Rocketman

Usminket Elton John-film viser artistens avhengighet

Filmen om Elton John åpner med at artisten skal inn på rehab. – Jeg er alkoholiker, sexavhengig og trolig shopaholiker, sier han i en scene i Rocketman.

Ifølge musikkavisa NME lover skuespiller Taron Egerton, som spiller Elton John i den kommende filmen, et svært troverdig og sannferdig bilde av artisten.

I motsetning til filmskaper Dexter Fletchers forrige film, "Bohemian Rhapsody", som handlet om bandet Queen, skal "Rocketman" gi et mye mer usminket bilde av virkeligheten. Mens "Bohemian Rhapsody" ble kritisert for å pynte på frontfiguren Freddie Mercurys avhengighet og seksualitet for å gjøre ham mer spiselig for et bredt publikum, sier Egerton at "Rocketman" fordyper seg i Elton Johns avhengigheter.

Regissør Fletcher har avvist rykter om at en scene som viser homofil sex er klippet vekk fra filmen.

– Stygg til tider

Egerton sier at sangeren selv har gitt ham full frihet til å portrettere ham som han vil, med alle feil og mangler.

– Elton ga meg rett og slett lov til å få ham til å framstå som stygg til tider, sier skuespilleren, men understreker at det ikke er hovedpoenget.– Denne filmen er først og fremst en hyllest til hans liv og virke, men det er også historien om noen som ikke har det så bra, men som blir bedre, sier Egerton.

En musikal

Regissør Fletcher sier filmen er mer en musikal enn en typisk filmbiografi. Rollefigurer i filmen vil som i en typisk musikal, skli over fra dialog til sang, og Elton Johns materiale skal veves inn i handlingen.

På en forhåndsvisning av filmen, som har premiere 24. mai, ble det vist en scene der Egerton som Elton John synger låten "Saturday" foran en stor dansetropp i en fornøyelsespark.