Lena Headey

Ønsket en bedre død for Cersei

Lena Headey var knust over dronningens dødsmåte.

Lena Headey spilte onde Cersei Lannister hele "Game of Thrones"-serien til ende – og er litt skuffet over hvordan dronningen fikk sitt endelikt.

Som svært mange vil ha fått med seg nå, møtte dronning Cersei sin skjebne da hun ble knust av fallende murblokker fra slottet sitt, i selskap med broren og elskeren Jaime.

– Ikke overraskende drømmer du om din egen død. I den serien kunne du møte slutten på mange vis. Så jeg var ganske knust, sier hun til The Guardian om den nokså skuffende dødsmåten som serieskaperne David Benioff og Dan Weiss valgte for hennes rollekarakter.

Som kjent rakk ikke forfatteren George R.R. Martin å skrive ferdig bokserien som dannet utgangspunkt for HBOs store seriesuksess. Dermed var det opp til disse to å avrunde.

Les også: Pilou Asbæk spiller psykopatisk kjeltring i ny grøsser

GoT-skaperne David benioff and D.B. Weiss
GoT-skaperne David benioff and D.B. Weiss

Vanskelig å gjøre alle til lags

Og Lena Headey vet hva hun ville sagt til Benioff og Weiss om hun hadde satt seg ned og tatt en drink med dem, røper hun:

– Jeg ville sagt at jeg ønsket en bedre død.

Hun tror at mange uansett ville blitt skuffet.

– De ville ikke klart å gjøre alle til lags. Uansett hva de gjorde, ville det blitt noen store nedturer, sier Headey, som i motsetning til andre av "GoT"-kollegene ikke sliter med savnet av serien.

– Det var fantastisk. Men ting tar en slutt og du går videre.

Men hun holder kontakten med flere av kollegene, som hun kaller "Throners".

– Vi er alle på en kjempestor WhatsApp-gruppe der alle daglig kaster seg på diskusjoner. Det er ustyrtelig festlig. Du kan se hvem som har tatt seg noe å drikke.