Star Wars

Oversikt: Kommende Star Wars-filmer

Får vi 12 nye filmer fra galaksen langt, langt borte innen 2030?

I 1977 ankom den første Star Wars-filmen, "A New Hope", jorda- og George Lucas endret filmindustrien for alltid. Siden har universet utviklet seg til åtte episoder og én spinoff ("Rogue One") med "The Last Jedi", og flere skal det muligens bli. På nett ryktes det nemlig at Disney har hintet om at vi ikke har mindre enn 12 Star Wars-filmer å se frem til innen 2030.

Noen av disse har allerede premieredatoen klar, men de fleste prosjektene befinner seg visstnok i idéfasen. Ta en titt på noen av fremtidens avklarte (og potensielle) filmplaner for galaksen langt, langt borte her:

Han Solo-gjengen.
Han Solo-gjengen.

SOLO: A STAR WARS STORY

Premiere: 25. mai 2018 (USA)

Universets neste spinoff vil ta oss tilbake til Han Solo og Chewbaccas unge dager, i tiden før de sluttet seg til rebellene. Alden Ehrenreich har kapret den gjeve hovedrollen, og skal spille mot Game of Thrones egen dragemor, Emilia Clarke. I tilegg får vi se Woody Harrelson som Solos mentor og Donald Glover som en ung Lando Calrissian.

Regissør J.J. Abrams og Mark Hamill på settet til "Star Wars: The Force Awakens".
Regissør J.J. Abrams og Mark Hamill på settet til "Star Wars: The Force Awakens".

STAR WARS: EPISODE IX

Premiere: 20. desember 2019 (USA)

Det tredje og avsluttende kapittelet i den nye trilogien ligger foreløpig langt frem i tid, og så godt som ingen detaljer omkring handlingen er avslørt. J.J. Abrams har overtatt registolen (Wey!), etter at Colin Trevorrow hoppet av prosjektet tidligere i høst. Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac og John Boyega vender tilbake i sine roller, og det ryktes at Mark Hamill og Andy Serkis, som Luke Skywalker og Supreme Leader Snoke, også skal inkluderes på et eller annet vis...

Ewan Mcgregor som Obi-Wan Kenobi.
Ewan Mcgregor som Obi-Wan Kenobi.

OBI-WAN KENOBI-SPINOFF

Premiere: Ubestemt 2019

Den tre ganger Oscar-nominerte Stephen Daldry er visstnok i forhandlinger om å regissere seriens tredje spinoff- solofilmen om Obi-Wan Kenobi. Kenobi er tidligere spilt av Alec Guinness og Ewan McGregor. Det ryktes at sistnevnte har vist interesse for å gjenoppta rollen, men dette er foreløpig kun spekulasjoner. Lucasfilm har informert om at innspillingen starter i januar 2019.

Regissør Rian Johnson med skuespillere på settet til "Star Wars: The Last Jedi".
Regissør Rian Johnson med skuespillere på settet til "Star Wars: The Last Jedi".

NY RIAN JOHNSON-TRILOGI

Premiere: Ubestemt dato

Under produksjonen av kinoaktuelle "The Last Jedi", inngikk Lucasfilm en avtale med regissør Rian Johnson om at han også skal ta seg av manus og regi for en kommende, ny trilogi. Serien skal ikke ha noen sammenheng med Skywalker-sagaen, men utforske en splitter ny del av den gigantiske Star Wars-galaksen. Vi gleder oss til å vite mer!

Boba Fett har oppnådd kultstatus i enkelte fankretser.
Boba Fett har oppnådd kultstatus i enkelte fankretser.

BOBA FETT-SPINOFF

Premiere: Ubestemt dato

Til tross for at dusørjegeren Boba Fett kun hadde en kort opptreden i "The Empire Strikes Back" og "Return of the Jedi", har han oppnådd kultstatus i enkelte fankretser. Lucasfilm og Disney har allerede arbeidet med utviklingen av Fetts sidehistorie i flere år.

Får Yoda sin egen storfilm?
Får Yoda sin egen storfilm?

YODA-SPINOFF

Premiere: Ubestemt dato

Dersom Lucasfilm får det som de vil (og det gjør de vel?), skal Star Wars-fansens elskede jedi-mester, Yoda, sjenke oss mer av sin urgamle visdom i en kommende solofilm. Hittil er Yodas opprinnelse et mysterium for oss alle, noe som definitivt gjør ham til en interessant figur å spinne videre på.

Harrison Ford som Han Solo og Jabba the Hut.
Harrison Ford som Han Solo og Jabba the Hut.

JABBA THE HUTT-SPINOFF

Premiere: Ubestemt dato

Blant de mange galaktiske spinoffene som ventes, finner vi romgangsteren Jabba the Huts egen storfilm. Prosjektet er for øyeblikket i en tidlig utviklingsfase, men handlingen skal visstnok dreie rundt Jabbas unge år- og hvordan han vokste inn i rollen som Star Wars-universets mafiaboss.

"Star Wars: The Last Jedi" kan ses på kino NÅ - billetter, trailere og mer om filmen finner du her

Kilder: Imdb, NerdMuch, Den of Geek, Time, kino.dk