Eili Harboe Thelma

Harboe sikter mot stjernene

Eili Harboe, nylig sett i Joachim Triers "Thelma", er en av ti europeiske skuespillere som blir presentert under Shooting Star-programmet i Berlin. 

Den unge skuespilleren skal bli presentert under filmfestivalen i Berlin når kalenderen viser februar 2018, melder Norsk filminstitutt.

– Dette er en kjempefin mulighet for meg som skuespiller, og jeg setter veldig stor pris på å få være en del av det, hilser Harboe selv via en pressemelding.

Les også: Thelma gir anmelderne hakeslepp

Eili Harboe i et tidligere intervju med Filmweb i forbindelse med "Askeladden - I Dovregubbens hall".
Eili Harboe i et tidligere intervju med Filmweb i forbindelse med "Askeladden - I Dovregubbens hall".

Harboe (23) er fra Stavanger og hun entret norsk filmbransje i "Kompani Orheim" (2012). Siden har det vanket roller i filmer som "Kyss meg for faen i helvete", "Bølgen" – og nå sist i "Thelma" og "Askeladden – i Dovregubbens hall".

"Hun skal gå på den røde løperen, delta i pressemøter, fotosessions og mottakelser. Alt for å fremme sin internasjonale karriere", heter det videre i pressemeldingen.

Juryen skriver i sin begrunnelse at Eili virkelig har vist et fascinerende og imponerende spekter som skuespiller.

"Thelma" var årets norske Oscar-kandidat i kategorien Beste ikke-engelskspråklige film og er nominert til beste utenlandske film i den prestisjetunge prisutdelingen Critics' Choice Awards. Filmen gjorde entré på norske kinoduker i september i år.

Blant tidligere stjerneskudd i Berlin merker vi oss blant andre Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christensen, Ane Dahl Torp, Aksel Hennie, Maria Bonnevie og Kristoffer Joner.