Jeg har et gavekort til en kino. Hva gjør jeg?

  • Kinogavekort til de ulike kinoene finner du HER
  • Hver enkelt kino har sin egen gavekortløsning, så kontakt din aktuelle kino direkte for informasjon eller spørsmål.
  • Norgesbilletten: Dersom det gjelder Norgesbilletten, kan du kontakte dem på mail: norgesbilletten@filmweb.no eller tlf: + (47) 21 50 48 00

Hvor går grensen mellom barne- og voksenbillett?

Når det gjelder priser man betaler for en kinobillet, er det opp til hver enkelt kino å sette satsen, i tillegg til å bestemme hvor grensen mellom barne- og voksenbillett går. Hos en rekke kinoer er en person som har fylt 15 år voksen å regne i billettsammenheng. Vi anbefaler at du tar kontakt med din lokale kino for å få høre hva deres grense er, dersom du er i tvil.

Det er også viktig å merke seg at enkelte kinoer, etter et visst klokkeslett (ofte gjerne etter kl 18), kun selger billetter til voksenpris - uansett alder på den enkelte kinogjengeren.

Hvilke aldersgrenser har vi på kino?

Medietilsynet setter aldersgrense på alle filmer som skal vises på kino. Barn med samme alder som aldersgrensen eller høyere har lov til å se filmen på kino alene.

A (Tillatt for alle)
Film som blir tillatt for alle skal ha en neddempet lyd- og effektbruk. De skal ikke inneholde noen urovekkende eller dramatiske scener, men filmene kan ha noen skumle elementer hvis de er kortvarige og foregår innenfor en trygg ramme. Dette kan også gjelde scener med voldsomme effekter hvis de er kortvarige og foregår i en tydelig humoristisk ramme.

Aldersgrense 6 år
Filmer som får 6-årsgrense kan inneholde enkeltscener som er mørke eller truende, eller scener med dramatisk lyd og kraftig effektbruk. Korte nifse elementer tillates innenfor rammen av «det gode gys», og milde voldsinnslag hvis de er tydelige humoristiske og overdrevne. Temaer som i utgangspunktet kan være vanskelige og vonde kan få en 6-årsgrense, men bare hvis de har et dempet uttrykk og er tilpasset barn.

Aldersgrense 9 år
Filmer som inneholder kortvarige og lite nærgående voldsinnslag kan få en 9-årsgrense. Dette gjelder også filmer som har lengre partier med mørk, intens eller utrygg stemning. Skremmende skikkelser og faretruende situasjoner kan finnes i denne aldersgrensen. Scener med ulykker, operasjoner eller dødsfall kan virke urovekkende på barn under 9 år. Det samme gjelder skildringer av utrygge familierelasjoner, mobbing og mennesker og dyr som lider.

Aldersgrense 12 år
Filmer som får 12-årsgrense kan inneholde opprivende tematikk knyttet til «voksensfæren». Eksempler kan være samlivskonflikter, seksuelle handlinger eller sterke følelsesutbrudd. Voldshandlinger eller kortere innslag med skrekkelementer i en urealistisk sammenheng, kan også få 12-årsgrense. Dette gjelder særlig filmer som er basert på kjente historier, bøker og tegneserier, eller filmer der handlingen er lagt til et tydelig fantasiunivers eller i en komisk ramme. Også mer virkelighetsnære voldsinnslag eller skremmende elementer kan tillates hvis de er kortvarige og lite nærgående skildret. Filmer og programmer kan også få 12-årsgrense hvis de har gjennomgående grov dialog og humor.

Aldersgrense 15 år
Filmer som får 15-årsgrense kan inneholde realistiske, autentiske eller nærgående skildringer fra krig, katastrofer og terrorhandlinger. Filmer med nærgående seksuelle skildringer, eller som er gjennomgående seksualisert i uttrykket vil få 15-årsgrense. Det samme gjelder filmer som inneholder store mengder actionvold eller nærgående, kyniske og detaljerte voldsinnslag. Andre eksempler på 15-årsinnhold er scener med grov omsorgssvikt, nærgående skildringer av overgrep og angstskapende stemning.

Aldersgrense 18 år
Filmer får i noen tilfeller 18-årsgrense. Hovedsakelig er dette filmer med særlig voldsomt innhold. Det kan være store mengder grove, kyniske og detaljerte voldshandlinger- ofte i kombinasjon med et angstskapende uttrykk. Filmer som inneholder omfattende, eksplisitte og nærgående seksuelle skildringer vil få en 18-årsgrense. Dette gjelder også enkeltstående skildringer av mer særegne former for sex eller en kombinasjon av vold og sex. Filmer som Medietilsynet ikke har vurdert må vises med en 18-årsgrense på kino.

  • NB! For aldersgrensene 9, 12 og 15 kan du ta med barn som er inntil tre år yngre.
  • Alle barn kan gå på film med 6-årsgrense i følge med foresatte.
  • 18-årsgrensen er absolutt.

Les mer om aldersgrenser hos Medietilsynet.

Hvorfor er det 18 års aldersgrense på enkelte forestillinger som viser filmer med lavere aldersgrense?

Noen kinoer, som for eksempel Vika og Gimle i Oslo, tilbyr alkoholservering under enkelte forestillinger. Disse forestillingene er markert med aldersgrense 18 år i kinoprogrammet, til tross for at filmen opprinnelig har lavere aldersgrense. Forhør deg gjerne direkte med din aktuelle kino dersom du har spørsmål knyttet til dette.

Jeg opplever feil i Plejmo. Hva gjør jeg?

Filmweb er en portal som viser tjenester fra flere leverandører. Vi viser bl.a. hvilke filmer som er tilgjengelige hos Plejmo, men selve kjøpet av en slik film foregår gjennom Plejmos egne sider. Plejmo er selv ansvarlig for bistå kunder med hjelp ved eventuelle feil hos seg.

Du kan kontakte Plejmos kundeservice på mail: support@plejmo.com