Ulydighet

Sommerens filmperler på kino 2018

Ute etter noe mer enn ren popcornunderholdning?

Er prisvinnere, kritikerroste filmer og festivalfavoritter "din type film"? Da har du en glimrende filmsommer i vente! Hittil står hele 10 filmperler på menyen, så det er mer enn nok å ta seg til dersom sola skulle måtte vike for en grådag eller to...

Med forbehold om endring av premieredatoer.

A Man of Integrity

Mannen mot strømmen

Premiere: 4. mai

Vi følger familiefaren Reza, en gullfiskoppdretter i Iran. Når han oppdager at noen vil legge beslag på eiendommen hans, møter han en vegg av byråkratiske problemer. Lokalsamfunnet er gjennomkorrupt, men Reza nekter å følge spillereglene... Filmen mottok prisen for beste film i programmet Un Certain Regard i Cannes i fjor. Regissør Mohammad Rasoulof har med sine samfunnskritiske filmer kommet på kant med iranske myndigheter og er fortiden nektet utreise fra Iran.

Se trailer og les mer om filmen her

Sommerbarn

Sommerbarn

Premiere: 4. mai

Når foreldrenes ekteskap slår sprekker, sendes søsknene Eydis og Kari til en sommerleir på et fjerntliggende barnehjem med beskjed om at de må være modige. Barna tror hele tiden at oppholdet vil være kortvarig, men de blir stadig mer usikre når moren ikke dukker opp. Et sterkt periodedrama basert på regissørens personlige opplevese med barnevern på Island på 1960-tallet.

Se trailer og les mer om filmen her

Det grodde fram

Det grodde fram

Premiere: 8. mai

"Det grodde fram" ble laget under krigen og i starten av etterkrigstida, og er en dokumentar i "filmavis-sjanger". Den skildrer hvordan film ble brukt som en del av nasjonsbyggingen i etterkrigsårene, og viser autentisk materiale fra krigsårene, dokumenterer okkupasjonens fremferd og danner et bilde av hvordan motstandsbevegelsen grodde fram.

Se trailer og les mer om filmen her

Ariane Ascaride og Jean-Pierre Darroussin i Huset ved sjøen

Huset ved sjøen

Premiere: 11. mai

Tre middelaldrende søsken befinner seg i den pittoreske villaen som er deres barndomshjem, etter at faren har hatt et slag. De reflekterer over hvor de er, hvem de er blitt og hva de har arvet. I bakgrunnen utspiller det seg en flyktning-tragedie i Middelhavet.

Se trailer og les mer om filmen her

Camélia Jordana i Ordets makt

Ordets makt

Premiere: 11. mai

Neïla Salah, en ung fransk kvinne med arabisk opphav, studerer juss ved universitet- og undervises blant annet av den kjente Pierre Mazard. Mazard er en briljant foreleser, men også en provokatør som sliter med å skjule sine sexistiske og rasistiske synspunkter. Når Neïla blir utsatt for hans utdaterte holdninger på det groveste offentlig, blir Pierre grundig irettesatt av skoleledelsen. Som straff må han være Neïlas mentor i forkant av skolens prestisjefulle retorikk-konkurranse.

Se trailer og les mer om filmen her

Lily James i Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai

Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai

Premiere: 25. mai

NB! Halv pris for Kinoklubb-medlemmer

London 1946: Den karismatiske forfatteren Juliet mottar et brev fra et medlem av en mystisk bokklubb som ble startet på den nazi-okkuperte øya Guernsey i den engelske kanal. Nysgjerrig på hvem som står bak brevet bestemmer hun seg for å besøke øya, noe som kommer til å forandre hennes liv for alltid...

Se trailer og les mer om filmen her

Charlize Theron i Tully

Tully

Premiere: 1. juni

Marlo (Charlize Theron) er trebarnsmor og dagene er utmattende. Broren hennes, en vellykket foretningsmann, ser at Marlo trenger hjelp- og foreslår å hyre inn en barnepike. Det tar litt tid før Marlo venner seg til tanken, men snart dannes et unikt bånd mellom den slitne moren og den omsorgsfulle, overraskende og noen ganger utfordrende barnepiken Tully (Mckenzie Davis). Filmen er regissert og skrevet av duoen bak "Juno" og "Young Adults".

Se trailer og les mer om filmen her

Ole Johan Skjelbred, Cato Skimten Storengen, Jørgen Foss og Bjørn Eie i Vann over ild

Vann over ild

Premiere: 8. juni

I en liten og øde ørkenby har utviklingen stoppet opp, da alle er blitt velstående fra den omkringliggende gruven. Ingen trenger eller ønsker å jobbe lenger. En dag rir en fremmed inn i byen og får ting i bevegelse igjen ved å sette innbyggerne opp mot hverandre. Det skal bli starten på byens undergang, som vil føre til kun én vinner. "Vann over ild" er Joern Utkilens første spillefilm, et komisk eventyr-western med sterke politiske undertoner og et absurd satirisk blikk på tiden vi lever i.

Se trailer og les mer om filmen her

Det søte liv

Det søte liv

Premiere: 29. juni

Sladderjournalisten Marcello Rubini, har ambisjoner om å være en seriøs skribent. Men i stedet livnærer han seg ved å dekke celebriteter og sensasjonsstoff for tabloidpressen. Vi følger ham i syv dager og netter i Romas dekadente overklassemiljøer. "Det søte liv" er regissør Federico Fellinis overveldende portrett av, og angrep på, vårt materialistiske samfunns narcissisme, selviscenesettelse, meningsløshet - og uendelige tomhet. Filmen vant Gullpalmen under Cannes Film Festival i 1960.

Se trailer og les mer om filmen her

Ulydighet

Ulydighet

Premiere: 29. juni

Som lykkelig singel, og med et rikt liv som fotograf i New York, er Ronit (Rachel Weisz) det sorte fåret i hennes jødisk-ortodokse familie som er bosatt i London. Når hennes far, den hedrede rabbi, dør, drar Ronit tilbake til London for å delta i begravelsen og hente arven sin. Der får hun vite at Dovid (Alessandro Nivola) - arvtaker av Ronits fars posisjon, og på lang vei sønnen han aldri fikk - har giftet seg med Ronits barndomsvenninne Esti (McAdams). Ronit og Esti blir kjent på nytt, og snart gjenoppstår en farlig, gammel flamme mellom dem...

Se trailer og ler mer om filmen her

A Ciambra

A Ciambra

Premiere: 6. juli

Den kløktige fjortenåringen Pio Amato forsøker å overbevise familien om at han er voksen nok til å få mer ansvar. Når faren Rocco og storebroren Cosimo, begge flittige svindlere og Pios store forbilder, havner i fengsel for å stjele strøm, utpeker Pio seg selv til familiens nye overhode og forsørger. Når han samtidig blir bedre kjent med den voksne Ayiva fra Burkina Faso, tar Pios liv en helt ny retning... "A Ciambra" skildrer livet blant romfolk og afrikanske innvandrere i Gioia Tauro på tuppen av den italienske støvelen, hvor de gjør det de kan for å overleve i et samfunn som ser på dem med mistenksomhet og avsky.

Se trailer og les mer om filmen her

Joaquin Phoenix i Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

Premiere: 24. august

Varm og morsom biopic om tegneserie-tegneren John Callahan (Joaquin Phoenix). Etter en ulykke forstår John at han må slutte å drikke. På veien mot en edru tilværelse finner han ut at han har et talent for å lage morsomme, ofte kontroversielle tegneserier og dette gir ham en nytt forsøk på livet. I øvrige roller finner vi blant annet Jonah Hill, Rooney Mara og Jack Black.

Se trailer og les mer om filmen her

Se hele oversikten over kommende filmer her