Thomas Gullestad i Den 12. mann

Se Den 12. mann til halv pris på kino

Kinoklubbens neste film er Harald Zwarts storslåtte norske krigsdrama "Den 12. mann".

Kinoklubbens medlemmer får se et utvalg filmer til halv pris. Neste film ut er den norske storproduksjonen "Den 12. mann" som har premiere lørdag 25. desember.

Vi befinner oss på en fiskeskøyte i 1943 når tyske soldater angriper. Elleve mann blir torturert og drept, kun den tolvte klarer å slippe unna. Skutt i foten, gjennomvåt og med hundre meters forsprang flykter Jan Baalsrud (Thomas "Fingern" Gullestad) ut i den nådeløse, nordnorske vinteren med Gestapo i hælene.

Les også: Disse kvalitetsfilmene får du til halv pris i vinter

Marie Blokhus og Mads Sjøgren Pettersen i "Den 12. mann".
Marie Blokhus og Mads Sjøgren Pettersen i "Den 12. mann".

Halv pris på utvalgte filmer

Som Kinoklubb-medlem får du halv pris på billetten til "Den 12. mann". Filmen er valgt ut av klubbens eget filmutvalg, og i begrunnelsen skriver de blant annet:

I rollen som Jan Baalsrud finner vi Thomas Gullestad, som her debuterer som skuespiller. Det er en virkelig imponerende debut, særlig når vi vet at scenene der han bl.a. ligger i iskaldt vann og er begravet under snø og is ble gjort helt og holdent uten stand in eller annet juks. Når vi også vet at han gikk ned 15 kilo i løpet av 8 uker til innspillingen, skjønner vi hvorfor rollen kan spilles på en så overbevisende og troverdig måte. Vi gjetter på at dette ikke blir siste gang vi ser Gullestad på lerretet.

Antagonisten spilles meget godt av Jonathan Rhys Meyers, som for øvrig måtte lære seg tysk for å få rollen. Han er med sine isblå øyne og nifst kalde fremtoning perfekt i rollen som Gestaposjefen på desperat jakt etter Baalsrud.

Les mer om Kinoklubben og meld deg inn her for å få halv pris.