John Malkovich på San Sebastian Film Festival 2014

Malkovich klar for Weinstein-inspirert teaterforestilling

John Malkovich er klar for innsats i et teaterstykke inspirert av Harvey Weinstein. Han tror mange "ikke vil like" forestillingen, som har London-premiere i juni.

– Det er en svart farse om en mediemogul som oppfører seg svært dårlig, sier Malkovich til BBC News.

"Bitter Wheat" er skrevet av Pulitzerprisvinnende David Mamet, som også skal ha regi på forestillingen som får verdenspremiere i teaterstrøket West End.

Harvey Weinstein dannet utgangspunkt for stykket, som kom til som "en reaksjon på alle nyhetene som fremkom i fjor". Men ifølge Malkovich har det utviklet seg videre:

– Nå utforsker det hvordan maktmennesker i underholdningsindustrien har oppført seg dårlig i mange tiår, sier skuespillerveteranen (65), sist sett i "Bird Box" og snart også "The New Pope" som paven selv.

I "Bitter Wheat" spiller han rollen som Barney Fein, en fordervet Hollywood-produsent, mot blant andre "Smack the Pony"-komiker Doon Mackichan.

– Selvsagt kan stykket gjøre folk som har opplevd samme behandling urolige. Antagelig vil mange ikke like det. Personlig synes jeg det er fantastisk skrevet, sier John Malkovich om dramatikeren Mamets nye stykke.