Den lille havfruen

Disneys magiske musikalske verden

Vi elsker Disneymusikken, på alle mulige språk og har samlet noen av de norske favorittene.

Dersom vi skulle nevnt alle Disneyfavorittene våre ville denne lista blitt veldig lang, så vi har plukket ut 12. Du finner alle filmene på Streamingguiden. Først ut er:

Pocahontas
Pocahontas

POCAHONTAS

"For deg er jeg en av de ville, Av de usiviliserte, det var visst det det het. Men man kan spørre seg. Om den ville her er meg? Det er så mange ting du ikke vet, ikke vet..."

"Farger i en vind"

Vil du se Pocahontas lære den engelske kolonisten John Smith om forståelse- og empati for alt levende og meningen med livet?

Vaiana
Vaiana

VAIANA

"Vi leser vind, leser sol, høyt på himmelen. Seiler om dagen og i stjernevrimmelen. Så kan vi se hvor vi er, vi vet hvem vi er. Vi vet hvem vi er!»

"Vi finner vei"

Om du ikke blir et par hakk modigere og mer inspirert av denne nydelige historien om Vaiana (Moana), som stoler på sin egen eventyrlyst og dømmekraft, og som ved å gjøre det redder folket sitt, så skjønner vi ingenting.

Disse kule sjøfarerne finner du her.

Den lille havfruen
Den lille havfruen

DEN LILLE HAVFRUEN

"Se hva jeg har, er det ikke flott. Liten prinsesse i havkongens slott. Kanskje du tror hun har alt, alt hun kan ønske seg. Undres så ofte om kanskje det er mere i livet enn det jeg har her."

"Det er min drøm"

Da jeg tok dykkersertifikatet ble jeg veldig betatt av instruktøren min, som på havets bunn virvlet opp sand og lekte med fargerike fisk. Jeg følte meg et lite øyeblikk som Ariel. Det er ikke alltid som på film, og han var ikke interessert, men la oss se film med hele hjertet og la oss aldri slutte å leve i en Disneyfilm!

Klikk her for eventyr over og under havflaten.

Askepott
Askepott

ASKEPOTT

"Så var det de magiske ordene" salakadola, menshikabola bibiti bobity bo sett dem i sammen og se hva du får!"

"Bibbidi-Bobbidi-Boo"

Bibity bobety what? Eh, samma det, bare det virker. Vær modig og vær snill, så ordner det seg til slutt! Og vær som alltid snill mot alle levende vesener, inkludert mus. Du vet aldri når du får bruk for dem.

Klikk her for å lære litt trylleformler.

Frost
Frost

FROST

"For det blir første gang på lenge, med musikk og munter sang. Det blir første gang på lenge jeg får danse natten lang!"

"Første gang på lenge"

Young love altså, sukk. En forelsket og herlig spontan jente som faller skikkelig pladask ganske få sekunder etter at hun har møtt Mr. Right. Snakk om Frost-hysteri etter denne filmen, men det gjør ingenting for min del. Jeg blir aldri lei av Frost!

Klikk her for å kjøle deg ned.

Løvenes Konge
Løvenes Konge

LØVENES KONGE

"I en sirkel av liv, den som favner alt. Alt fra sorg og savn til kjærlighet. Der vi finner vår plass, på den vei vi vandrer. I en sirkel, en sirkel av liv."

"Sirkel av liv"

Første gangen jeg så Løvenes Konge var i fjerde klasse sammen med resten av klassen, og det var ikke et tørt øye i hele rommet etterpå. Inkludert hos de supertøffe guttene som aldri gråt (busted, alle så det). Det har ikke vært lett å velge ut kun én sang fra hver film her, men altså når det gjelder denne filmen var det nesten umulig!

Klikk her om du liker dyr.

To på rømmen
To på rømmen

TO PÅ RØMMEN

"For innerst i mitt sinn har jeg en drøm! Bakom gruffet kan jeg være ganske øm. Det er gøy å brekke armen, men musikk er noe som varmer, som alle andre har jeg en drøm."

"Jeg har en drøm"

Da kongerikets mest etterlyste – og mest sjarmerende – banditt Flynn Rider skjuler seg i et mystisk tårn, blir han tatt til fange av Rapunsel, en vakker og livlig tenåring med over 20 meter langt magisk, gyllent hår. Selvfølgelig basert på en sann historie.

Skurk som vil bli snill?

Jungelboken
Jungelboken

JUNGELBOKEN

"Ta livet som det faller seg, ja, ta det som det faller seg. Gi blaffen i bekymringer og strev! For alt du trenger finner du i skognaturen's pølsebu' så ta det som det faller seg og le!"

"Ta livet som det faller seg"

Best setningen jeg har hørt. Noensinne! Selv om det ikke alltid er så lett å følge opp den gode leveregelen. Derfor er det særdeles viktig å ved jevne mellomrom sette på den låta her.

Klikk her om du vil ta en tur til jungelen.

101 dalmatinere
101 dalmatinere

101 DALMATINERE

"Cruella De Vil, Cruella De Vil! Uspiselig dame, som vet hva hun vil."

"Cruella De Vil"

Det er dessverre slik at det finnes noen sånne der ute også. Men så lenge du passer på hunden din og tenker på låta "Ta livet som det faller seg", så går det nok bra.

Klikk her om du liker hunder.

Lady og landstrykeren
Lady og landstrykeren

LADY OG LANDSTRYKEREN

"Åh deilige natt, en vidunderlig natt, den vi kaller Bella Notte."

"Bella Notte"

Vet du hva Bella Notte betyr? Det betyr fantastisk natt. Og det var litt av en fantastisk natt for disse turtelduene. Liker spesielt at denne pene frøkna ikke følte seg for god til å gå på date med landstrykeren. Liker.

Klikk her om syntes alle hunder fortjener en kjæreste.

Tornerose
Tornerose

TORNEROSE

"Jeg vet du og jeg har vært sammen i en drøm. Jeg vet du er vakker og røsten er betagende øm."

"En gang i en drøm"

Historien om Askepott er en fin påminnelse om det alltid går bra til slutt. At de som behandler deg dårlig får som fortjent. Det stemmer, alt som skjer i Disney skjer også i den virkelige verden.

Klikk her om du også vil drømme som Tornerose.

Skjønnheten og udyret
Skjønnheten og udyret

SKJØNNHETEN OG UDYRET

"Så må du sove godt, i dette drømmeslott, og vær vår gjest! Vær vår gjest, vær vår gjest!"

"Vær vår gjest"

Hovedgrunnen til at vi valgte ut denne låta er fordi den er så sinnsykt fengende og får deg til å ville reise deg opp fra kontorstolen i det åpne landskapet. Danse bort til kaffemaskinen, mens du svinger i kjolen og smiler fra øre til øre. Tror faktisk jeg må se den her i kveld, lenge siden sist. Og ja, jeg skal både synge og danse, og le og gråte.

Ja, jeg elsker denne filmen.