Skammerens datter 2 - Slangens gave

Ukens nye kinofilmer

Geparden Malaika
Geparden Malaika

Geparden Malaika

Naturen er nådeløs! Men ingenting er sterkere enn en ubetinget kjærlighet fra en mor til hennes elskede barn.

Skuespilleren, Marianne Sand har fortellerstemmen i den sjarmerende filmen om geparden Maleika, som får ikke mindre enn 6 unger denne gangen (normalt får de 3-4).

Dette er den utrolige og gripende filmen om Maleika og hennes seks sjarmerende unger; Martha, Malte, Mirelèe, Marlo, Mia og Majet.

Vi er så heldige å få følge dem på i medgang og motgang, fra ungene blir født, til de forlater «redet».

Denne filmen griper deg i hjertet fra begynnelse til slutt.

Les mer om filmen, se trailer og kjøp billetter her

Helan & Halvan
Helan & Halvan

Helan & Halvan

Dette er fortellingen om verdens største komikerpar og bestevenner Stan Laurel og Olivier Hardy, som i Norge er kjent som Helan og Halvan.

De to morsomste mennene i hele filmhistorien erobret Hollywood med sine banebrytende karakterer og komiske timing under den tidlige gullalderen.

Dette er den ukjente historien om deres liv både bak og foran det store lerretet hvor de forsøker å gjenvinne sin filmkarriere.

Dette får dem ut på et eventyr, som blir deres svanesang, igjennom etterkrigstidens Storbritania.

Hovedrollene spilles av John C. Reilly, som er kjent fra «Kong: Skull Island», «Chicago» og «The Thin Red Line» og Steve Coogan, som er kjent fra «Irreplaceable You», «Philomena» og «The Trip»-serien.

Les mer om filmen, se trailer og kjøp billetter her

Jeg ser deg
Jeg ser deg

Jeg ser deg

Hvert år blir rundt 1500 personer etterlyst i Norge. Noen blir aldri funnet.

I denne dokumentaren kontaktes Michael Winger av pårørende, som er på leting etter savnede familiemedlemmer.

Ved hjelp av intuisjon bruker Winger sine sanser for å finne savnede personer, som ellers er gitt opp av politi og letemannskaper.

Han mener at han kan komme i kontakt med minner og følelser som preget de savnede før de forsvant, og jobber med sin sterke intuisjon for å peke ut ca hvor de savnede har tatt veien.

Winger har hjulpet flere familier med å finne sine kjære, men mange utenforstående er fremdeles skeptiske og i media møter han motstand.

I Jeg ser deg blir vi vitne til hvordan Winger jobber gratis og systematisk dokumenterer sine funn, i håp om at han etter hvert vil kunne overbevise samfunnet om at det finnes sider ved menneskets natur som ennå ikke er kartlagt.

Les mer om filmen, se trailer og kjøp billetter her

Men alle vet
Men alle vet

Men alle vet

Penélope Cruz og Javier Bardem har hovedrollene i den to ganger Oscarvinnende regissøren Asghar Farhadi's intense drama, hvor hemmeligheter og svik kommer til overflaten i en idyllisk spansk landsby.

Laura (Penelope Cruz) bor til vanlig i Buenos Aires, men vender tilbake til barndomsbyen sammen med sine to barn for å delta i søsterens bryllup.

Laura ektemann Alejandro (Ricardo Darín) er hjemme i Argentina og er dermed forskånet for sladderet som "alle vet" i landsbyen: Om Laura og hennes spesielle forhold til ungdomsvennen Paco (Bardem).

Når datteren opplever en forferdelig hendelse, begynner sannheten sakte, men sikkert å sive frem og Laura og Paco må ta et oppgjør med fortiden.

Les mer om filmen, se trailer og kjøp billetter her

Skammerens datter 2 - Slangens gave
Skammerens datter 2 - Slangens gave

Skammerens datter 2 - Slangens gave

Dina er på flukt fra den onde Drakan, sammen med sin mor og broren Davin, og prinsen Nico.

Når broren og prinsen tas til fange og sperres inne i den beryktede Sagisborgen, bestemmer Dina seg for å redde dem.

Hun søker hjelp hos en mystisk fremmed, og mot sin mors vilje, legger hun ut på en farefull ferd for å befri fangene.

Dina har arvet sin mors overnaturlige evner; Når hun ser folk i øynene, kan hun se ondskapen de skjuler og hva de skammer seg over - derfor kalles hun "Skammerens datter".

«Skammerens datter 2» er oppfølgeren til «Skammerens datter» frå 2015.

Den bygger på tredje bind i bestselgerserien til Lene Kaaberbøl, om magiske evner, drager og onde kongeriker, og har blitt sammenlignet med fantasyunivers som «Harry Potter» og "Game of Thrones".

Les mer om filmen, se trailer og kjøp billetter her

Neste uke

Britt-Marie var her, Lords of Chaos, The Sisters Brothers og Us.

Oversikt over alle kommende kinofilmer finner du her.