Atle Antonsen i Norske byggeklosser

Den norske filmvåren 2018

13 norske filmer har kinopremiere denne våren.

Hele 13 norske filmer har premiere på landets kinoer denne våren. Blant filmene publikum kan glede seg til er det så mye som tre kinodokumentarer, i tillegg til tre komedier, to barnefilmer, en eventyrfilm og fire dramafilmer.

Her er de norske filmene du kan se frem til denne våren:

Iben Akerlie, Benjamin Helstad og Ingar Helge Gimle i Rett Vest

Rett vest

Premiere: 5. januar

En varm og morsom feelgoodkomedie om alt det vakre som kan komme ut av sorgen. Vi møter Kasper (Benjamin Helstad) som mister jobben samme dag som hans far Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle) får et mentalt sammenbrudd etter konas bortgang. For å komme seg vekk fra elendigheten bestemmer de seg for å reise til øya Ona for å representere Kaspers avdøde mor i NM i quilting.

Les mer om filmen her

Per Fugelli - siste resept

Per Fugelli - Siste resept

Premiere: 26. januar

Møtet mellom Per Fugelli og filmskaper Erik Poppe innledet det siste halvannet året av Per sitt liv. Når Per Fugelli valgte å stanse den videre medisinske forlengelsen av livet, dødsfasen, startet de to samtidig å dokumentere siste akt og noen av de vakreste øyeblikkene i Pers liv.

Les mer om filmen her

Tage Hogness, Jakob dyrud, Jonas Hoff Oftebro og Tiril Høistad Berger i Los Bando

Los Bando

Premiere: 16. februar

I denne feelgood-komedien følger vi bandet "Los Bando Immortale" på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin (Jonas Oftebro) bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større - vil de rekke frem i tide?

Les mer om filmen her

Atle Antonsen og Ine Jansen i Norske byggeklosser

Norske byggeklosser

Premiere: 21. februar

Møt Atle Antonsen, Anders Baasmo Christiansen og Ine Jansen i en komedie om hva som skjer når drømmen om egen bolig blir et overveldene kaos! Det er mange potensielle feller når man skal skape sitt eget hjem - særlig når man selv ikke har nevneverdige praktiske evner selv, og må stole blindt på "ekspertisen"...

Les mer om filmen her

Silje Salomonsen i Now it's Dark

Now it's dark

Premiere: 2. mars

Lene kastes brått ut av balanse når hun oppdager sin mann til sengs med an annen kvinne. Hun flykter fra stedet, og vi følger henne gjennom en natt med drømmeaktige hendelser og en serie med mystiske møter med mennesker som alle bærer på sitt eget mørke. Det viser seg fort at hennes egne vrangforestillinger driver henne dypere inn i nattens mysterier, og skal hun ha håp om å overleve, må hun finne ut hvem hun er før solen står opp.

Les mer om filmen her

Hatets vugge

Hatets vugge

premiere: 9. mars

Denne dokumentaren følger det høyreekstreme partiet Gyllent Daggry i en turbulent periode i gresk politikk – fra 2012, da partiets representanter ble fengslet over anklager om å drive en kriminell organisasjon til da partiet ble landets tredje største i valget tre år senere. Men innfallsvinkelen her er like original som den ekstraordinære situasjonen den springer ut av. Dokumentaren følger tre kvinner som alle har et forhold til de fengslede mennene – henholdsvis mor, hustru og datter – og som på ulikt vis trer inn og driver partiet fremover i mennenes fravær.

Les mer om filmen her

Erik Poppe

Utøya - 22. juli

Premiere: 9. mars

Erik Poppes ("Kongens nei") spillefilm om terroren som ble begått på Utøya 22. juli 2011. Poppe skal bruke ukjente skuespillere, og ingen av rollefigurene skal være basert på virkelige personer.

Les mer om filmen her

Røverdatter

Røverdatter

Premiere: 16. mars

En film om Sofia som prøver å bli kjent med sin kriminelle pappa. Hun finner ham på avgrunnen i et kaotisk liv preget av rus og bestemmer seg for å hjelpe. I løpet av filmen endres begges liv som en følge av dette. På tross av utfordringene de to møter sammen, skildrer filmen en personlig reise fylt av humor, varme og håp.

Les mer om filmen her

Brillebjørn på bondegården

Brillebjørn på bondegården

Premiere: 23. mars

De minste barnas favorittbjørn tar spranget fra TV til filmlerretet! Et spennende eventyr for de aller minste i trygt selskap med den snille og gode Brillebjørn.

Les mer om filmen her

Detektivbyrå nr. 2 - Operasjon Mørkemann

Operasjon mørkemann

Premiere: 23. mars

Detektivbyrå nr. 2 har fått en ny sak de må løse! Mystiske hull i bakken dukker opp på sletta i løpet av natta og fører til at sykkelen til Oliver blir ødelagt. Hvem har laget hullene og hvorfor? Ledetrådene fører barnedetektivene Tiril og Oliver til Mørkemannen...

Les mer om filmen her

Når jeg faller

Når jeg faller

Premiere: 13. april

Joachim (28) er har nesten gitt opp troen på et normalt liv, og er i ferd med å tape kampen mot heroinen. Han lever et dobbeltliv og avhengigheten har tatt fullstendig overhånd, idet han en dag får en uventet telefon fra ekskjæresten Maria. Han blir nødt til å ta vare på deres felles barn Lukas, som han aldri har møtt før. Klarer han å bli den han egentlig ønsker å være, eller er det for sent?

Les mer om filmen her

Vann over ild

Vann over ild

Premiere: 8. juni

Et eventyr-western der hester er byttet ut med mopeder. I en liten og øde ørkenby har utviklingen stoppet opp siden alle har blitt velstående fra en omkringliggende gruve. Alle er blitt late og ingen ønsker å jobbe lenger. En dag rir en fremmed inn i byen og får ting i bevegelse igjen ved å sette innbyggerne opp imot hverandre. Dette skal bli starten på byens undergang, som vil føre til kun én vinner. Et absurd blikk på tiden vi lever i.

Benjamin Falck og dødsdolken

Benjamin Falck og dødsdolken

Premiere: 29. juni

En mislykket skattejeger lurer med seg kjæresten på ferie til Mallorca, i håp om å både redde forholdet og å finne den sagnomsuste dødsdolken, med dødelige konsekvenser…