Captain Marvel

Ut og stjæle hester-menn slått av kvinnelig superhelt i 8. mars-helgen

Passende nok for en kinohelg som åpnet på kvinnedagen var det en film med kvinnelig superhelt som stakk av med førsteplass på kinotoppen.

Brie Larson i tittelrollen som "Captain Marvel" dro 53.270 publikummere inn kinodørene i premierehelgen. Det er den tredje beste åpningshelgen hittil i år, slått av "Rive-Rolf krasjer internett" og "Amundsen".

"Ut og stjæle hester" ble sett av 15.854 i åpningshelgen, noe som innbringer en andreplass på Kinotoppen.

Totalt er den Sølvbjørn-vinnende Petterson-filmatiseringen sett av nærmere 20.000 takket være Kosmorama-visning og andre førpremierer, noe Hans Petter Moland er fornøyd med.

– Jeg har hatt et fantastisk lag med meg på denne filmen og mottagelsen i Berlin var overveldende. Når vi nå er nummer 2 på kino i åpningshelgen, med flere utsolgte saler timevis før visning, er det utrolig morsomt, sier regissøren i en uttalelse.

"Ut og stjæle hester"-produsentene Håkon Øverås og Turid Øversveen i selskapet 4 1/2 film sier at tilbakemeldingene fra publikum "er fantastiske".

– Med slike tall i åpningshelgen er det all grunn til å tro at Ut og stjæle hester får et langt liv på kino, sier de to bransjeveteranene.