Solo: A Star Wars Story - Harrison Ford

Harrison Ford gir Han Solo-filmen tommel opp

Harrison Ford har sett Star Wars-spinoffen "Solo: A Star Wars Story". 

I den nye filmen spiller Alden Ehrenreich (28) unge Han Solo.

– Ja, jeg har møtt Harrison Ford. Han har sett filmen og sa at han syntes svært godt om både den og det jeg gjør, sier Ehrenreich.

Årets Cannes-festival flommet ikke over av store Hollywoodfilmer, og "Solo: A Star Wars Story" var en av trekkplastrene, melder TT. Stor gallavisning, party på stranden og to dager proppfulle med intervjuer: I møtet med TT får Ehrenreich spørsmålet om han var forberedt på all tumulten.

– Jeg har begynt å venne meg til det, det har jo akkurat vært en del hysteri hjemme i USA. Og det er like bra at jeg innser at dette kommer til å fortsette en stund fremover, svarer filmskuespilleren.

Les også: Første titt på Jungelboken for voksne

Alden Ehrenreich spiller den unge Han Solo i "Solo: A Star Wars Story".
Alden Ehrenreich spiller den unge Han Solo i "Solo: A Star Wars Story".

"Solo"-filmen handler om hvordan den unge eventyreren Han Solo treffer Chewbacca og Lando Calrissian og om hvordan romskipet Millennium Falcon blir hans.

Tidsmessig er vi plassert mellom "Star Wars 3: Revenge of the Sith" og den andre spin off-filmen, "Rouge One". Men Solo er på mange måter svært frittstående, uten Darth Vader og med det one imperiet plassert godt ute i periferien.

– Jeg har kontrakt på tre filmer, men det innebærer jo ikke at de andre to nødvendigvis blir laget. Vi håper på det, men noen beslutning tas ikke før vi ser hvordan denne filmen tas imot, sier Ehrenreich, født 12 år etter at den første Star Wars-filmen kom, videre.

"Solo: A Star Wars story" har norsk premiere 23. mai - billetter, trailere og mer om filmen finner du her