Avengers: Infinity War

Hvem dør i Avengers: Infinity War?

Sorry, men disse heltene ser det mørkt ut for...

Man trenger ikke mer enn enn rask titt på "Avengers: Infinity War"-plakaten for å innse at Marvel-universet har blitt et meget folksomt sted.

Først kom Iron Man, så Hulken, og deretter Thor, Captain America osv osv... Nå, rundt 18 filmer senere, har vi nådd Infinity War- et episk oppgjør mellom Thanos og Avengers (inkludert alle vennene de har skaffet seg på veien- som Black Widow, the Guardians of the Galaxy, Black Panther og hans Wakanda-krigere, Doctor Strange, Spider-Man, Scarlet Witch, Vision og Hawkeye).

Les også: Sommerens storfilmer 2018

Josh Brolin som Thanos i Avengers: Infinity War
Josh Brolin som Thanos i Avengers: Infinity War

Ettersom Avengers-staben har blitt...kremt, overfylt, og "Inifity War" byr på MCU-historiens fæleste skurk, er det naturlig å tenke at Marvel vil gripe sjansen til å tynne ut rekkene av sine kjære superhelter. Dette ble også bekreftet av filmens manusforfatter, Stephen McFeely, i et intervju med Entertainment Weekly tidligere i år:

-It's safe to say we will say farewell to people.

Vel, dette skjer jo rett som det er i tegneserier, men skuespillere har kontrakter- og så lenge filmene håver inn grunker og gryn, er det mildt sagt kostbart å kvitte seg med en superhelt. Marvel har dermed holdt alle i live, til nå(!)... "Infinity War" lover nemlig storhet, og hva er vel større enn et sjokkerende, uforutsett dødsfall?

Så, hvem dør?

Det er ingen tvil om at enkelte av våre helter er tryggere enn andre. Flere har allerede holdt det gående i årevis, og spilles av skuespillere som ser ut til å være klare for å hoppe av MCU-toget. Andre, som Black Panther, har såvidt startet, og mange har oppfølgere på tapeten. Noen bryr vi oss rett og slett ikke nok om.

Vi aner ikke hvem av heltene som vil trekke det korteste strået i "Infinity War", men med overnevnte i bakhodet- her er heltene vi tror har størst sannsynlighet for å måtte takke for seg:

Vision i Avengers

Vision

Dødsbarometer: På bristepunktet

Stakkaren har Mind Stone mellom ørene, tilfeldigvis en av de seks kraftige Inifinity-steinene skurken Thanos vil ha kloa i. Definitivt ingen fordel. I den første traileren så vi ham skrike, og den siste traileren hinter også om at ting ser bekmørkt ut for robot-Avangeren...

Tom Hiddlestone som Loki i Avengers

Loki

Dødsbarometer: Glohett

Har allerede figurert som slemming i en rekke filmer, så nesten litt merkelig at han fremdeles får gjøre greia si. Hans favoritt-magi-duppeditt er Tesseract-kuben, som blant annet inneholder en Space Stone, som Thanos sikler etter. Glem heller ikke at Loki ledet Thanos alienhær til Jorda i den første Avengers-filmen. Thanos har neppe tilgitt ham for tapet enda..

Jermey Renner i Avengers

Hawkeye

Dødsbarometer: Det sprakk just...

Tja, hvor er han? Vi har ikke sett ham i en eneste trailer enda- og Jeremy Renners navn er ikke å finne på plakaten. Stakkars Clint Barton, kanskje familielivet tok rotta på ham før Thanos i det hele tatt satte foten på jorda?

Bucky Barnes i Avengers

Bucky

Dødsbarometer: Lunkent

Bucky Barnes må ha en viss skyldfølelse etter grusomhetene han utførte som Winter Soldier. Vil han finne tilgivelse i å redde universet i "Infinity War"? Og i så fall, til hvilken pris?

Robert Downey Jr. i Captain America: Civil War

Iron Man

Dødsbarometer: Lunkent/stigende

Sparket i gang hele sulamitten for ti år siden, og har flydd rundt i metalldrakten sin i sju filmer siden. Ja, det er tåredryppende trist, men tiden er muligens inne for at Robert Downey Jr. forlater oss. Det ser også ut til at han får kjørt seg greit i trailerne vi har sett hittil. RIP?

Chris Evans i Captain America: Civil War

Captain America

Dødsbarometer: Stigende +

Det hadde vært nydelig symbolsk, hadde det ikke? Ikke bare er han Avengers bankende hjerte, han er faktisk den aller første Avengeren! I likhet med Tony Stark har han vært i gamet i evigheter, gjort en haug av filmer og vært igjennom MYE. Ryktene vil også ha det til at Chris Evans har ønsket seg ut av kontrakten i lange tider...

Og...

Gamora, Nebula og Drax fra Guardians of the Galaxy bør skjelve i buksene. De har alle diverse uoppgjort med Thanos...og det er for mange av dem i filmene, punktum. Noen må dø.

Hva tror du?

Kilder: Vulture, Vox, Mashable, Junkee